Rondreis Portugal
Rondreizen

Rondreis Portugal

Algemeen
Foto's
Verblijf
Activiteiten

Deze rondreis is een perfecte mix van adembenemende natuur en steden waar kunst en cultuur op een indrukwekkende wijze gestalte krijgen. In de grotten van Altamira, gelegen in het noorden van Spanje, kom je in aanraking met de kunst van onze voorouders. We wandelen naar de hedendaagse kunsttempel “Guggenheim” in Bilbao. Laat je overweldigen door plaatsen zoals Santiago de Compostella en Fatima. Ontdek middeleeuwse stadjes zoals Óbidos en Nazaré. We bezoeken de grootsteden Porto en Lissabon met hun eigen prachtige kunstschatten, kwartieren en architectuur. Ook de omgeving van Lissabon is niet te versmaden. We bezoeken eveneens enkele kloosters en abdijen zoals Batalha en Alcobaça. In Spanje bezoeken we de prachtige architectonische steden Salamanca en Burgos. Een echte aanrader voor mensen die het noorden van Spanje en Portugal eens anders willen ervaren. 

Diverse hotels, verblijf op basis van halfpension

Bezoeken

Inkomgelden: € 70/persoon. Boottocht op de Douro in Porto niet inbegrepen.

Kledij

Aangepaste kledij voorzien.

Documenten

Identiteitskaart (voor EU-burgers) en ziekteverzekeringspas (gratis verkrijgbaar bij je ziekenfonds).

Munten

Euro.

Netspanning

220V. Geen speciale stekker nodig.

Activiteiten

Rondreis Spanje/Portugal - 13 dagen

Programma- en hotelwijzigingen mogelijk • De aangegeven tarieven zijn richtprijzen. 

Dag 1

Vertrek in Diepenbeek richting Parijs. Vrij middagmaal onderweg en dan richting Poitiers, waar we zullen overnachten.

Dag 2

Na het ontbijt vertrekken we richting Bordeaux. Vervolgens rijden we richting Bilbao waar we langst de buitenzijde het Guggenheim Museum bezoeken en een stukje van de stad. We overnachten te Bilbao in ons hotel.

Dag 3

Tijdens onze rit naar Santiago de Compostela bezoeken we het oude Spaanse dorpje Santillane del Mar. Onderweg vrij middagmaal. Later bezoeken we Lugo met zijn prachtige omwalling en daarna rijden we door naar Santiago de Compostela.

Dag 4

We verblijven de ganse dag in Santiago de Compostela, het zeer bekende pelgrimsoord en we bezoeken de indrukwekkende kathedraal (hopelijk zie je het groot wierookvat zwieren), de schatkamer en het museum. Vrije tijd en avondmaal in ons hotel.

Dag 5

Vertrek naar Porto en onderweg bezoeken we het met schelpen bedekte kerkje van Ila de Toxa. We brengen een bezoek aan Bom Jesus met zijn oude waterkabelbaan en de beroemde trappen in Braga. In Porto maken we een boottocht op de Duro en we brengen een bezoek aan één van de befaamde portohuizen met degustatie. Avondmaal in ons hotel te Porto.

Dag 6

We maken in de voormiddag een wandeling door de oude stad Porto. Later vertrekken we verder richting Lissabon met onderweg een bezoek aan het mooie Obidos met zijn witte huisjes. Aankomst in ons hotel te Estoril en avondmaal.

Dag 7

Bezoek aan de stad Lissabon, met Belém, Jeronimus kerk en beeld van zeevaarders en oude stad… Vrije middag. ’s Avonds logies en avondmaal in ons hotel.

Dag 8

Vrije dag met diverse mogelijkheden. Bijvoorbeeld wandelen langs het strand richting Cascais en/of Estoril, bezoek aan de stad Lissabon met zijn musea en kerken, bezoek aan Sintra met zijn mooie kastelen.

Dag 9

Vandaag gaat het richting Fatima, het bekende bedevaartsoord. We bezoeken het kuststadje Nazaré met zijn prachtig uitzicht. Tevens bezoeken we het klooster met de grootste kerk van Portugal in Alcobaça, waar we ook het middagmaal nuttigen en de Dominicaanse abdij te Bathala. ’s Avonds bezoek aan de kathedraal van Fatima en avondmaal in het hotel.

Dag 10

Van Fatima naar Salamanca in Spanje. Onderweg bezoeken we de mooie tuinen van Castello Branco. In de late namiddag bezoeken we het wondermooie Salamanca met zijn kathedraal, Place Mayor… Overnachting en avondmaal in het hotel.

Dag 11

Vandaag gaan we richting Biarritz. Onderweg bezoeken we de mooie stad en de bekende kathedraal van Burgos. Onderweg genieten we van de mooie natuur. Logies en avondmaal in het hotel.

Dag 12

Bezoek aan de mooie Franse badplaats Biarritz met zijn mooie stranden, huizen en daarna richting Dune Pilat, de hoogste duin in Europa en daarna naar Arcachon voor het middagmaal. Aankomst in ons hotel waar we ons avondmaal nemen.

Dag 13

Na het ontbijt vertrekken we richting Diepenbeek met aankomst in de vroege avond.

top