Rondreis Zuidwest-Noorwegen Puur
Rondreizen

Rondreis Zuidwest-Noorwegen Puur

Algemeen
Foto's
Verblijf
Toon reisdata & prijzen
Activiteiten

Reeds jaren een succes!

Fjorden op hun mooist
(cruise rechtstreeks heen & terug)

Een droomreis door het fabelachtige natuurschoon van Zuidwest-Noorwegen. Noorwegen nodigt je uit in zijn ongerepte wereld van onweerstaanbare fjorden en machtige bergstreken. Maar vooral de echtheid van pure kleuren en zuiver water spreekt tot de verbeelding. Een paradijs voor natuurliefhebbers met watervallen, meren, gletsjers, schitterende panorama’s en boottochten op de mooiste fjorden. Kortom: afwisseling van jewelste op alle gebied. Daarenboven bezoeken we Bergen, havenstad en woonplaats van Grieg. Oslo, de hoofdstad met zijn maritiem verleden, werkelijk te veel om op te noemen. Een boottocht (inbegrepen) op de fjorden toont de ware grootsheid van dit aardse paradijs. De tocht voert ons door de Geirangerfjord met zijn gekende watervallen: Zeven Zusters en de Bruidsluier (ong. 75 minuten). Om nooit meer te vergeten.

Om uw online reservatie te voltooien, is de betaling van het voorschot vereist. Bij een reservatie in aanvraag dient u ook eerst een voorschot te betalen vooraleer we de kamer in het hotel kunnen aanvragen. Wanneer u geen betaling uitvoert, dan wordt uw reservatie automatisch door het boekingssysteem geannuleerd.

 • Overtocht met de Color Line, een luxeferry
 • Inbegrepen:
  • boottocht Kiel – Oslo & Oslo – Kiel op basis van tweepersoonsbinnenhutten met douche en wc
  • 6 overnachtingen in klassehotels
  • wegentaks, overtochten per ferry.
  • rondvaart Geiranger – Hellesylt. 

Reserveer deze reis

Diverse hotels, verblijf op basis van halfpension

Bezoeken

Frammuseum, Stavkirche, Flobahnen = ± € 80 per persoon niet inbegrepen. 
(In euro te betalen aan de reisleider.)

Inbegrepen: Boottocht Kiel – Oslo en Oslo – Kiel: 2-persoonsbinnenhutten, douche/toilet, 6 overnachtingen in klassehotels. Alle uitstappen, wegentaks, overtochten per ferry. Rondvaart: Geiranger – Hellesylt.

Kledij

Aangepaste kledij. (Wandel - of stevige schoenen). 

Voor de overnachting op de boot gelieve je te voorzien van aparte handbagage.

Documenten

Identiteitskaart (voor EU-burgers)

Munten

Noorse kroon. Deze kunnen op voorhand gewisseld worden bij je bank, of in het wisselkantoor op de boot of ter plaatse uit de bankautomaat.

Maar in Scandinavië kan je ook overal met de kaart betalen.

Netspanning

230V. Geen speciale stekkers nodig.

Annulatie- en reisverzekering niet inbegrepen, wel aan te raden.

(Annulatie- en bijstandsverzekering Europa: 7,95%; Annulatieverzekering Europa: 6,5%)

Bekijk hier de Algemene Voorwaarden.

Een maand voor vertrek zijn alle kamers onder voorbehoud van
beschikbaarheid.

ALLE PRIJZEN ZIJN ONDER VOORBEHOUD VAN EVENTUELE PUBLICATIEFOUTEN, FOUTEN IN HET BOEKINGSSYSTEEM, BESCHIKBAARHEID, AANPASSING VAN HET PROGRAMMA OF HET ONTBREKEN VAN OF WIJZIGINGEN IN DE OPTIES.

Reisdatums

Datum Prijs
zondag 26 mei tot maandag 3 jun 9 dagen € 1750 Reserveer
 • Prijs op basis van verblijf in halfpension
 • Toeslag eenpersoonskamer: € 510
 • Toeslag buitenkajuit: op aanvraag
 • 2 x dagreis

Activiteiten

Rondreis Noorwegen - Fjorden - 9 dagen

Programma- en hotelwijzigingen mogelijk • De aangegeven tarieven zijn richtprijzen.

DAG 1 DIEPENBEEK-KIEL (650 km)

Vertrek ’s morgens vroeg vanuit Diepenbeek. Aankomst in Kiel rond de middag, waarna we inschepen op de luxeboot Color Line. Indelen van de kajuiten. Om 14.00 uur vertrekken we richting Oslo. Avondmaal en overnachting op de boot in tweepersoonsbinnenkajuiten met douche/wc.

DAG 2 OSLO – HAMAR (+/- 190 km)

Ontbijt aan boord. Om 10.00 uur komen we aan in Oslo. Daarna doen we een stadsrondrit van 3 uur waar we o.a. het Frammuseum bezoeken, net zoals het Vigelandpark met zijn sculpturen uit ijzer, steen en brons. Na het middagmaal rijden wij via Eidsvoll en het Mjøsameer, dit is het grootste meer van Noorwegen, naar de Olympische stad Lillehamer. Avondmaal en overnachting in Hamar.

DAG 3 HAMAR - GEIRANGER (340 km)

Eerst rijden we door het mooie natuurgebied van Gudbrandsdal, daarna over Dombås in het wildere Romsdal, met zijn steil oprijzende bergen en watervallen richting Åndalsnes. Hier begint de beroemde “Trollstigweg”, een bergweg omgeven door diepe ravijnen en hoge toppen en die zijn naam in de volkssage gekregen heeft omdat er zogezegd vele “trollen” zouden gewoond hebben. Daarna hebben we een overtocht gepland naar Eidsdal, waarna we verder rijden naar Geiranger. Avondeten en overnachting in Geiranger.

DAG 4 GEIRANGER – FORDE (170 km)

Om 08.00 uur vertrekken we voor een rondvaart op de Geirangerfjord. Dit is een van de nauwste fjorden van Noorwegen. Tijdens deze rondvaart zal je kunnen genieten van de prachtige watervallen waar Noorwegen zo rijk aan is. Aankomst in Hellesylt vanwaar we verder rijden naar Olden. Van daaruit doen we een uitstap naar de beroemde Briksdalgletsjer waarna we verder rijden via Våtedal en Jølstermeer naar Førde. Avondeten en overnachting. 

DAG 5 FORDE –BERGEN (280 km)

We steken de Sognefjord over en vervolgen onze weg door een schitterend natuurgebied via het binnenland naar Voss. Vrije tijd en facultatief middagmaal. In de namiddag zetten we onze tocht verder naar Bergen: thuishaven van de componist Grieg en het maritieme hart van Noorwegen. Avondmaal en overnachting. 

DAG 6 BERGEN

Vrije dag. Wettelijk verplichte rustdag voor de chauffeur. In de voormiddag bezoeken we de historische stadskern: Hansa havenkwartier, vismarkt, park en “Bryggen”. We maken een uitstap met de kabelbaan naar “Mount Fløyen”: prachtig uitzicht over de stad Bergen en omgeving. 

DAG 7 BERGEN – GEILO (330 km)

Mooie rit langs de Hardangerfjord en over de Hardangervidda (hoogvlakte) naar Granvin waar we genieten van een spectaculaire tunnel en brug. We bezichtigen de machtige Vøringsfossen (waterval). Verder naar Geilo. Avondmaal en overnachting.

DAG 8 GEILO – OSLO (250 km)

Over Gol door de vallei van Hallingdal langs de schitterende Tyrifjorden terug naar Oslo. Aankomst rond de middag. Om 13.00 uur inscheping. Vertrek om 14.00 uur. Avondmaal en overnachting in tweepersoonsbinnenkajuiten met douches/wc. 

DAG 9 KIEL – DIEPENBEEK (650 km)

Ontbijt op de boot. 09.30 uur aankomst. Terugreis naar Diepenbeek. 

top