Aragon - Zaragoza het kloppende hart van Aragon
Rondreizen

Aragon - Zaragoza het kloppende hart van Aragon

Algemeen
Foto's
Verblijf
Toon reisdata & prijzen
Activiteiten

Tijdens deze 8-daagse reis rijden we naar het noordoosten van Spanje, Aragon.  Deze streek wordt gedomineerd door de hoogste toppen van de Spaanse Pyreneeën.  Hier vindt je een ongeschonden en afwisselende natuur.  Maar ook pittoreske, goed bewaard gebleven stadjes zoals de vestingstad Pamplona en de hoofdstad Zaragoza bekend om de Mudéjar architectuur. Tijdens een stadswandeling in Zaragoza maken we kennis met deze levendige stad. In Aragon kan je ook smullen van taltijke Romaanse bouwwerken, kerken, kathedralen, kastelen en kloosters in de onbedorven middeleeuwse stadjes zoals Alquezar.  Ten zuiden bevinden zich heel wat wijngaarden. We bezoeken er een familie-wijnhuis genieten er van de verschillende wijnen.  De prachtige steden Albarrcin & Teruel door bergen omringd mogen we zeker niet vergeten. Een natuuruitstap brengt ons naar Nuevalos waar zich het prachtige Monasteria de Piedra en het historische tuinpark bevindt.  In San Sebastian maken we een cruise langs de kust en genieten van prachtige uitzichten op de stad. We verblijven 5 nachten in het  4* Catalonia El Pilar Hotel.  Dit hotel is gelegen in het hart van Zaragoza.  Een schitterende reis met elke dag een nieuw hoogtepunt!

Om uw online reservatie te voltooien, is de betaling van het voorschot vereist. Bij een reservatie in aanvraag dient u ook eerst een voorschot te betalen vooraleer we de kamer in het hotel kunnen aanvragen. Wanneer u geen betaling uitvoert, dan wordt uw reservatie automatisch door het boekingssysteem geannuleerd.

Reserveer deze reis

Catalonia El Pilar****

Het Catalonia El Pilar hotel ligt in het hart van Zaragoza op wandelafstand van musea, galerieën en winkels.

Faciliteiten

Het hotel beschikt over een restaurant, fitnessruimte, bar en gratis WiFi.

Kamers

Ruime, lichte kamers met airco, een kluisje, bureau en een badkamer voorzien van een haardroger.

Eten en drinken

Verblijf op basis van volpension beginnend met het avondmaal op dag 1 en eindigend met het ontbijt op dag 8.

Bezoeken

Inbegrepen in de prijs:

 • VP incl. welkomsdrink, water & wijn tijdens avondmaal in Zaragoza
 • Lunches tijdens de excursies
 • Plaatselijke verplichte gidsen (Engelstalig) in Zaragoza, Nuevalos, Albarracin & Teruel
 • Inkom Kathedraal & Baseliek in Zaragaza
 • Inkom Kathedraal in Teruel
 • Inkom Monasterio de Piedro en Jardin Historico
 • Bezoek wijnhuis omgeving Barbastro

Niet inbegrepen in de prijs:

 •  Drank tijdens de middagmalen

Facultatief en vrijblijvend:

 • Boottocht in San Sebastion (+/- € 25 onder voorbehoud van wijziging)

Kledij

Aangepaste kledij & schoenen voorzien.

Documenten

Geldige identiteitskaart (voor EU-burgers) en Europese ziekteverzekeringskaart (gratis verkrijgbaar bij je ziekenfonds)

Munten

Euro's 

Netspanning

230V. Geen speciale stekkers nodig.

Annulatie- en reisverzekering niet inbegrepen, wel aan te raden.

(Annulatie- en bijstandsverzekering Europa: 7,95%; Annulatieverzekering Europa: 6,5%)

Bekijk hier de Algemene Voorwaarden.

Een maand voor vertrek zijn alle kamers onder voorbehoud van
beschikbaarheid.

ALLE PRIJZEN ZIJN ONDER VOORBEHOUD VAN EVENTUELE PUBLICATIEFOUTEN, FOUTEN IN HET BOEKINGSSYSTEEM, BESCHIKBAARHEID, AANPASSING VAN HET PROGRAMMA OF HET ONTBREKEN VAN OF WIJZIGINGEN IN DE OPTIES.

Reisdatums

Datum Prijs
zaterdag 24 aug tot zaterdag 31 aug 8 dagen € 1445 Reserveer
 • Verblijf op basis van halfpension (volpension ter plaatse)
 • Toeslag eenpersoonskamer: € 350
 • 2 x dagreis met tussenovernachting

Activiteiten

Aragon - 8 dagen

Programma- en hotelwijzigingen mogelijk • De aangegeven tarieven zijn richtprijzen.

DAG 1 - België-Frankrijk: Bordeaux (978 km)

Vertrek in de vroege ochtend in Diepenbeek in dagreis richting Bordeaux. Onderweg zijn er voldoende stops voorzien. Vrije lunch.  Installatie in het hotel.  Avondmaal & logies (1 nacht).

DAG 2 - Frankrijk – Spanje: Pamplona (298 km) – Zaragoza (177 km)

Na het ontbijtbuffet vertrekken we langs de Spaanse autowegen naar Pamplona, de hoofdstad van de regio Navarra.  Deze levendige, kleurrijke en toch een ook tikkeltje rauwe stad nodigt ons na de lunch uit voor een vrije wandeling  door de gezellige smalle straten met pleintjes, karakteristieke oude huizen, kerken en paleizen. Mooi om te zien zijn oa de toegangspoort El Portal De Francia, het oude fort, de Taconera Tuinen en de oude stadsmuren. Tevens is Pamplona het mekka van het stierenvechten, de eeuwenoude Spaanse traditie. We rijden verder naar onze verblijfplaats Zaragoza, de hoofdstad van de regio Aragon en gelegen aan de rivier de Ebro. Installatie in ons verblijfhotel. Welkomsdrink, avondmaal & logies (5 nachten).  

DAG 3 - Spanje: Pamplona – Zaragoza (verplichte rustdag chauffeur)

Na het ontbijtbuffet maken we een begeleide stadswandeling in Zaragoza met de plaatselijke gids. Er valt veel te bewonderen in deze verrassende, levendige stad: de Plaza Pilar, het langste plein van Europa. We bezoeken de Catedral del Salvador & de Basilica de Nuestra Senora del Pilar.  De oude, charmante binnenstad is rijk aan cultureel en artistiek erfgoed, heeft mooie promenades, brede pleinen en vele tapasbars.  Na de lunch heb je een vrije middag om te flaneren langs de winkels en groot-warenhuizen op de brede Paseo de la Independancia of even uitrusten op één van de vele terrasjes.  Avondmaal & logies.

DAG 4 - Spanje: Zaragoza – Alquezar- Barbastro (175 km)

Ontbijtbuffet.  Vandaag rijden we via een prachtig gebied van de Sierra de Guara naar het middeleeuwse Alquézar.  Het klovengebied ligt ingeklemd tussen de imposante bergreuzen van de Pyreneeën en de Ebrovalei. Deze oude stad, met slechts 300 inwoners, ligt boven op een heuvel en is omgeven door diepe uitgesneden kloven van de rio Vero.  Hier wandelen we door een wirwar van kronkelsteegjes langs mooie met wapenschilden versierde gevels. In de schaduwrijke en met keien geplaveide straten genieten we van de unieke sfeer.  Er worden heel wat artesenale producten en keramiek aangeboden.  Voldoende vrije tijd . Nadien rijden verder richting het zuiden van de Sierra, Barbastro. In deze omgeving nemen we onze lunch. Hier bevinden zich vele amandel- en olijfbomen en worden eeuwenlang wijnstokken aangeplant.  We bezoeken er een familie-wijnhuis en komen meer te weten over de geschiedenis van het gebouw en zijn ondergrondse betonnen wijnmakerijen.  Het bezoek wordt geleid door een ervaren oenoloog en eindigt met het proeven van 3 wijnen. Terug naar ons hotel voor avondmaal & logies.

DAG 5 - Spanje: Zaragoza – Albarracin - Teruel (174 km)

Ontbijtbuffet.  Vandaag bezoeken we, olv een plaatselijke gids Albarracin, een spectaculair oud "roze" dorp op 1182 m. hoogte, prachtig uitkijkend op de Río Guadalaviar. Het dorp wordt omringd door een imponerend landschap van bergmassieven van de Sierra de Albarracín . We nemen de lunch in dit dorp. Nadien rijden we naar een stad die ook op de Unesco Werelderfgoedlijst staat nl. Teruel.
De belangrijkste bezienswaardigheden zijn oa  het Mausoleum van de Geliefden van Teruel, de Torre Mudejar de El Salvador, de 14e eeuwse Torre de San Martin. De prachtige met tegeltjes gebouwde Trappen van Teruel geven een hele unieke uitstraling.  We bezoeken de schitterende kathedraal met houtsnijwerk in het plafond en tal van Mudéjar elementen. Het gezelligste plein is de Plaza del Torico met de vele terrasjes om even te verpozen.  Vrije tijd voorzien.  Terug naar ons hotel voor avondmaal & logies.

DAG 6 - Spanje: Zaragoza – Nuevalos (109 km)

Ontbijtbuffet.  Vandaag staat in het teken van de natuur.  Zo rijden we naar Nuevalos waar zich het prachtige stenen klooster Monasterio de Piedra  bevindt.  Het park Jardin Historico biedt een verrassend landschap met paden, watervallen, beekjes, meren en grotten.  De Piedra-rivier vormt een unieke ruimte met een verscheidenheid aan flora en fauna.  We genieten van een wandeling door het park.  Het Piedra Vieja restaurant is een ideale plek voor een tradtionele maaltijd.  Na de lunch krijgen we een begeleide rondleiding door het cisterciënzerklooster van de 13” eeuw.  Na een voldane dag keren we terug naar ons hotel voor avondmaal & logies.

DAG 7 - Spanje: Zaragoza – San Sebastian (265 km) – Frankrijk: Bordeaux (236 km)

Na het ontbijt verlaten we Zaragoza en rijden we naar San Sebastian.  Tijdens een facultatieve cruise aan boord van een prachtige moderne catamaran varen langs de kust en de baai van San Sebastian.  We genieten van het ongelooflijke uitzicht en maken prachtige foto’s van verschillende bezienswaardigheden in de stad.  Nadien is er vrije tijd voorzien om te kuieren in de stad en in een typische sidreria te genieten van de verschillende pinxtos, eventueel vergezeld van een glaasje cider. Nadien verder naar Bordeaux.  Installatie in het hotel. Avondmaal & logies (1 nacht).

Dag 8 - Frankrijk – België: Bordeaux – Diepenbeek (978 km)

Na het ontbijtbuffet gaat het terug huiswaarts met onderweg de nodige stops.
Vrij middagmaal & vrij avondmaal onderweg. Aankomst in Diepenbeek omstreeks 21.00 uur!


top