Rondreis Kroatië - Grand Hotel Neum
Rondreizen

Rondreis Kroatië - Grand Hotel Neum

Reserveer deze reis
Algemeen
Foto's
Verblijf
Toon reisdata & prijzen
Activiteiten

De mooiste eilanden van Kroatië

Het vasteland van Kroatië is zeer mooi, maar ook de eilanden van Kroatië zijn zeer populair.

Weinig landen hebben zo een adembenemende, magnifieke kustlijn als Kroatië. Maar liefst 1185 eilanden, bezaaid met schilderachtige dorpen, steden en omringd door het kristalheldere water van de Adriatische Zee. Ieder eiland heeft zijn eigen geschiedenis. Verschillende monumenten zijn hiervan de stille getuigen. Tijdens deze reis verblijven we in het 4**** Grand Hotel Neum. Van daaruit bezoeken we o.a. het eiland Korcula dat vooral bekend staat als de geboorteplaats van Marco Polo, het eiland Hvar met zijn geurige lavendelvelden, het eiland Brac (beroemd omwille van zijn witte kalksteen), de Elafiti eilanden (Kolocep, Lopud en Sipan) allen subtropische zonovergoten eilanden met een rijke geschiedenis. Ston met de langste muur in Europa is gelegen aan het begin van het schiereiland Peljesac met zijn gevarieerde vegetatie en wijnbouw. We bezoeken er een traditionele wijnkelder en degusteren de lekkerste wijnen. Uiteraard mag “De Parel van de Adriatische Zee”, Dubvronik niet ontbreken. Tevens maken we kennis met het traditionele folkloreoptreden in Cilipi. We maken een vlottentocht op de Krka rivier in Novo Mesto, we varen met de boot door de Cetina kloof in de piratenstad Omis en we maken nog een ontspannende panoramatour. Het wordt een ongelooflijk mooie belevenis!Reisdata
donderdag 25 jul tot zaterdag 3 aug

Bekijk data en prijzen

Grand Hotel Neum

Eten en drinken

Volpension ter plaatse. 

Bezoeken

Inbegrepen in de prijs:  

 • Volpension (ter plaatse) incl. drank bij het avondmaal
 • Vlottentocht in Novo Mesto incl. lunch & plaatselijke gids
 • Cetinakloof incl. lunch in Omis
 • Bootexcursie eilanden Hvar/Brac incl. lunch & plaatselijke gids
 • Folkloreshow in Cilipi
 • Boot van Orebic naar Korcula
 • Plaatselijke gids Korcula
 • Wijnproeverij op Peljesac
 • Boot van Cavtat naar Dubrovnik incl. lunch
 • Lokale touringcar naar Port Gruz
 • Bootexcursie Elafitie eilanden: Lopud, Sipan en Kolocep incl. lunch
 • Panoramatour
 • Afscheidslunch met muzikale omlijsting in Zminj 

Kledij

Aangepaste kledij & schoenen voorzien.

Documenten

Geldige identiteitskaart (voor EU-burgers) en Europese ziekteverzekeringspas (gratis verkrijgbaar bij je ziekenfonds).

Munten

Munteenheid in Kroatië = Kuna. € 1 = ± 7,5 Kuna. Mogelijkheid om Euro’s te wisselen in de  verschillende hotels.

Netspanning

220V. Geen speciale stekker noodzakelijk. 

Prijzen

Datum Volwassene HP*
1
donderdag 25 jul tot zaterdag 3 aug 10 dagen / 9 nachten € 1295
1
Reserveer
 • Toeslag eenpersoonskamer: op aanvraag
 • Inkomgelden inbegrepen
 • HP* = volpension ter plaatse
 • 2 x dagreis

Extra's

Eenpersoonskamer op aanvraag
Reisbijstandsverzekering op aanvraag
Annulatieverzekering op aanvraag

Annulatie- en reisverzekering niet inbegrepen, wel aan te raden.
(Annulatie- en bijstandsverzekering: 6%; Annulatieverzekering: 5,5%;
Verenigde Staten & worldwide: annulatie- en bijstandsverzekering: 8%)

Alle prijzen zijn onder voorbehoud van eventuele publicatiefouten, beschikbaarheid, aanpassing van het programma of het ontbreken van of wijzigingen in de opties. 

Bekijk hier de Algemene Voorwaarden.

Reservaties zijn pas definitief als je van ons de bestelbon ontvangt met het correcte prijsvoorstel.

Een maand voor vertrek zijn alle kamers onder voorbehoud van beschikbaarheid.

Activiteiten

De mooiste eilanden van Kroatië

Programma- en hotelwijzigingen mogelijk • De aangegeven tarieven zijn richtprijzen.

Het vasteland van Kroatië is zeer mooi, maar ook de eilanden van Kroatië zijn zeer populair. Weinig landen hebben zo een adembenemende, magnifieke kustlijn als Kroatië. Maar liefst 1185 eilanden, bezaaid met schilderachtige dorpen, steden en omringd door het kristalheldere water van de Adriatische Zee. Ieder eiland heeft zijn eigen geschiedenis. Verschillende monumenten zijn hiervan de stille getuigen. Tijdens deze reis verblijven we in het 4**** Grand Hotel Neum in Neum. Van daaruit bezoeken we o.a. het eiland Korcula dat vooral bekend staat als de geboorteplaats van Marco Polo, het eiland Hvar met zijn geurige lavendelvelden, het eiland Brac beroemd om zijn witte kalksteen. De Elafiti eilanden Kolocep, Lopud en Sipan. Allen subtropische zonovergoten eilanden met een rijke geschiedenis. Ston met de langste muur in Europa is gelegen aan het begin van het schiereiland Peljesac met zijn gevarieerde vegetatie en wijnbouw. We bezoeken er een traditionele wijnkelder en degusteren de lekkerste wijnen. Uiteraard mag de “Parel van de Adriatische Zee” Dubrovnik niet ontbreken. Tevens maken we kennis met het traditionele folklore optreden in Cilipi. We maken een vlottentocht op de Krka rivier in Novo Mesto, we varen met de boot door de Cetina kloof in de piratenstad Omis en we maken nog een ontspannende panoramatour . Het wordt een ongelooflijk mooie belevenis!


Dag 1 - 900 km BELGIE – DUITSLAND – OOSTENRIJK

Vertrek om 05.00 uur in Diepenbeek in dagreis. Onderweg zijn er voldoende stops voorzien. Vrij ontbijt & middagmaal. Richting Duitsland naar Oostenrijk voor onze tussenovernachting. Avondmaal & logies (1 nacht).

Dag 2 - 350 km SLOVENIE: NOVO MESTO – KROATIE: ZAGREB

Ontbijtbuffet. Vanochtend rijden we richting het zuiden van Slovenië naar Novo Mesto, prachtig gelegen aan de Krka rivier. We maken een aangename stadswandeling, genieten van een lekkere lunch langs de waterkant en maken een vlottentocht op de Krka rivier. In de namiddag rijden we naar Kroatië voor een tussenovernachting in Zagreb. Installatie in het hotel. Dinerbuffet & logies (1 nacht).

Dag 3 - 530 km KROATIE: OMIS – BOSNIE HERZEGOVINA: NEUM

Ontbijtbuffet. Vanuit Zagreb rijden we naar de piratenstad Omis waar we onze lunch nuttigen op een bijzondere plaats. Omis is gelegen aan de monding van de Cetina rivier in de Adriatische Zee en heeft een lang en berucht verleden. Het werd berucht in de 16de eeuw toen de inwoners in plaats van handel te drijven ervoor kozen om door middel van piraterij in hun levensonderhoud te voorzien. De monding van de Cetina bood hun dan ook ideale schuilplaatsen. We varen met de boot door de Cetina kloof en genieten van het prachtige Mirabella Slot dat op 311 m hoogte boven de stad uittorent. Eind van de middag zetten we koers richting Bosnië Herzegovina. Installatie in het 4**** Grand Hotel Neum te Neum (5 nachten). Installatie in het hotel. Welkomstdrink, dinerbuffet & logies.

Dag 4 - 170 km NEUM: CILIPI – CAVTAT – DUBROVNIK

Ontbijtbuffet. Via de prachtige kustweg van Kroatië rijden we naar Cilipi gelegen op zo’n 22 km van Dubrovnik. Cilipi is een dorp dat de traditionele waarden van de regio Konovle koestert. Op het grote plein, voor de Parochiekerk van St. Nicholas, maken we kennis met de lokale volksgroepen die liedjes en dansen uitvoeren. We worden er hartelijk ontvangen. Daarna rijden we naar Cavtat beroemd sinds de oudheid als Epidaurus, een oude Griekse kolonie. Vanaf 1426 is de stad uitgegroeid tot een deel van de Republiek Dubrovnik. Vanuit Cavtat varen we met de boot naar de oude en compleet ommuurde vestingstad die op de werelderfgoedlijst van de Unesco staat, de “Parel van de Adriatische Zee” Dubrovnik. Middagmaal & vrije tijd. Terug naar ons hotel voor dinerbuffet & logies.

Dag 5 - 154 km NEUM: EILANDEN BRAC EN HVAR

Ontbijtbuffet. Vanochtend rijden we naar Podgora. Van daaruit maken we een bootexcursie met lunch naar de eilanden Brac en Hvar o.l.v. een plaatselijke gids. Brac is een levendig eiland met mooie baaien, lieflijke dorpjes, smalle straatjes en een prachtige natuur. De witte kalksteen van Brac is wereldberoemd en werd onder meer gebruikt om het Amerikaanse Witte Huis te bouwen. Het eiland Hvar is een geliefde bestemming van de jetset en staat bekend omwille van haar heerlijk geurende lavendelvelden. Het heeft een bijzondere vorm en doet denken aan een salamander: met de punt van zijn staart raakt hij hier in het oosten bijna het vasteland. We keren terug naar Neum. Dinerbuffet en logies.

Dag 6 - 160 km NEUM: SCHIEREILAND PELJESAC – EILAND KORCULA – POTOMJE – STON

Ontbijtbuffet. Met de bus rijden we naar het schiereiland Peljesac bekend om haar vruchtbare grond waar men al eeuwenlang de beste druiven kweekt. Ook staat dit schiereiland bekend om haar heerlijke mosselen en oesters, die gekweekt worden in Ston. In Orebic nemen we de boot richting het lieflijke eiland Korcula. O.l.v. de plaatselijke gids bezoeken we de stad met haar oude paleizen in Venetiaanse stijl, het geboortehuis van Marco Polo, vele musea en oude monumenten, de St. Marcuskathedraal en de gotische St. Pieterskerk. Korcula staat tevens bekend omwille van Moreska Zwaarddans. Na de lunch gaat het met de boot terug naar Orebic. Op de terugweg rijden we langs de vele druivenstuiken naar Potomje waar we verwacht worden in een traditionele wijnkelder om de heerlijke wijnen te proeven. Nadien verder langs de zoutpannen richting Ston. In dit gezellige middeleeuwse stadje dat ooit volledig ommuurd was houden we een korte stop. Hier heb je een mooi zicht op de 5,5 km verbindingsmuur die naar Mali Ston loopt. Terug naar ons hotel. Dinerbuffet & logies.

Dag 7 - 130 km ELAFITIE EILANDEN: KOLOCEP – LOPUD & SIPAN (VERPLICHTE RUSTDAG CHAUFFEUR)

Ontbijtbuffet. Met een plaatselijke touringcar rijden we richting Dubrovnik waar we vanuit Port Gruz inschepen voor een bootexcursie naar de Elafitie eilanden. Het eiland Kolocep is begroeid met olijfbomen, subtropische gewassen en dennenbossen. Het bezit een rijk cultureel patrimonium. Het waren vooral de aristocraten van Dubrovnik die hier in de 15de eeuw paleizen bouwden als buitenverblijf. We varen verder naar het eiland Lopud welke langs de west- en oostkust begrensd worden door steile rotsen die zich bruusk in de zee storten. Het eiland is begroeid met cipressen, oleanders, vele palmsoorten, citroenen en appelsienen. Over het eiland zijn er maar liefst 24 kapellen en kerken, vele paleizen en kloosters. We varen verder naar het grootste eiland Sipan met zijn prachtige renaissance villa’s, het rectorenpaleis en de laatgotische parochiekerk Sv. Stjepan. Al varende genieten we van een heerlijke vis- of vleesmaaltijd en heerlijke wijnen. Eenmaal terug in Port Gruz rijden we met de bus naar ons hotel. Dinerbuffet & logies.

Dag 8 - 500 km NEUM – KROATIE – KVARNER

Ontbijtbuffet. We nemen afscheid van de mooiste eilanden van Midden- & Zuid-Dalmatië en rijden naar een andere parel van de Adriatische kust. Deze Riviera is rijk aan zuivere lucht, de heldere zee en het geneeskrachtige klimaat. Onderweg genieten we van ons lunchpakket. Aankomst voorzien in de vroege namiddag. Installatie in het hotel. Daarna maken we een aangename panoramatour met de boot langs de prachtige baaien en genieten van de prachtige uitzichten. Dinerbuffet & logies (1 nacht).

Dag 9 - 395 km KROATIE: KVARNER, ZMINJ – OOSTENRIJK

Ontbijtbuffet. Vrije tijd om te genieten. Je kan een wandeling maken langs de zee, shoppen, terrasje doen… Dan rijden we naar Istrië waar we onze mooie reis afsluiten met een gezamenlijke lunch met muzikale omlijsting. Nadien gaat het richting Oostenrijk voor de tussenovernachting. Installatie in het hotel. Avondmaal & logies (1 nacht).

Dag 10 - 900 km BELGIE: DIEPENBEEK

Na het ontbijt gaat het huiswaarts met de nodige stops. Vrij middagmaal onderweg. Voorziene aankomstuur Diepenbeek: omstreeks 21.00 uur.

top