Rondreis Polen
Rondreizen

Rondreis Polen

Algemeen
Foto's
Verblijf
Toon reisdata & prijzen
Activiteiten

Maak kennis met het snelst veranderende land binnen de ex-Oostbloklanden. We bezoeken de grote steden Wroclaw, Poznan, de hoofdstad Warschau en uiteraard Krakau - waarschijnlijk de mooiste stad van Polen. We maken een uitstap naar het meest zuidelijke stadje Zakopane, gelegen in het Hoge Tatra gebergte. Bij gunstig weer maken we een vlottentocht op de Dunajec door de mooie natuur. Een bezoek aan de wereldberoemde Zoutmijn van Wieliczka mag op deze reis niet ontbreken. Ook brengen we een uitgebreid bezoek aan het voormalige concentratie- en vernietigingskamp van Auschwitz-Birkenau. Ontdek met ons nog meer prachtige plaatsen in Polen, je moet ze gezien hebben. 

Reisdata
zaterdag 3 aug tot zondag 11 aug

Bekijk data en prijzen

Diverse hotels, verblijf op basis van halfpension

Eten en drinken

Verblijf in halfpension beginnend met het avondmaal op dag 1 en eindigend met het ontbijt op dag 9. 

Bezoeken

De volgorde van uitstappen en bezoeken kan wijzigen in functie van openingstijden.
Inkomgelden en plaatselijke gidsen circa 420 Zloty’s. (€ 105 per persoon).

Kledij

Aangepaste kledij voorzien.

Documenten

Identiteitskaart (voor EU-burgers) en Europese ziekteverzekeringspas. (Gratis verkrijgbaar bij je ziekenfonds.)

Munten

Voor Polen Zloty’s (1 Zloty = ± € 0,25). Je kan in België of in Polen euro’s omwisselen.

Netspanning

220 V. Geen speciale stekkers nodig.

Prijzen

Datum Volwassene HP
1
zaterdag 3 aug tot zondag 11 aug 9 dagen / 8 nachten € 935
1
Volzet
  • Toeslag eenpersoonskamer: op aanvraag
  • 2 x dagreis

Extra's

Eenpersoonskamer op aanvraag
Annulatieverzekering op aanvraag
Reisbijstandsverzekering op aanvraag

Annulatie- en reisverzekering niet inbegrepen, wel aan te raden.
(Annulatie- en bijstandsverzekering: 6%; Annulatieverzekering: 5,5%;
Verenigde Staten & worldwide: annulatie- en bijstandsverzekering: 8%)

Alle prijzen zijn onder voorbehoud van eventuele publicatiefouten, beschikbaarheid, aanpassing van het programma of het ontbreken van of wijzigingen in de opties. 

Bekijk hier de Algemene Voorwaarden.

Reservaties zijn pas definitief als je van ons de bestelbon ontvangt met het correcte prijsvoorstel.

Een maand voor vertrek zijn alle kamers onder voorbehoud van beschikbaarheid.

Activiteiten

Rondreis Polen - 9 dagen

Programma- en hotelwijzigingen mogelijk • De aangegeven tarieven zijn richtprijzen. 

Dag 1

Vertrek vanuit Diepenbeek in de vroege morgen. We rijden via de Duitse autobanen naar de grens Duitsland/ Polen en zo verder naar ons hotel.

Dag 2

In Görlitz rijden we Polen binnen en langs de autobaan naar Jawor. Hier bezoeken we de protestantse vredeskerk uit de 16de eeuw. In de namiddag brengen we een uitgebreid bezoek aan de stad Wroclaw met o.a. de prachtige Leopoldina-aula van de universiteit en als afsluiter het prachtige marktplein.

Dag 3

In de voormiddag rijden we naar het voormalige concentratie-/vernietigingskamp Auschwitz-Birkenau. Hier zijn er wat trappen te doen in de gebouwen van Auschwitz. Het zijn 2 plaatsen die ons geweten even zullen wakker schudden. Na het bezoek rijden we naar de prachtige stad Krakau met zijn groot en zeer gezellig marktplein waar vlakbij het hotel gelegen is.

Dag 4

Om even te bekomen van de dag voordien, rijden we naar het meest zuidelijk gelegen stadje Zakopane aan het Hoge Tatra gebergte. Met zijn oude houten kerkje, kerkhof en markt met diverse plaatselijke producten, is het een gezellige plaats. In de namiddag, indien het weer het toelaat, maken we een vlottentocht op de Dunajecstroom.

Dag 5

‘s Morgens brengen we een bezoek aan de spectaculaire en wereldberoemde zoutmijn van Wieliczka, opgenomen in de werelderfgoedlijst van de UNESCO. Er moet zo’n 3,5 km gewandeld worden in de zoutmijn en er zijn ook wat trappen. In de namiddag bezoeken we de stad Krakau met zijn beroemde kasteel met de grootste collectie Belgische wandtapijten ter wereld en de kathedraal op de Wawel. Ook in het kasteel van Krakau moeten er wat trappen gedaan worden. Verder brengen we al wandelend een uitgebreid bezoek aan de stad. Nog even wat vrije tijd om na te genieten.

Dag 6

De ganse voormiddag vrij om nog meer prachtige plaatsjes te verkennen. In de namiddag vertrekken we naar de hoofdstad Warschau, de hoofdstad van Polen, waar we ‘s avonds aankomen.

Dag 7

Op deze dag moet er redelijk veel gewandeld worden. Wel is de hele weg vlak. We verkennen hier het Lazienkipark met zijn mooi waterkasteel en prachtige tuinen. We rijden ook langs diverse ambassades om zo aan de gedenkplaats van het voormalige getto van Warschau aan te komen. Dan verkennen we de stad te voet, langs de belangrijkste bezienswaardigheden, zoals marktplein, gedenkplaats van de Poolse opstand, het geboortehuis van Madam Curie…

Dag 8

Na het ontbijt vertrekken we richting Poznan. Onderweg maken we een zijsprong naar de eerste hoofdstad van Polen, Gniezno met zijn indrukwekkende kathedraal en bronzen poort. In Poznan maken we een stadswandeling door het historische centrum.

Dag 9

Vandaag rijden we terug huiswaarts, maar onderweg bezoeken we nog even het grootste standbeeld van het Europese vasteland. Daarna gaat het via de autowegen terug tot in Diepenbeek waar we in de latere avond aankomen.

top