Rondreis Oost-Europa
Rondreizen

Rondreis Oost-Europa

Algemeen
Foto's
Verblijf
Toon reisdata & prijzen
Activiteiten

HONGARIJE - ROEMENIE - BULGARIJE - GRIEKENLAND

Op deze rondreis door Oost-Europa laten we je kennis maken met een aantal landen die onterecht vaak over het hoofd gezien worden als toeristische bestemming. Daarbij doorkruisen we een groot deel van Europa. We vertrekken in België, passeren even Nederland, rijden door Duitsland, houden halt in Hongarije, bezoeken Roemenië en Bulgarije, doorkruisen Griekenland en Italië en keren terug via Zwitserland, Frankrijk en Luxemburg. Een bezoek aan de hoofdsteden Boedapest, Boekarest en Sofia slaan we zeker niet over, maar ook onbekende pareltjes als Sibiu (Roemenië) en Veliko Tarnovo (Bulgarije) vereren we met een bezoek. We rijden door prachtige landschappen, van de poesta in Hongarije, door de Karpaten in Roemenië, de Balkan in Bulgarije, de geërodeerde rotspunten van de Meteora in Griekenland... Daarenboven prijken heel wat sites van de Unesco Werelderfgoedlijst op het programma: het Donaupanorama en de Stefanusbasiliek in Boedapest in Hongarije, het Thracisch graf van Kazanlak en het Rilaklooster in Bulgarije en de Meteorakloosters in Griekenland. Kortom, een gevarieerde en verrassende reis in een voor velen onbekend gebied.

Reserveer deze reis

Verblijf in diverse hotels en aan boord van de ferry (binnenkajuiten)

Bezoeken

Entreegelden niet inbegrepen. Ongeveer € 20 (prijzen 2020)

Kledij

Aangepaste kledij, stevige schoenen of wandelschoenen.

Documenten

Identiteitskaart (voor EU-burgers) 

Munten

Hongaarse Forint (HUF), Roemeense Leu (RON), Bulgaarse lev (BGN), euro. Een kleine hoeveelheid geld kan aan de grens gewisseld worden. Meestal wordt de kaart geaccepteerd. 

Netspanning

230 V – geen speciale stekker nodig

Annulatie- en reisverzekering niet inbegrepen, wel aan te raden.
(Annulatie- en bijstandsverzekering Europa: 7%; Annulatieverzekering Europa: 6,3%)

Bekijk hier de Algemene Voorwaarden.

Antwoorden op veelgestelde vragen inzake verzekeringen en COVID-19 vind je hier.

Een maand voor vertrek zijn alle kamers onder voorbehoud van beschikbaarheid.

ALLE PRIJZEN ZIJN ONDER VOORBEHOUD VAN EVENTUELE PUBLICATIEFOUTEN, FOUTEN IN HET BOEKINGSSYSTEEM, BESCHIKBAARHEID, AANPASSING VAN HET PROGRAMMA OF HET ONTBREKEN VAN OF WIJZIGINGEN IN DE OPTIES.

Reisdatums

Datum Prijs
zaterdag 15 okt tot dinsdag 25 okt 11 dagen € 1420 Reserveer
 • Prijs op basis van verblijf in halfpension
 • Toeslag eenpersoonskamer: op aanvraag
 • 2 x dagreis


  Activiteiten

  11 dagen – Oost-Europa

  Programma- en hotelwijzigingen mogelijk • De aangegeven tarieven zijn richtprijzen.

  DAG 1 Oost-Oostenrijk 650 km

  In de ochtend verlaten we Diepenbeek en rijden we via Duitse autowegen naar het oosten. Vrij middagmaal. In de late namiddag bereiken we het noordoosten van Oostenrijk waar we ons avondmaal gebruiken en overnachten

  DAG 2 Györ (Hongarije) 450 km

  Ontbijt in het hotel. We rijden verder door Oostenrijk naar Hongarije. Vrij middagmaal. In de namiddag bereiken we Györ, een felbevochten stad, want even ver gelegen van Wenen als van Boedapest. Avondmaal en overnachting.

  DAG 3 Boedapest (Hongarije) 300 km

  Ontbijt in het hotel. We brengen vandaag een bezoek aan de hoofdstad van Hongarije, Boedapest, gelegen op de twee oevers van de Donau. Dit Donaupanorama is terecht Unesco Werelderfgoed. De stad straalt nog altijd de grandeur uit van de dubbelmonarchie Oostenrijk-Hongarije met schitterende gebouwen, statige lanen, gezellige koffiehuizen en prachtige badhuizen. We bewonderen de Citadel, het Burchtpaleis, de spectaculaire Kettingbrug. Natuurlijk staan ook het grootste (en duurste) gebouw van Hongarije, het Parlementsgebouw en de Stefanusbasiliek (Unesco) op het programma. Vrij middagmaal. In de namiddag rijden we verder naar Szeged in het zuidoosten van het land, aan de rand van de poesta. Deze stad werd in 1879 vrijwel volledig verwoest door een overstroming van de Tisza. Ze werd met westerse steun heropgebouwd. De Grote Ring rond Szeged verwijst nog naar die financiële inbreng. Avondmaal en overnachting in Szeged.

  DAG 4 Sibiu (Roemenië) 420 km

  Ontbijt in het hotel. We steken de grens met Roemenië over en rijden via Arad naar het centrum van het land. Vrij middagmaal. Onderweg merken we al het verschil met de uitgestrekte velden in Hongarije. In Roemenië zien we overal de ‘bretellen’, langgerekte stukken landbouwgrond, nog een overblijfsel uit de communistische tijd. Ook komen we in kleine dorpen waar men zich verplaatst met paard en kar, met kleurrijke Roma’s en imposante woningen van de ‘boelibashi’, de zigeunerbaronnen. We volgen de rivier de Mures tot in één van de zeven Saksische steden, Sibiu (Hermannstadt). Deze mooie, ommuurde stad was in de middeleeuwen de hoofdstad van Transsylvanië. Avondmaal en overnachting in Sibiu.

  DAG 5 Boekarest (Roemenië) 280 km

  Ontbijt in het hotel. We beginnen de dag met een geleid bezoek aan het historische centrum van Sibiu. Deze strategische stad is nooit ingenomen kunnen worden door de drievoudige omwalling met bolwerken en torens. Sibiu was in 2007, samen met Luxemburg, Culturele Hoofdstad van Europa. De middeleeuwse bovenstad wordt verbonden met de 18e-eeuwse benedenstad door arcaden. We wandelen over de Leugenbrug en komen alles te weten over de aanwezigheid van Saksen in Roemenië. Vrij middagmaal. Na het bezoek rijden we verder via het schilderachtige Oltdal naar Boekarest. Diner met folkloreavond. Overnachting in Boekarest.

  DAG 6 Boekarest (Roemenië) 200 km

  Ontbijt in het hotel. We verkennen vandaag Boekarest, sinds 1882 de hoofdstad van Roemenië. In 1977 werd de stad getroffen door een zware aardbeving met veel schade en slachtoffers. De communistische leider Ceaucescu greep deze situatie aan om hele wijken te laten slopen voor de bouw van het indrukwekkende Parlementsgebouw, het tweede grootste gebouw ter wereld. We bezoeken o.a. de Patriarchenkerk die vanop een hoogte de stad overschouwt, rijden door de Calea Victoriei de beroemdste straat van Boekarest, de Bulevardul Unirii, de breedste laan van Oost-Europa, de loper die Ceaucescu voor zichzelf liet uitrollen. Op het Piata Revolutiei worden we geconfronteerd met de val van het communisme en de gevolgen ervan voor Roemenië. Vrij middagmaal. In de namiddag rijden we verder naar Bulgarije. Avondmaal en overnachting in de buurt van Veliko Tarnovo, in het noorden van het land.

  DAG 7 Veliko Tarnovo – Kazanlak – Sofia (Bulgarije) 300 km

  Ontbijt in het hotel. Bezoek aan het historisch centrum van Veliko Tarnovo, de stad van de tsaren, één van de mooiste en oudste steden van Bulgarije. De stad ligt aan de rivier de Jantra en is bekend als voormalige hoofdstad van het Tweede Bulgaarse Rijk en om zijn rijke architectuur. De middeleeuwse Tsarevetsvesting, helaas grotendeels verwoest, geeft ons een inkijk in het leven in de middeleeuwen. Na het bezoek rijden we verder naar Kazanlak, bekend om zijn rozenolieproductie, en het dal van de Thracische koningen. Deze necropolis confronteert ons met de hoge ontwikkelingsgraad en de leefwijze van de Thraciërs, die een paar eeuwen voor onze tijdrekening in het gebied woonden. Het zogenaamde ‘Thracische graf van Kazanlak’ staat op de Unesco Werelderfgoedlijst. Vrij middagmaal. We sluiten de namiddag af met een bezoek aan de hoofdstad van Bulgarije, Sofia met o.a. de Alexander Nevskikathedraal en de Romeinse Rotonde, het oudste gebouw van de stad. Avondmaal en overnachting in Sofia.

  DAG 8 Rilaklooster (Bulgarije) – Griekenland 390 km

  Ontbijt in het hotel. Vandaag verplaatsen we ons naar het zuiden, richting Griekenland. We verlaten Bulgarije niet zonder een bezoek aan het beroemde Rilaklooster, het op één na grootste klooster van het land. Het is dan ook één van de belangrijkste bezienswaardigheden. Het klooster ligt op 1147 m hoogte en staat op de Werelderfgoedlijst van Unesco. Als symbool van de Slavische cultuur na eeuwen bezetting door de Turken is het voor de bevolking een bedevaartsoord. Aan de bouw en vormgeving van de hoofdkerk, de Geboortekerk, hebben de beste architecten en kunstenaars van Bulgarije meegewerkt. Vrij middagmaal. Na het bezoek zetten we onze reis verder richting Griekenland. Avondmaal en overnachting in de buurt van Katerini.

  DAG 9 Griekenland 340 km

  Ontbijt in het hotel. We rijden van oost naar west door het noorden van Griekenland. We bewonderen in Kalambaka de wereldberoemde Meteorakloosters, op hoge rotspilaren gebouwd. Van de oorspronkelijk 24 kloosters zijn er nog zes overgebleven. De andere zijn in de loop van de eeuwen verlaten of verwoest geworden. Sommige kloosters worden nog steeds bewoond. Deze unieke kloosters zijn Unesco Werelderfgoed. Vrij middagmaal. We rijden verder naar de havenstad Igoumenitsa voor een avondmaal in een plaatselijke taverne. In de late avond schepen we in op de ferry die ons naar Italië zal brengen. Overnachting in binnenkajuit.

  DAG 10 Italië 450 km

  Ontbijt op de ferry. We genieten van de vrije tijd aan boord van de ferry. Vrij middagmaal. We meren aan in Ancona (Italië) in de vroege namiddag. Vandaar rijden we door Noord-Italië naar ons hotel in de buurt van Bologna. Avondmaal en overnachting.

  DAG 11 Griekenland 340 km

  Ontbijt in het hotel. Vrij middagmaal. Via Zwitserland, Frankrijk en Luxemburg rijden we terug naar Diepenbeek.

  top