Rondreis Polen
Rondreizen

Rondreis Polen

Algemeen
Foto's
Verblijf
Toon reisdata & prijzen
Activiteiten

Maak kennis met het snelst veranderende land binnen de ex-Oostbloklanden. We bezoeken de grote steden Wroclaw, Poznan, de hoofdstad Warschau en uiteraard Krakau - waarschijnlijk de mooiste stad van Polen. We maken een uitstap naar het meest zuidelijke stadje Zakopane, gelegen in het Hoge Tatragebergte. Bij gunstig weer maken we een vlottentocht op de Dunajec door de mooie natuur. Een bezoek aan de wereldberoemde Zoutmijn van Wieliczka mag op deze reis niet ontbreken. Ook brengen we een uitgebreid bezoek aan het voormalige concentratie- en vernietigingskamp van Auschwitz-Birkenau. Ontdek met ons nog meer prachtige plaatsen in Polen, je moet ze gezien hebben. 

Bezoek aan Auschwitz niet meer mogelijk wegens volzet.

Om uw online reservatie te voltooien, is de betaling van het voorschot vereist. Bij een reservatie in aanvraag dient u ook eerst een voorschot te betalen vooraleer we de kamer in het hotel kunnen aanvragen. Wanneer u geen betaling uitvoert, dan wordt uw reservatie automatisch door het boekingssysteem geannuleerd.

Reserveer deze reis

Diverse hotels, verblijf op basis van halfpension

Bezoeken

De volgorde van uitstappen en bezoeken kan wijzigen in functie van openingstijden.

Inkomgelden en plaatselijke gidsen circa 420 Zloty’s. (€ 110 per persoon).

Prijzen onder voorbehoud van wijziging.

Bezoek aan Auschwitz niet meer mogelijk wegens volzet.

Kledij

Aangepaste kledij voorzien.

Documenten

Identiteitskaart (voor EU-burgers) 

Munten

Voor Polen Zloty’s (1 Zloty = ± € 0,25). Je kan in België of in Polen euro’s omwisselen.

Netspanning

230 V. Geen speciale stekkers nodig.

Annulatie- en reisverzekering niet inbegrepen, wel aan te raden.

(Annulatie- en bijstandsverzekering Europa: 7,95%; Annulatieverzekering Europa: 6,5%)

Bekijk hier de Algemene Voorwaarden.

Een maand voor vertrek zijn alle kamers onder voorbehoud van
beschikbaarheid.

ALLE PRIJZEN ZIJN ONDER VOORBEHOUD VAN EVENTUELE PUBLICATIEFOUTEN, FOUTEN IN HET BOEKINGSSYSTEEM, BESCHIKBAARHEID, AANPASSING VAN HET PROGRAMMA OF HET ONTBREKEN VAN OF WIJZIGINGEN IN DE OPTIES.

Reisdatums

Datum Prijs
zaterdag 27 jul tot zondag 4 aug 9 dagen € 1175 Reserveer
  • Prijs op basis van verblijf in halfpension
  • Toeslag eenpersoonskamer: € 260
  • 2 x dagreis

Activiteiten

Rondreis Polen - 9 dagen

Programma- en hotelwijzigingen mogelijk • De aangegeven tarieven zijn richtprijzen.

Dag 1

Vertrek vanuit Diepenbeek in de vroege morgen. We rijden via de Duitse autobanen naar de grens Duitsland/ Polen en zo verder naar ons hotel.

Dag 2

In Görlitz rijden we Polen binnen en langs de autobaan naar Jawor. Hier bezoeken we de protestantse vredeskerk uit de 16de eeuw. In de namiddag brengen we een uitgebreid bezoek aan de stad Wroclaw met o.a. de prachtige Leopoldina-aula van de universiteit en als afsluiter het prachtige marktplein. 

Dag 3

Na het ontbijt rijden we naar de zoutmijn van Wieliczka waarin we een wandeling zullen maken van ± 3,5 km. Er zijn wat trappen bij maar enkel naar beneden. De mijn is zeer mooi en opgenomen in de UNESCO werelderfgoedlijst. Na het bezoek rijden we naar ons hotel in Krakau dicht bij het grote marktplein. 

Dag 4

Vandaag rijden we naar Zakopane, het meest zuidelijke stadje van Polen gelegen in de Hoge Tatra. We bezoeken een oud maar zeer mooi houten kerkje, de markt en je krijgt de kans om te slenteren door de straatjes. In de namiddag maken we een vlottentocht op de Dunajec als het weer het toelaat. Zo kan je op een andere manier genieten van de prachtige natuur. We varen gedeeltelijk op de grens met Slowakije en Polen. 

Dag 5

We bezoeken in de voormiddag de grote Burcht op de Wawel en genieten van de grootste collectie van Belgische wandtapijten ter wereld. Daarna maken we een stadswandeling door deze zeer aangename stad. Namiddag op eigen tempo genieten van vrije tijd in de stad. 

Dag 6

Na het ontbijt rijden we naar Auschwitz en Birkenau waar we een uitgebreid bezoek brengen aan het grootste concentratie- en vernietigingskamp uit WO II. Later rijden we naar ons hotel in Warschau, de Poolse hoofdstad. 

Dag 7

Op deze dag moet er redelijk veel gewandeld worden. Wel is de hele weg vlak. We verkennen hier het Lazienkipark met zijn mooi waterkasteel en prachtige tuinen. We rijden ook langs diverse ambassades om zo aan de gedenkplaats van het voormalige getto van Warschau aan te komen. Dan verkennen we de stad te voet, langs de belangrijkste bezienswaardigheden, zoals marktplein, gedenkplaats van de Poolse opstand, het geboortehuis van Madam Curie… 

Dag 8

Na het ontbijt vertrekken we richting Poznan. Onderweg maken we een zijsprong naar de eerste hoofdstad van Polen, Gniezno met zijn indrukwekkende kathedraal en bronzen poort. In Poznan maken we een stadswandeling door het historische centrum.

Dag 9

Vandaag rijden we terug huiswaarts, maar onderweg bezoeken we nog even het grootste standbeeld van het Europese vasteland. Daarna gaat het via de autowegen terug tot in Diepenbeek waar we in de latere avond aankomen. 

top