Rondreis Roemenië
Rondreizen

Rondreis Roemenië

Reserveer deze reis
Algemeen
Foto's
Verblijf
Toon reisdata & prijzen
Activiteiten

Laat je overweldigen door de westerse, oosterse, Byzantijnse en Slavische invloeden.

Een bezoek aan Roemenië is absoluut een aanrader!!! Roemenië is volop in beweging en kent sinds de val van het communisme in 1989 en de toetreding tot de Europese Unie een grote ontwikkeling. De ongerepte natuur van de Karpaten, de traditionele dorpjes, het rijke kloosterleven in Transsylvanië, de historische steden Sibiu en Brasov en de betoverende grootheid van Boekarest getuigen van een stille schoonheid maar vooral van een verbazingwekkende verscheidenheid. Daarenboven zullen de ongekende gastvrijheid van de Roemeense bevolking en het wisselende
landschap waar paard en kar nog steeds een belangrijk vervoermiddel zijn, een onvergetelijke indruk nalaten. Roemenië heeft een grote rijkdom aan cultuur en folklore te bieden.

INKOMGELDEN INBEGREPEN


Reisdata
zaterdag 29 jun tot dinsdag 9 jul

Bekijk data en prijzen

Diverse hotels, verblijf op basis van halfpension buiten Roemenië en volpension in Roemenië

Eten en drinken

Verblijf in halfpension, beginnend met het avondmaal op dag 1 en eindigend met het ontbijt op dag 11. 

VOLPENSION vanaf dag 3 tot dag 9 (verblijf Roemenië) 

Bezoeken

Inbegrepen in de prijs:

 • kasteel Peles
 • klooster Moldau
 • de evangelische kerk te Bistrita
 • de zwarte kerk te Brasov
 • de orthodoxe kerk te Brasov
 • de burcht te Bran
 • het klooster te Sinaia
 • de Patriarchkerk te Boekarest
 • het Hunyadi kasteel te Hunedoara
 • de evangelische stadskerk te Sibiu
 • folkloreavond
 • Boekarest
 • alle middagmalen in Roemenië. 

Niet inbegrepen:

 • Weerkerk Hönigberg
 • Paleis van Chauchesku
 • Vergoeding reisleider Roemenië € 10 p.p.

Kledij

Aangepaste kledij voorzien. Voorzie stevige wandelschoenen.

Documenten

Identiteitskaart (voor EU-burgers), Europese ziekteverzekeringspas (gratis verkrijgbaar bij je ziekenfonds).

Munten

Eventueel Hongaarse Forint (€ 1 = ± 300 Forint) (wisselen in Hongarije)

Roemeense Lei (€ 1 = ± 4,40 Lei) (wisselen in Roemenië)

Netspanning

220V. Geen speciale stekkers nodig.

Prijzen

Datum Volwassene VP
1
zaterdag 29 jun tot dinsdag 9 jul 11 dagen / 10 nachten € 1075
1
Reserveer
 • Toeslag eenpersoonskamer: op aanvraag
 • Heen- en terugreis in halfpension, in Roemenië volpension
 • 2 x dagreis

Extra's

Eenpersoonskamer op aanvraag
Annulatieverzekering op aanvraag
Reisbijstandsverzekering op aanvraag

Annulatie- en reisverzekering niet inbegrepen, wel aan te raden.
(Annulatie- en bijstandsverzekering: 6%; Annulatieverzekering: 5,5%;
Verenigde Staten & worldwide: annulatie- en bijstandsverzekering: 8%)

Alle prijzen zijn onder voorbehoud van eventuele publicatiefouten, beschikbaarheid, aanpassing van het programma of het ontbreken van of wijzigingen in de opties. 

Bekijk hier de Algemene Voorwaarden.

Reservaties zijn pas definitief als je van ons de bestelbon ontvangt met het correcte prijsvoorstel.

Een maand voor vertrek zijn alle kamers onder voorbehoud van beschikbaarheid.

Activiteiten

Rondreis Roemenië - 11 dagen

Programma- en hotelwijzigingen mogelijk • De aangegeven tarieven zijn richtprijzen.

Een bezoek aan Roemenië is absoluut een aanrader!!! Roemenië is volop in beweging en kent sinds de val van het communisme in 1989 en de toetreding tot de Europese Unie een grote ontwikkeling. De ongerepte natuur van de Karpaten, de traditionele dorpjes, het rijk kloosterleven in Transsylvanië, de historische steden Sibiu en Brasov en de betoverende grootheid van Boekarest getuigen van een stille schoonheid maar vooral van een verbazende verscheidenheid. Daarenboven zullen de ongekende gastvrijheid van de Roemeense bevolking en het wisselende landschap waar paard en kar nog steeds een belangrijk vervoermiddel zijn, een onvergetelijke indruk nalaten. Roemenië heeft een grote rijkdom aan cultuur en folklore te bieden


Dag 1 DIEPENBEEK – PASSAU (OF OMGEVING)

Vertrek in de vroege ochtend vanuit Diepenbeek per luxeautocar. Vrij middagmaal in een wegrestaurant in Duitsland. Installatie in hotel, avondmaal en overnachting in de omgeving van Passau.

Dag 2 PASSAU – ORADEA

Na een vroeg ontbijt rijden wij verder in het Oostenrijks berglandschap door Hongarije. Vrij middagmaal in een wegrestaurant. Installatie in het hotel in Roemenië met avondmaal en overnachting.

Dag 3 ORADEA – CLUJ NAPOCA – BISTRITA

Voormiddag rondrit of wandeling in Oradea. Het plein van de vereniging, de Maankerk en het paleis van de Black Eagle, een prachtig art-nouveaugebouw, zijn zeker een bezoek waard. Nadien rijden we door naar Cluj Napoca. Er zijn veel gebouwen te bezichtigen die uit de middeleeuwen tot aan de 21ste eeuw stammen: bv. Het geboortehuis van de Hongaarse koning Matei Corvin, de Michaelskerk, de Franciscanerkerk, de barokke Piaristenkerk, alsook het Banffy paleis uit de 18de eeuw. Daarna rijden we door richting Bistrita voor een overnachting.

Dag 4 BISTRITA

Voormiddag bezoeken we het Moldavisch klooster van Moldavita, een vesting te midden van de natuur en typerend voor de Roemeense feodale kunst. De oudste kerken uit Bokowina werden als werelderfgoed erkend. Ze zijn bekend om kun kleurrijke fresco’s en beschilderingen. Aansluitend tocht met paardenkoets. Na het middagmaal bezoeken we het klooster Voronet. Daarna rijden we door richting Gura Humorului voor een overnachting. Folkloreavond.

Dag 5 GURA HUMORULUI – POIANA BRASOV

Voormiddag rijden we door de Moldaustreek, voorbij het Rode Meer. We verlaten Siebenburgen door de spectaculaire Bicazkloof, steile wanden tot 300 m hoog. Na een mooie tocht door Szeklerland, een bevolkingsgroep binnen de Hongaarse minderheid in Roemenië, komen we aan in Poiana Brasov (Krönstad). Hier avondmaal en overnachting.

Dag 6 POIANA BRASOV

Vandaag brengen we een bezoek aan de Draculaburcht, gelegen op een 30 meter hoge rots. Vervolgens brengen we een bezoek aan weerkerk Hönigberg. Bezoek aan Brasov centrum met verschillende bezienswaardigheden. Hier is ook vrije tijd voorzien.

Dag 7 POIANA BRASOV – BOEKAREST

Vandaag bezoeken we het exclusieve kasteel van Peles, de zomerresidentie van de koninklijke familie. Nadien rijden we verder naar Boekarest om de hoofdstad te leren kennen. Rondrit langs de Calea Victoriei tot aan het plein van de Revolutie. Aansluitend bezoeken we de Patriarchkerk. De brede boulevards van Boekarest, triomfbogen en grote pleinen verklaren waarom deze stad ook het kleine Parijs van het Oosten wordt genoemd.

Dag 8 BOEKAREST – SIBIU – DEVA

Vandaag vallen wij, na een bezoek aan Cozia klooster voor de charme van Sibiu (Hermannstadt) de Europese Culturele hoofdstad van 2007. De huizen, straten en binnentuinen verraden duidelijk het roemrijke verleden van deze stad uit de dubbelmonarchie. Thematische rondleiding in de oude stad, het oude stadhuis, de Pemflingertrap, de Lügenbrücke (brug der leugens), de kleine en grote ring, weerspiegelen de schoonheid van deze stad. Vervolgens wordt de reis verdergezet naar Deva.

Dag 9 DEVA – HUNEDOARA – HONGARIJE

Voormiddag bezoek aan het Hunedoara, het meest sprookjesachtige kasteel van Roemenië. Middagmaal in Arad. We rijden verder naar de grens en verlaten onze reisleider. Overnachting in Hongarije.

Dag 10 HONGARIJE – OOSTENRIJK

Na het ontbijt zetten we de rit verder langs de Hongaars-Oostenrijkse autosnelwegen. Installatie in hotel, avondmaal en overnachting in de omgeving van Passau (Oostenrijks-Duitse grens).

Dag 11

Tijdens de laatste dag van de terugreis stoppen wij regelmatig langs de Duitse snelwegen om eens even te verpozen en eventueel een hapje te eten. Aankomst in Diepenbeek in de avond.

top