Rondreis Amalfikust
Rondreizen

Rondreis Amalfikust

Algemeen
Foto's
Verblijf
Activiteiten

Golf van Napels - Amalfikust

Eén van de mooiste regio’s van Italië, waar de adembenemende landschappen, cultuur en gastronomie zorgen voor een ongeziene ervaring. Op het programma staat eerst en vooral het koninklijk paleis van Caserta met haar indrukwekkende park, tuinen en fonteinen. We verkennen ook de Amalfikust met het idyllische Amalfi en Ravello. Per boot bereiken we het eiland Capri, verder mag een bezoek aan de antieke stad Pompeï niet ontbreken. Hier is de tijd bijna 2000 jaar blijven stilstaan en wanen we ons nog in de Romeinse Oudheid. Ook het prachtig gelegen Napels met haar rijke cultuur en panorama’s mag niet ontbreken.

                  

Tijdens de heenreis bezoeken we ook het middeleeuwse Orvieto, op de terugweg bezichtigen we het gastronomische Parma. Kortom, een zeer gevarieerde reis!

Ons bezoek vindt plaats in april, wanneer het Mediterrane landschap in volle bloei staat en het toerisme nog niet op volle toeren draait. Dé uitgelezen kans om te genieten van deze adembenemende regio.

We verblijven hoofdzakelijk in Sorrento, een mooi gelegen uitvalsbasis voor onze uitstappen.

Reserveer deze reis

Diverse hotels, verblijf op basis van halfpension

Bezoeken

Voor de entreegelden en de boottocht voorzie je best ongeveer € 115/persoon.

Toeristentaksen worden apart afgerekend (ongeveer € 15/persoon) 


Prijzen onder voorbehoud van wijziging.

Kledij

Aangepaste kledij.

Voor het bezoek aan Pompeï is comfortabel en stevig schoeisel aan te raden.

Documenten

Identiteitskaart (voor EU-burgers) 

Munten

Euro. 

In Zwitserland (onderweg) Zwitserse franken, al wordt de euro daar ook aanvaard

Netspanning

230 V. Stekkers type C (met 2 pinnen, bv. scheerapparaten) zijn nagenoeg overal bruikbaar. Voor andere stekkers voorzie je best een reisstekker.

Annulatie- en reisverzekering niet inbegrepen, wel aan te raden.
(Annulatie- en bijstandsverzekering Europa: 7,9%; Annulatieverzekering Europa: 6,5%)

Bekijk hier de Algemene Voorwaarden.

Antwoorden op veelgestelde vragen inzake verzekeringen en COVID-19 vind je hier.

Een maand voor vertrek zijn alle kamers onder voorbehoud van beschikbaarheid.

ALLE PRIJZEN ZIJN ONDER VOORBEHOUD VAN EVENTUELE PUBLICATIEFOUTEN, FOUTEN IN HET BOEKINGSSYSTEEM, BESCHIKBAARHEID, AANPASSING VAN HET PROGRAMMA OF HET ONTBREKEN VAN OF WIJZIGINGEN IN DE OPTIES.

Reisdatums

Datum Prijs
  • Prijs op basis van verblijf in halfpension
  • Toeslag eenpersoonskamer: op aanvraag
  • 2 x dagreis

Activiteiten

Golf van Napels - Amalfikust - 9 dagen met een bezoek aan o.a. Capri en Pompeï

Programma- en hotelwijzigingen mogelijk • De aangegeven tarieven zijn richtprijzen.

Tijdens deze reis verkennen we de prachtige Golf van Napels, waar je een unieke mix van cultuur en natuur voorgeschoteld krijgt. De charmes van het chaotische Napels, de sfeer in het antieke Pompeï, de ruwe en pittoreske Amalfikust, en het prachtige bloemeneiland Capri zullen een onvergetelijke indruk nalaten. Op de heen- en terugreis bezoeken we ook Orvieto en Parma. Ons bezoek vindt plaats in april, wanneer het Mediterrane landschap in volle bloei staat en het toerisme nog niet op volle toeren draait. Dé uitgelezen kans om te genieten van deze mooie regio.

Dag 1 - 850 km

Vertrek in Diepenbeek in de vroege morgen. We volgen de autosnelweg doorheen Luxemburg en Frankrijk (met vrij ontbijt en middagmaal onderweg). We doorkruisen verder het bergachtige Zwitserland om ‘s avonds te arriveren in ons hotel in de omgeving van Como, in Noord-Italië. Avondmaal en overnachting.

Dag 2 - 550 km

Na het deugddoende ontbijt rijden we verder via de Italiaanse autosnelwegen richting Midden-Italië. Onderweg brengen we een bezoek aan Orvieto, beroemd omwille van haar prachtige kathedraal* en de witte wijn. We bewonderen er de rijk versierde gevel en genieten van de talrijke winkeltjes en gezellige straatjes. Doorreis richting ons overnachtingshotel in de prachtige omgeving van Orvieto. Kamerverdeling, avondmaal en overnachting.

Dag 3 - 350 km

We trekken na het ontbijt verder zuidwaarts. Na het doorkruisen van de regio Lazio, bereiken we de regio Campanië, waar we een bezoek brengen aan het indrukwekkende paleis van Caserta*. Deze voormalige koninklijke residentie van de koningen van Napels heeft ook gediend als filmlocatie. Ook het imposante park en de tuinen zullen je betoveren. Nadien zetten we verder koers richting de kust om in de avond Sorrento te bereiken. Avondmaal en overnachting.

Dag 4

Vandaag bereiken we het idyllische en betoverende eiland Capri per boot*. Op het eiland kan je genieten van enkele erg fraaie uitzichten. We bezoeken samen de prachtig gelegen tuinen van Augustus*. Vrij keuzeprogramma. Degenen die houden van een stevige maar zeer mooie wandeling kunnen facultatief naar de Villa Jovis** stappen, voor de overblijfselen van de hooggelegen villa van keizer Tiberius (1ste eeuw). Ook een mogelijkheid is de boottocht naar de Grotta Azzurra** of rond het eiland** (enkel bij mooi weer). Tevens een bezoek aan Anacapri is mogelijk met de tuinen van villa S. Michele** of je maakt een tocht met de kabelbaan** naar het hoogste punt van het eiland (te voet is ook mogelijk). Avondmaal en overnachting in Sorrento.

Dag 5 - 80 km

In de ochtend brengt de bus ons richting de bochtige wegen van de spectaculaire Amalfikust waar we genieten van enkele adembenemende uitzichten. We passeren het idyllische Positano om halt te houden in het gezellige en mooi gelegen Amalfi. Nadien klimmen we richting Ravello, waar de Villa Rufolo* één van de absolute trekpleisters is, met een tuin waar Wagner zich liet inspireren voor een van zijn opera’s. Avondmaal en overnachting in Sorrento.

Dag 6 - 50 km

’s Morgens rijden we naar Pompeï, de Romeinse stad die bijna 2000 jaar geleden bedolven werd onder een metersdikke laag as en puin. We bezoeken de archeologische site* o.l.v. een lokale gids. Vrij middagmaal. In de namiddag keren we terug naar Sorrento waar je kan genieten van vrije tijd in de gezellige straatjes met vele winkeltjes. Avondmaal en overnachting in Sorrento.

Dag 7 - 280 km

In de ochtend zetten we koers richting Napels. Deze grootstad biedt een aantrekkelijke mix van een mooie ligging, een flinke portie cultureel erfgoed en de heerlijke chaos van een zuiderse stad. Wij bezichtigen o.a. het plein Piazza del Plebiscito vlakbij het koninklijk paleis. We passeren de imposante dijk en je kan genieten van vrije tijd in de nabijgelegen winkelstraat. In de latere namiddag pikt de bus ons op en keren we terug noordwaarts richting Rome. Net ten noorden van Rome avondmaal en overnachting in het hotel.

Dag 8 - 550 km

Vandaag verlaten we Midden-Italië en vatten we onze terugreis aan richting Noorden. Om nog extra van de omgeving te genieten, stoppen we na het vrije middagmaal in één van de belangrijkste steden van Emilia-Romagna: Parma. Kort stadsbezoek aan deze gezellige stad, bekend om haar Parmaham en kaas. We voorzien ook vrije tijd zodat je de nodige lekkernijen mee naar huis kan nemen. Via de autosnelweg verder richting Milaan. In de buurt van Como avondmaal en overnachting in het hotel.

Dag 9 - 850 km

Na een stevig ontbijt zetten we onze terugreis verder met vrij middagmaal onderweg. Via Zwitserland en Frankrijk bereiken we al snel Luxemburg en België. Vrij avondmaal. Aankomst in Diepenbeek rond 22.15u. Einde van een onvergetelijke reis en een stapel mooie herinneringen.

BEZOEKEN:

Bezoeken* Deze facultatieve bezoeken zijn betalend. Voor de entreegelden en de boottocht voorzie je best ± € 115/persoon (onder voorbehoud van prijswijzigingen)

Bezoeken** Deze bezoeken zijn optioneel tijdens jouw vrije tijd d.w.z. zelf af te rekenen.

top