Rondreis Andalusië
Rondreizen

Rondreis Andalusië

Algemeen
Foto's
Verblijf
Toon reisdata & prijzen
Activiteiten

Andalusië, gelegen in het zuiden van Spanje, heeft alles om jouw hart te stelen: de witte dorpjes, de eindeloze sinaasappel- en olijfboomgaarden, de zon en de azuurblauwe hemel. Deze avontuurlijke streek barst van contrasten: lange goudgele stranden en de roodgekleurde Siërra Nevada. Drijvend op een rijke culturele traditie ontstonden prachtige historische steden. Het binnenland bestaat uit een wild landschap doorspekt met kleine witte Moorse dorpjes. Een van de hoogtepunten van deze streek is het Alhambra, een samenstelling van paleizen, vestingwallen en koninklijke verblijven, dat beschouwd wordt als een van de mooiste ter wereld, ooit de residentie van de Nasriden-dynastie. We bezoeken de steden Bilbao & Madrid, Sevilla, Granada, Cordoba, Ronda, Nerja & Mijas. Tijdens de terugreis doen we Valencia en Girona aan. Onze verblijfsplaats voor 6 nachten aan de Costa del Sol is in Benalmadena met de prachtige Puerto Marina. Geniet tijdens deze avontuurlijke reis van de heerlijke tapas, sangria, tortilla, gamba’s en... het kloppend hart van de flamenco.

Om uw online reservatie te voltooien, is de betaling van het voorschot vereist. Bij een reservatie in aanvraag dient u ook eerst een voorschot te betalen vooraleer we de kamer in het hotel kunnen aanvragen. Wanneer u geen betaling uitvoert, dan wordt uw reservatie automatisch door het boekingssysteem geannuleerd.

Reserveer deze reis

We logeren in drie- en viersterrenhotels

Diverse hotels, verblijf op basis van halfpension.

Eten en drinken

Verblijf in halfpension beginnend met het avondmaal op dag 1 en eindigend met het ontbijt op dag 14. 

Vanaf dag 2 t.e.m. dag 13: drank bij het avondeten inbegrepen.

Bezoeken

Lokale gidsen in de Granada, Alhambra & Ronda zijn in de prijs van de reis inbegrepen alsook de plaatselijke touringcar, inkom Alhambra & Generalife in Granada en inkom kathedraal Sevilla. 

 
Vrijblijvend en facultatief zijn:

  • boottocht op de Quadalquivir in Sevilla
  • inkom kathedraal & Metropol Parasol in Sevilla
  • lokale gids in Sevilla
  • inkom kathedraal, koninklijke kapel in Granada
  • lokale gids in Cordoba
  • inkom Mezquita in Cordoba
  • stadstour per paardenkoets

 
Prijs onder voorbehoud: ongeveer 95 euro.

Te betalen in euro op de bus!

Kledij

Aangepaste kledij voorzien.

Documenten

Geldige identiteitskaart (voor EU-burgers) en Europese ziekteverzekeringspas (gratis verkrijgbaar bij je ziekenfonds).

Munten

Euro

Netspanning

230 V. Geen speciale stekker noodzakelijk.

Annulatie- en reisverzekering niet inbegrepen, wel aan te raden.

(Annulatie- en bijstandsverzekering Europa: 7,95%; Annulatieverzekering Europa: 6,5%)

Bekijk hier de Algemene Voorwaarden.

Een maand voor vertrek zijn alle kamers onder voorbehoud van
beschikbaarheid.

ALLE PRIJZEN ZIJN ONDER VOORBEHOUD VAN EVENTUELE PUBLICATIEFOUTEN, FOUTEN IN HET BOEKINGSSYSTEEM, BESCHIKBAARHEID, AANPASSING VAN HET PROGRAMMA OF HET ONTBREKEN VAN OF WIJZIGINGEN IN DE OPTIES.

Reisdatums

Datum Prijs
woensdag 9 okt tot dinsdag 22 okt 14 dagen € 1629 Reserveer
  • Prijs op basis van verblijf in halfpension. Vanaf dag 2 t.e.m. dag 13: drank bij het avondeten inbegrepen
  • Toeslag eenpersoonskamer: op aanvraag
  • 2 x dagreis met tussenovernachting

Activiteiten

Rondreis Andalusië - 14 dagen

Programma- en hotelwijzigingen mogelijk • De aangegeven tarieven zijn richtprijzen.

Andalusië, gelegen in het zuiden van Spanje, heeft alles om jouw hart te stelen: de witte dorpjes, de eindeloze sinaasappel- en olijfboomgaarden, de zon en de azuurblauwe hemel. Deze avontuurlijke streek barst van contrasten: lange goudgele stranden en de roodgekleurde Siërra Nevada. Drijvend op een rijke culturele traditie ontstonden prachtige historische steden. Het binnenland bestaat uit een wild landschap doorspekt met kleine witte Moorse dorpjes. Een van de hoogtepunten van deze streek is het Alhambra, een samenstelling van paleizen, vestingwallen en koninklijke verblijven, dat beschouwd wordt als een van de mooiste ter wereld, ooit de residentie van de Nasriden-dynastie. We bezoeken de steden Bilbao & Madrid. Sevilla, Granada, Cordoba, Ronda, Nerja & Mijas. Tijdens de terugreis doen we Valencia en Girona aan. Onze verblijfsplaats voor 6 nachten aan de Costa del Sol is in Benalmadena met de prachtige Puerto Marina. Geniet tijdens deze avontuurlijke reis van de heerlijke tapas, sangria, tortilla, gamba’s en ... het kloppend hart van de flamenco.

Ons hotel in Benalmadena is een super viersterrenhotel, prachtig gelegen aan de zee, kamers zijn voorzien van al het nodige comfort, zeer lekkere en uitgebreide ontbijt- en dinerbuffetten incl. water en wijn.

DAG 1 België – Frankrijk (Bordeaux) 995 km

Vertrek in de vroege ochtend in Diepenbeek in dagreis. Onderweg zijn er voldoende stops voorzien. Vrij middagmaal. Richting Bordeaux voor onze tussenovernachting. Avondmaal & logies (1 nacht).

DAG 2 Frankrijk – Spanje (Bilbao) 329 km

Na het ontbijt vertrekken we langs de Spaanse autowegen naar Bilbao, de hoofdstad en tevens grootste stad van Biskaje. Na een vrij middagmaal maken we een geleide stadswandeling langs de belangrijkste bezienswaardigheden & vrije tijd. Je kan eventueel een facultatief bezoek brengen aan het Guggenheim Museum. Installatie in het hotel. Avondmaal & logies (1 nacht).

DAG 3 Spanje (Madrid) 434 km

Na het ontbijt zetten we onze route verder langs de Spaanse autowegen via Burgos naar de hoofdstad en tevens de grootste stad van Spanje, een officiële wereldstad: Madrid. Vrij middagmaal, gevolgd door een begeleide stadswandeling langsheen de belangrijkste bezienswaardigheden & vrije tijd. Installatie in het hotel. Avondmaal & logies (1 nacht).

DAG 4 Spanje (Madrid – Sevilla) 532 km

Na het ontbijt rijden we naar Sevilla. Vrij middagmaal onderweg. Aankomst voorzien in de namiddag. We maken een facultatieve cruise op de Guadalquivir en varen onder 6 klassieke, moderne bruggen zodat je de stad vanuit een ander perspectief bezichtigen kan. Installatie in het hotel. Avondmaal & logies (1 nacht). Indien mogelijk brengen we een bezoek aan de Metropol Parasol, bekend als “de paddenstoel” (facultatieve inkom) met zijn verrassende moderne architectuur en genieten er van een prachtig uitzicht over de verlichte stad.

DAG 5 Spanje (Sevilla – Benalmadena) 220 km

Vandaag bezoeken we de wereldstad Sevilla, een stad met vele gezichten. Met een plaatselijke gids wandelen we langsheen de belangrijkste historische gebouwen van Sevilla: de Kathedraal met de Giraldatoren, het Alcazar, de Torre del Oro, het oude stadscentrum met een wirwar van kleine straatjes rondom pleintjes… Vrij middagmaal & vrije tijd voorzien. Verder naar Benalmadena. Installatie in ons hotel (6 nachten) & dinerbuffet.

DAG 6 Spanje (Benalmadena – Granada) 342 km: wettelijke rustdag chauffeur

Eén van de belangrijkste dingen waar Granada om bekend staat, is het Alhambra, een oud paleis en fort van de Moorse heersers van het koninkrijk Granada, dat zich aan de zuidoostkant van de stad bevindt en waar zich veel mooie Moorse kunst bevindt. Onder leiding van een plaatselijke gids brengen we een facultatief bezoek aan de prachtige kathedraal, de koninklijke kapel. Onder voorbehoud van de beschikbaarheid van de inkomtickets, brengen we tevens onder leiding van onze plaatselijke gids een uitgebreid  bezoek aan het Alhambra & Generalife. Facultatief middagmaal in Granada. Terug naar Benalmadena voor dinerbuffet & logies.

DAG 7 Spanje (Benalmadena): wettelijke rustdag chauffeur

Volledige vrije dag om te genieten van de Benalmadena Costa en de faciliteiten van het hotel. Je kan een wandeling maken naar de prachtige haven Puerto Marina. Vrij middagmaal. Verder zijn er tal van andere mogelijkheden. Dinerbuffet & logies.

DAG 8 Spanje (Benalmadena – Cordoba) 340 km

Vandaag rijden we naar de leuke stad Cordoba met zijn uitbundig versierde moskee, de Romeinse brug, de Mezquita en de kathedraal, Plaza de la Corredera, de Calahorra Towel, de Joodse wijk, Puento Romano, de Triomfboog en nog vele andere bezienswaardigheden uit o.a. de Romeinse en Moorse tijd. Vrij middagmaal. Na wat vrije tijd keren we terug naar Benalmadena voor dinerbuffet & logies.

DAG 9 Spanje (Benalmadena – Ronda) 217 km

Vandaag rijden we naar één van de mooiste Andalusische steden nl. Ronda. Ronda ligt op een rots en is een door een ravijn in 2 gespleten bergdorp. Hier vinden we ook de oudste stierenarena van Spanje. Onder leiding van een plaatselijke gids maken we een stadswandeling. We genieten er van een vrij middagmaal. & verdere vrije tijd. Mogelijkheid tot vrije bezoeken o.a. oudste arena en diverse musea. Terug naar Benalmadena voor dinerbuffet & logies.

DAG 10 Spanje (Benalmadena – Nerja – Mijas) 193 km

Vanochtend bezoeken we Nerja, een typisch gezellig stadje. Nerja staat tevens bekend om het “Balcón de Europa”, een promenade in het centrum bovenop een klif die de zee insteekt. Ten oosten van de stad liggen een reeks kleine beschutte stranden en inhammen, van elkaar gescheiden door kliffen en andere rotspartijen. Vrij middagmaal & vrije tijd. In de namiddag rijden we naar Mijas, een dorpje hoog in de bergen. Het is een klassiek Andalusisch bergdorpje met prachtige, wit geschilderde huisjes, waar toeristen graag naartoe komen. Liefhebbers kunnen een facultatieve tocht met de paardenkoets maken. Voldoende vrije tijd voorzien. Terug naar Benalmadena voor dinerbuffet & logies.

DAG 11 Spanje (Benalmadena – Valencia) 700 km

Na het ontbijt verlaten we Benalmadena en rijden via een prachtige route naar Valencia aan de Costa del Azahar. Vrij middagmaal onderweg. Installatie in het hotel. Avondmaal & logies (1 nacht).

DAG 12 Spanje (Valencia – Girona) 536 km

In de voormiddag brengen we een begeleid bezoek aan de prachtige stad Valencia en laten ons verrassen door wat deze stad te bieden heeft. Vrij middagmaal. Na de middag rijden we naar Girona aan de Costa Brava. Installatie in het hotel. Avondmaal & logies (1 nacht).

DAG 13 Spanje (Girona) – Frankrijk (Avignon) 342 km

Na het ontbijt is er een begeleid bezoek aan de stad Girona met zijn sfeervolle pleinen, de Arabische badhuizen, de vele bruggen en vooral de karakteristieke “hangende” gebouwen aan de rivier “Onyar”. Vrij middagmaal en vrije tijd voorzien. We verlaten Spanje en rijden richting Frankrijk – Avignon. Installatie in het hotel. Avondmaal & logies (1 nacht).

DAG 14 Frankrijk – België (Diepenbeek) 953 km

Na het ontbijt gaat het terug huiswaarts met onderweg de nodige stops. Vrij middagmaal onderweg. Aankomst in de avond.

top