Rondreis Roemenië
Rondreizen

Rondreis Roemenië

Algemeen
Foto's
Verblijf
Activiteiten

Laat je overweldigen door de westerse, oosterse, Byzantijnse en Slavische invloeden.

Een bezoek aan Roemenië is absoluut een aanrader!!! Roemenië is volop in beweging en kent sinds de val van het communisme in 1989 en de toetreding tot de Europese Unie een grote ontwikkeling. De ongerepte natuur van de Karpaten, de traditionele dorpjes, het rijke kloosterleven in Transsylvanië, de historische steden Sibiu en Brasov en de betoverende grootheid van Boekarest getuigen van een stille schoonheid maar vooral van een verbazingwekkende verscheidenheid. Daarenboven zullen de ongekende gastvrijheid van de Roemeense bevolking en het wisselende landschap waar paard en kar nog steeds een belangrijk vervoermiddel zijn, een onvergetelijke indruk nalaten. Roemenië heeft een grote rijkdom aan cultuur en folklore te bieden.

INKOMGELDEN INBEGREPEN

Om uw online reservatie te voltooien, is de betaling van het voorschot vereist. Bij een reservatie in aanvraag dient u ook eerst een voorschot te betalen vooraleer we de kamer in het hotel kunnen aanvragen. Wanneer u geen betaling uitvoert, dan wordt uw reservatie automatisch door het boekingssysteem geannuleerd.

Reserveer deze reis

Diverse hotels, verblijf op basis van halfpension buiten Roemenië en volpension in Roemenië

Eten en drinken


Bezoeken

Inbegrepen in de prijs: 

 • kasteel Peles
 • klooster Moldau
 • de zwarte kerk te Brasov
 • de orthodoxe kerk te Brasov
 • de burcht te Bran
 • het klooster te Sinaia
 • de Patriarchkerk te Boekarest
 • het Hunyadi kasteel te Hunedoara
 • Boekarest
 • alle middagmalen in Roemenië.

Niet inbegrepen:

 • Weerkerk Hönigberg
 • Paleis van Ceausescu
 • Vergoeding reisleider Roemenië € 10/persoon

Kledij

Aangepaste kledij voorzien. Voorzie stevige wandelschoenen.

Documenten

Identiteitskaart (voor EU-burgers)

Munten

Eventueel Hongaarse Forint (€ 1 = ± 300 Forint) (wisselen in Hongarije)

Roemeense Lei (€ 1 = ± 4,40 Lei) (wisselen in Roemenië)

Netspanning

230V. Geen speciale stekkers nodig.

Annulatie- en reisverzekering niet inbegrepen, wel aan te raden.

(Annulatie- en bijstandsverzekering Europa: 7,95%; Annulatieverzekering Europa: 6,5%)

Bekijk hier de Algemene Voorwaarden.

Een maand voor vertrek zijn alle kamers onder voorbehoud van
beschikbaarheid.

ALLE PRIJZEN ZIJN ONDER VOORBEHOUD VAN EVENTUELE PUBLICATIEFOUTEN, FOUTEN IN HET BOEKINGSSYSTEEM, BESCHIKBAARHEID, AANPASSING VAN HET PROGRAMMA OF HET ONTBREKEN VAN OF WIJZIGINGEN IN DE OPTIES.

Reisdatums

Datum Prijs
zaterdag 29 jun tot dinsdag 9 jul 11 dagen € 1370 Reserveer
 • Prijs op basis van verblijf in volpension in Roemenië en halfpension tijdens heen- en terugreis.
 • Toeslag eenpersoonskamer: € 220
 • 2 x dagreis

Activiteiten

Rondreis Roemenië - 11 dagen

Programma- en hotelwijzigingen mogelijk • De aangegeven tarieven zijn richtprijzen.

Volpension in Roemenië


DAG 1 DIEPENBEEK – MELK (OF OMGEVING)

Vertrek in de vroege ochtend vanuit Diepenbeek per luxeautocar. Vrij middagmaal in een wegrestaurant in Duitsland. Installatie in hotel, avondmaal en overnachting in de omgeving van Melk. 

DAG 2 MELK – SATU MARE (Roemenië)

Na een vroeg ontbijt rijden wij verder in het Oostenrijks berglandschap door Hongarije. Vrij middagmaal in een wegrestaurant. Installatie in het hotel in Roemenië met avondmaal en overnachting. 

DAG 3 SATU MARE – CLUJ-NAPOCA – TARGU MURES

’s Morgens bezoek aan het vrolijke kerkhof. Dit kerkhof is zeer bekend omwille van zijn uitzonderlijke spreuken en beeltenissen op de grafzerken. ’s Middags worden we uitgenodigd om te lunchen bij de lokale boeren. Wij zetten onze tocht verder naar Targu Mures waar we een rondrit maken door het centrum om de belangrijkste bezienswaardigheden te spotten en we maken ook even een fotostop op het Rozenplein. Verder naar ons hotel in Targu Mures. We worden hier getrakteerd op een Folkloreavond met livemuziek en 1 glas wijn. 

DAG 4 TARGU MURES – BISTRITA – MOLDOVITA

Na het ontbijt vertrekken we richting Moldovita via de bergpas waar volgens schrijver Bram Stoker Dracula zijn kasteel stond. Rond de middag bezoeken we het Moldavisch klooster van Moldovita, een vesting te midden van de natuur en typerend voor de Roemeense feodale kunst. De oudste kerken uit Bukowina werden als werelderfgoed erkend. Ze zijn bekend om kun kleurrijke fresco’s en beschilderingen. Na het middagmaal bezoeken we het klooster Voronet. Daarna rijden we door richting Gura Humorului voor een overnachting. 

DAG 5 GURA HUMORULUI – PREDEAL

Voormiddag rijden we door de Moldaustreek, voorbij het Rode Meer. We verlaten Siebenburgen door de spectaculaire Bicazkloof met steile wanden tot 300 m hoog. Na een mooie tocht door Szeklerland, een bevolkingsgroep binnen de Hongaarse minderheid in Roemenië, komen we aan in Predeal. Hier avondmaal en overnachting.

DAG 6 PREDEAL – POIANA BRASOV – PREDEAL

Vandaag brengen we een bezoek aan de Draculaburcht, gelegen op een 30 meter hoge rots. Vervolgens brengen we een bezoek aan weerkerk Hönigberg. Bezoek aan Brasov centrum met verschillende bezienswaardigheden. Hier is ook vrije tijd voorzien. Avondmaal en overnachting in ons hotel in Predeal. 

DAG 7 PREDEAL – BOEKAREST

Vandaag bezoeken we het exclusieve kasteel van Peles, de zomerresidentie van de koninklijke familie. Nadien rijden we verder naar Boekarest om de hoofdstad te leren kennen. Rondrit langs de Calea Victoriei tot aan het plein van de Revolutie. Aansluitend bezoeken we de Patriarchkerk. De brede boulevards van Boekarest, triomfbogen en grote pleinen verklaren waarom deze stad ook het kleine Parijs van het Oosten wordt genoemd. 

DAG 8 BOEKAREST – SIBIU – DEVA

Vandaag vallen wij, na een bezoek aan Cozia klooster voor de charme van Sibiu (Hermannstadt) de Europese Culturele hoofdstad van 2007. De huizen, straten en binnentuinen verraden duidelijk het roemrijke verleden van deze stad uit de dubbelmonarchie. Thematische rondleiding in de oude stad, het oude stadhuis, de Pemflingertrap, de Lügenbrücke (brug der leugens), de kleine en grote ring, weerspiegelen de schoonheid van deze stad. Vervolgens wordt de reis verdergezet naar Deva. 

DAG 9 DEVA – HUNEDOARA – HONGARIJE

Voormiddag bezoek aan het Hunedoara, het meest sprookjesachtige kasteel van Roemenië. Middagmaal in Arad. We rijden verder naar de grens en verlaten onze gids. Overnachting in Hongarije.


DAG 10 HONGARIJE – OOSTENRIJK

Na het ontbijt zetten we de rit verder langs de Hongaars-Oostenrijkse autosnelwegen. Installatie in hotel, avondmaal en overnachting in Passau (Oostenrijks-Duitse grens).

DAG 11

Tijdens de laatste dag van de terugreis stoppen wij regelmatig langs de Duitse snelwegen om eens even te verpozen en eventueel een hapje te eten. Aankomst in Diepenbeek in de avond. 

top