Rondreis Sicilië
Rondreizen

Rondreis Sicilië

Algemeen
Foto's
Verblijf
Toon reisdata & prijzen
Activiteiten

Voor fijnproevers!

Toen God de wereld geschapen heeft, nam hij de aarde in zijn handen en kuste haar. Daar waar zijn lippen de grond beroerde ontstond Sicilië... Sicilië is het grootste eiland van de Middellandse Zee en heeft alles waarvan een mens kan dromen. Sicilië is natuurlijk bekend om zijn stranden, wuivende palmen, azuurblauwe zee en idyllische baaien maar ook om zijn archeologische sites. Op Sicilië maken wij kennis met het befaamde Italiaanse ijs, de Marsala wijn, de amandelgebakjes, de honing, de olijfoliën en dan ook nog de pasta’s en de pizza‘s. Wij komen aan in de hoofdstad Palermo. Palermo heeft een mooie kathedraal uit de 11de eeuw en tussen het drukke havenverkeer vind je ook nog de oude markten die nog de invloeden van de Moren weergeven. Onze reis gaat dwars door Sicilië langs het middeleeuwse stadje Erice (met de amandelkoekjes) naar Agrigento met het dal der tempels. Verder naar Taormina, een van de mooiste toeristische trekpleisters van dit eiland. De Etna staat natuurlijk ook op het programma en via de straat van Messina en het havenstadje Cefalu keren wij terug naar Palermo. ’s Morgens in de vroegte rijden we naar de Italiaanse havenstad Genua. De tocht naar en van Sicilië gebeurt vanuit Genua per luxeboot.

Om uw online reservatie te voltooien, is de betaling van het voorschot vereist. Bij een reservatie in aanvraag dient u ook eerst een voorschot te betalen vooraleer we de kamer in het hotel kunnen aanvragen. Wanneer u geen betaling uitvoert, dan wordt uw reservatie automatisch door het boekingssysteem geannuleerd.

  • Diverse middagmalen inbegrepen
  • Overtochten in buitenkajuiten

Reserveer deze reis

Diverse hotels, verblijf op basis van halfpension

Bezoeken

Inkomprijzen niet inbegrepen ± 85 euro. (prijzen van 2022).

Kledij

Aangepaste kledij voorzien. Voor op de Etna zijn wandelschoenen en een windjack wel nuttig.

Documenten

Identiteitskaart (voor EU-burgers) 

Munten

Euro.

Netspanning

230 V. Voor laders speciale stekker noodzakelijk.

Annulatie- en reisverzekering niet inbegrepen, wel aan te raden.

(Annulatie- en bijstandsverzekering Europa: 7,95%; Annulatieverzekering Europa: 6,5%)

Bekijk hier de Algemene Voorwaarden.

Een maand voor vertrek zijn alle kamers onder voorbehoud van
beschikbaarheid.

ALLE PRIJZEN ZIJN ONDER VOORBEHOUD VAN EVENTUELE PUBLICATIEFOUTEN, FOUTEN IN HET BOEKINGSSYSTEEM, BESCHIKBAARHEID, AANPASSING VAN HET PROGRAMMA OF HET ONTBREKEN VAN OF WIJZIGINGEN IN DE OPTIES.

Reisdatums

Datum Prijs
zaterdag 12 okt tot maandag 21 okt 10 dagen € 1640 Reserveer
  • Prijs op basis van verblijf in halfpension
  • Toeslag eenpersoonskamer: € 350
  • Diverse middagmalen (proeverijen) inbegrepen
  • 2 x dagreis (terugreis met tussenovernachting)

Activiteiten

Rondreis Sicilië - 10 dagen

Programma- en hotelwijzigingen mogelijk • De aangegeven tarieven zijn richtprijzen.

DAG 1

Vertrek vanuit Diepenbeek. Langs de snelweg naar het Groothertogdom Luxemburg (ontbijtstop) verder via Colmar en Mulhouse naar de Zwitserse grens. Van Basel naar de Gothardtunnel, richting Milaan, verder door naar Genua. Hier nemen we de boot in de late avond. Avondmaal aan boord en overnachting. Nachtboot Genua - Palermo.

DAG 2

's Avonds aankomst in Palermo rond 18.00 u, verder door naar het hotel. Kamerverdeling voor 2 nachten. 

DAG 3

Daguitstap naar Palermo en Monreale. Voormiddag brengen we een stadsbezoek aan Palermo. Bezoek aan de Markt van Palermo met degustatie van hapjes en wijn, typisch voor deze streek. Bezoek aan een beroemd koffiehuis met proeven van specialiteiten en likeur. Namiddag brengen we dan een bezoek aan de kathedraal van Monreale. Deze kathedraal is het hoogste punt van de Arabisch-Normandische bouwkunst op Sicilië. Het hele schip, de zijbeuken, het koor, het transept en de apsis zijn bedekt met de schitterendste mozaïeken. Hier is 2200 kilo goud in verwerkt.

DAG 4 Palermo – Erice – Selinunte – Agrigento

Voormiddag: bezoek aan het middeleeuws bergdorpje Erice. Proeven van amandelgebak in een van de oudste patisserieën van Erice. We proeven ook van de amandellikeur op een panoramaterras in Erice. Proeven van olijven en typisch huisbereide specialiteiten, inclusief wijn en water op een landgoed bij Selinunte. Namiddag bezoeken we de archeologische site van Selinunte. Kamerverdeling in ons hotel in Agrigento, dit voor 2 nachten.

DAG 5

Daguitstap Sant’Angelo Muxaro en het dal der tempels. Bezoek van het dorp Sant’Angelo waar ze ons eerst laten zien hoe ze de kaas maken en dan naar de bakkerij waar ze de pasta maken die wij zullen proeven onder onze uitgebreide lunch. Verkenning van de plaatselijke cultuur in het binnenland met verscheidene proeverijen. Bezoek van het dal der tempels bij Agrigento.

DAG 6 Agrigento – Enna – Caltagirone – Taormina

Bezoek aan het bergstadje Enna, met het mooie uitzicht over Sicilië. Gourmetlunch met wijn in een lekkerbekkenrestaurant in het stadscentrum. Bezoek aan Piazza Armerina met de mogelijkheid om het voormalige jachthuis van een Romeinse functionaris te bezoeken. Deze herbergt de grootste en best bewaarde verzameling Romeinse mozaïeken van de wereld. Kamerverdeling in het hotel in Taormina, voor 2 nachten.

DAG 7

Daguitstap naar Etna en Taormina. In de voormiddag brengen we een bezoek aan Zaffarena, waar we zullen proeven van de plaatselijke honing. Geleid bezoek aan een wijnkelder met wijnproeven en lunch aan de Etna. Ook de vulkaan Etna moeten we zeker gezien hebben. Namiddag: stadsbezoek aan Taormina, de parel van de Ionische Zee.

DAG 8 Taormina – Cefalu – Palermo – Nachtreis naar Genua

Wij reizen verder langs de zee-engte van Messina naar Cefalu. Bezichtiging van Cefalu, een stad met Arabische uitstraling. Gala afscheidsmaaltijd inclusief wijn in het oude deel van Palermo ofwel uitgebreide lunch in het pittoreske Cefalu, afhankelijk van de vertrektijd van de boot. Nachtreis – Genua.

DAG 9

In de late namiddag aankomst in Genua. Hierna rijden we door richting Zwitserland voor een tussenovernachting en avondmaal.

DAG 10

Na het ontbijt, rijden we via de klassieke weg (Zwitserland, Frankrijk en Luxemburg) terug naar Diepenbeek. 

top