Rondreis Puglia
Rondreizen

Rondreis Puglia

Algemeen
Foto's
Verblijf
Toon reisdata & prijzen
Activiteiten

De hiel van Italië. Een schitterende afwisseling van adembenemende natuur en rijke cultuur, van lieflijke witte dorpjes en machtige steden. Puglia biedt alles voor wie een ander Italië wil ontdekken. Het klimaat is er uitermate zacht, de olijfolie wordt als de beste van Italië beschouwd, de mensen vergasten je op een warm onthaal. Authentiek en verrassend, Puglia biedt je een vakantie om mooie herinneringen aan te bewaren!

Om uw online reservatie te voltooien, is de betaling van het voorschot vereist. Bij een reservatie in aanvraag dient u ook eerst een voorschot te betalen vooraleer we de kamer in het hotel kunnen aanvragen. Wanneer u geen betaling uitvoert, dan wordt uw reservatie automatisch door het boekingssysteem geannuleerd.

Reserveer deze reis

Diverse hotels, verblijf op basis van halfpension

Eten en drinken

Verblijf in halfpension beginnend met het avondmaal op dag 1 en eindigend met het ontbijt op dag 12. 

Bezoeken

Inkomgelden te voorzien ± € 120 per persoon 

Kledij

Zomerse kledij, eventueel een sjaal of pull om de schouders te bedekken bij kerkbezoek. Stevige schoenen of wandelschoenen.

Documenten

Identiteitskaart (voor EU-burgers) 

Munten

Euro. Voor de haltes/maaltijden in Zwitserland Zwitserse franken, alhoewel de euro overal aanvaard wordt. Geldautomaten zijn voldoende aanwezig. Kredietkaarten worden in de meeste winkels en horecazaken aanvaard.

Netspanning

230V. Bij voorkeur Italiaanse stekker (eventueel te verkrijgen aan de receptie van de hotels) 

Annulatie- en reisverzekering niet inbegrepen, wel aan te raden.

(Annulatie- en bijstandsverzekering Europa: 7,95%; Annulatieverzekering Europa: 6,5%)

Bekijk hier de Algemene Voorwaarden.

Een maand voor vertrek zijn alle kamers onder voorbehoud van
beschikbaarheid.

ALLE PRIJZEN ZIJN ONDER VOORBEHOUD VAN EVENTUELE PUBLICATIEFOUTEN, FOUTEN IN HET BOEKINGSSYSTEEM, BESCHIKBAARHEID, AANPASSING VAN HET PROGRAMMA OF HET ONTBREKEN VAN OF WIJZIGINGEN IN DE OPTIES.

Reisdatums

Datum Prijs
woensdag 26 jun tot zondag 7 jul 12 dagen € 1525 Reserveer
  • Prijs op basis van verblijf in halfpension
  • Toeslag eenpersoonskamer: € 335
  • 2 x dagreis

Activiteiten

Puglia rondreis - 12 dagen

Programma- en hotelwijzigingen mogelijk • De aangegeven tarieven zijn richtprijzen.

De hiel van Italië. Een schitterende afwisseling van adembenemende natuur en rijke cultuur, van lieflijke witte dorpjes en machtige steden. Puglia biedt alles voor wie een ander Italië wil ontdekken. Het klimaat is er uitermate zacht, de olijfolie wordt als de beste van Italië beschouwd, de mensen vergasten je op een warm onthaal. Authentiek en verrassend, Puglia biedt je een vakantie om mooie herinneringen aan te bewaren!

Dag 1

Per luxeautocar gaat het vanuit Diepenbeek via Frankrijk en Zwitserland naar de Italiaanse grens en ondertussen genieten we van de mooie landschappen die voorbij trekken. We nemen onze intrek in het hotel in de omgeving van Turate voor avondmaal en overnachting.

Dag 2

Vandaag staat ons eerste bezoek op het programma in Modena, de stad van Enzo Ferrari, Luciano Pavarotti,  een statig historisch centrum en lekker eten. We kunnen uiteraard de regio niet verlaten vooraleer ons de geheimen van de wereldberoemde balsamicoazijn worden onthuld. Verder naar Ancona voor avondmaal en overnachting.

Dag 3

Na het ontbijt gaan we weer op weg en doorkruisen we de Marche en de Abbruzen, om na een vrij middagmaal het spoor van de hiel van Italië te bereiken. We houden onderweg halt in Termoli, de belangrijkste stad van de regio Molise. We verkennen het gezellige historische centrum, en gaan op zoek naar het smalste straatje van Italië!  Daarna volgen we de route langs het grote woud van het Foresta Umbra en brengen een bezoek aan San Giovanni Rotondo, het bedevaartsoord voor Pater Pio, hoog gelegen op de Monte Calvo. De volledig met goud beklede crypte is een adembenemend voorbeeld van moderne religieuze kunst. Een paar kilometer verderop bereiken we Manfredonia waar we onze intrek nemen in het hotel.

Dag 4

Vandaag rijden we langs de kust naar Vieste. Prachtig gelegen aan de Adriatische Zee temidden van een spectaculaire kust. Tijd om het romantische stadje te verkennen. We genieten van een vrije lunch aan de haven. Nadien schepen we in voor een boottocht langs de kust van de Gargano. Onze boot vaart langs de sneeuwwitte klippen en de natuurlijke grotten die de Adriatische Zee in de kalkrotsen heeft uitgehold. Overnachting in ons hotel in Manfredonia.

Dag 5

Trani is een eeuwenoude havenstad, die door de Noormannen werd gebruikt als uitvalsbasis voor hun overzeese veroveringen. Elke ochtend prijzen de plaatselijke vissers er hun heerlijkheden van de zee aan. Na het vrije middagmaal vervolgen we onze weg naar het stadje van de vreemde trulli van Alberobello.  Ze zijn uniek in de wereld en staan daarom op de UNESCO werelderfgoedlijst. Slechts enkele kilometers verder worden we verwacht in ons hotel voor avond maal en installatie.

Dag 6

De voormiddag is gewijd aan de stad Bari. Hier liggen de stoffelijke resten van de Heilige Nikolaas begraven. Het intieme stadscentrum weerspiegelt de oude tradities van weleer. We dwalen door de kleine steegjes, waar de vrouwen nog op straat de typische pasta, de “orecchiette” maken. Maar ook het moderne stadsgedeelte loont de moeite. Na de middag houden we halt  in het witte Polignano, het stadje van Domenico Modugno, de zanger van het wereldberoemde liedje “Volare”. Verder voor avondmaal in ons hotel.

Dag 7

Vandaag een rustige dag in de buurt van ons hotel . We genieten een dagje van de rust van het resort, verkennen de omgeving of koelen af in het prachtige zwembad. Voor wie Alberobello nog verder wil verkennen, is er een shuttledienst in het hotel aanwezig

Dag 8

Deze dag staat volledig in het teken van Lecce. De Romeinen bouwden er een amfitheater dat nog steeds bijzonder goed bewaard is gebleven. Barok viert hoogtij in deze stad. Deze stijl heeft zoveel invloed gehad op de Italiaanse architectuur dat Lecce de bijnaam “het Florence van de Barok” heeft gekregen. In de namiddag bezoeken we  Locorotondo dat op een plateau boven de vallei ligt. Klein maar fijn, met smalle straatjes, kleine artisanale winkeltjes en een prachtig uitzicht over de Valle d’Itria.  Overnachting in Alberobello.

Dag 9

Vandaag steken we over naar een andere regio, Basilicata. In deze streek met haar ruwe en onherbergzame natuur ligt het beklijvende Matera. Een wirwar van straten met huizen in de rotsen uitgehouwen, een stad die een van de meest unieke UNESCO sites mag worden genoemd. Het fascinerende toneel van de Sassi werd onder andere gebruikt voor de film “The passion of the Christ”. Een indrukwekkend bezoek om niet snel te vergeten!   We sluiten de dag af met een bezoek aan een beroemde fattoria d’olio waar we de geheimen van de lekkerste olijfolie leren kennen.

Dag 10

We verlaten Alberobello en zetten stilaan terug koers naar het noorden. Maar niet zonder onderweg nog een topper te bezoeken. We houden halt in Montecassino met zijn grote oorlogsverleden. We bezoeken er de abdij, hoog gelegen op de heuvel en een van de drie abdijen gesticht door de H. Benedictus. Verder naar ons hotel aan het meer van Bolsano voor avondmaal en overnachting.

Dag 11

We krijgen vandaag een authentiek stukje Toscane te zien, namelijk het Etruskische stadje Cortona.   Omgeven door oude stenen muren, op de top van een heuvel gelegen.  Gezellig door de oude straatjes slenteren, een laatste souvenir uitzoeken in de lokale winkeltjes en genieten van de mooie uitzichten op de Val di Chiana : een waardige afsluiter.  Daarna trekken we verder noordwaarts voor overnichting in de buurt van Milaan.

Dag 12

Vandaag is het einde van een reis met onuitwisbare impressies van het mooie Puglia. Via de autosnelwegen rijden we huiswaarts, met de gebruikelijke stops en rustpauzes.  We bereiken Diepenbeek in de late avond.

top