Rondreis Kroatië
Rondreizen

Rondreis Kroatië

Algemeen
Foto's
Verblijf
Toon reisdata & prijzen
Activiteiten

Al het moois van Kroatië verpakt in één rondreis. Kroatië is in veel opzichten uniek en heeft wortels in een ver verleden. Tijdens de reis naar deze topbestemming maak je kennis met een enorme rijkdom aan cultureel erfgoed en de ongelooflijk mooie natuur van dit veelzijdig land. Gastvrije bevolking, prachtige kathedralen, monumenten & watervallen. Steden die op de werelderfgoedlijst van de Unesco staan. Zonovergoten eilanden, duizenden kilometers kust, lekker eten en drinken. Dit wordt genieten! We bezoeken de mondaine badplaats Opatija, Zadar met zijn lange en bewogen geschiedenis, Sibenik met de beroemde kathedraal van de heilige Jacob, de betoverende watervallen van de Krka, het Dalmatisch stadje Trogir, het schiereiland Primošten, het “schatje” van Kroatië en de witte stad Split met het paleis van Deoclitianus. Uiteraard mag de unieke parel van Kroatië niet ontbreken nl. de ommuurde stad Dubrovnik.  In Cilipi maken we kennis met de plaatselijke foklore.  We bezoeken de meest zuidelijke badplaats Cavtat en de hoofdstad Zagreb. Tevens maken we een fotosafari op de groenste rivier de Neretva.

Het wordt een onvergetelijke ervaring!

Om uw online reservatie te voltooien, is de betaling van het voorschot vereist. Bij een reservatie in aanvraag dient u ook eerst een voorschot te betalen vooraleer we de kamer in het hotel kunnen aanvragen. Wanneer u geen betaling uitvoert, dan wordt uw reservatie automatisch door het boekingssysteem geannuleerd.

Reserveer deze reis

Diverse drie- en viersterrenhotels

Eten en drinken

Verblijf in drie- en viersterrenhotels in halfpension, beginnend met het avondmaal op dag 1 en eindigend met het ontbijt op dag 12. We verblijven 5 nachten in een viersterrenhotel in Vodice.

Bezoeken

Inbegrepen in de prijs:

 • Lokale gidsen in Zadar, Sibenik, Trogir, Split & Dubrovnik
 • Inkomgelden:  Kathedraal Sibenik, Kathedraal Trogir, Kelders, Tempel van Jupiter & Kathedraal in Split, Franciscanenklooster, de oudste apotheek & de ommuring in Dubrovnik, Folkloreshow in Cilipi

Vrijblijvend en facultatief zijn:

 • Opatija Rivièra by Night (avondboot) (onder voorbehoud)
 • Inkomticket Krka watervallen
 • Minicruise Dubrovnik
 • Fotosafari op de Neretva Delta (incl. middagmaal, drank en folkloremuziek)
 • 4 middagmalen

Prijs onder voorbehoud van wijziging: +/- 190 euro (cash te betalen op de bus!)

Kledij

Aangepaste kledij & schoenen voorzien.

Documenten

Geldige identiteitskaart (voor EU-burgers) 

Munten

Euro's. Je hebt geen Bosnische marken nodig!

Netspanning

230V. Geen speciale stekkers nodig.

Annulatie- en reisverzekering niet inbegrepen, wel aan te raden.

(Annulatie- en bijstandsverzekering Europa: 7,95%; Annulatieverzekering Europa: 6,5%)

Bekijk hier de Algemene Voorwaarden.

Een maand voor vertrek zijn alle kamers onder voorbehoud van
beschikbaarheid.

ALLE PRIJZEN ZIJN ONDER VOORBEHOUD VAN EVENTUELE PUBLICATIEFOUTEN, FOUTEN IN HET BOEKINGSSYSTEEM, BESCHIKBAARHEID, AANPASSING VAN HET PROGRAMMA OF HET ONTBREKEN VAN OF WIJZIGINGEN IN DE OPTIES.

Reisdatums

Datum Prijs
zondag 16 jun tot donderdag 27 jun 12 dagen € 1499 Reserveer
 • Prijs op basis van verblijf in halfpension
 • Toeslag eenpersoonskamer: € 380
 • Inbegrepen: diverse inkomgelden (zie programma)
 • 2 x dagreis met tussenovernachting


Activiteiten

Rondreis Kroatië - 12 dagen

Programma- en hotelwijzigingen mogelijk • De aangegeven tarieven zijn richtprijzen.

VERNIEUWD PROGRAMMA

Al het moois van Kroatië verpakt in één rondreis. Kroatië is in veel opzichten uniek en heeft wortels in een ver verleden. Tijdens de reis naar deze topbestemming maak je kennis met een enorme rijkdom aan cultureel erfgoed en de ongelooflijk mooie natuur van dit veelzijdig land. Gastvrije bevolking, prachtige kathedralen, monumenten & watervallen. Steden die op de werelderfgoedlijst van de Unesco staan. Zonovergoten eilanden, duizenden kilometers kust, lekker eten en drinken. Dit wordt genieten! We bezoeken de mondaine badplaats Opatija, Zadar met zijn lange en bewogen geschiedenis, Sibenik met de beroemde kathedraal van de heilige Jacob, de betoverende watervallen van de Krka, het Dalmatisch stadje Trogir, het schiereiland Primošten, het “schatje” van Kroatië en de witte stad Split met het paleis van Deoclitianus. Uiteraard mag de unieke parel van Kroatië niet ontbreken nl. de ommuurde stad Dubrovnik. We maken een fotosafari op de groenste rivier de Neretva. Tevens bezoeken we de hoofdstad Zagreb. In Bosnië Herzegovina maken we kennis met het juweeltje Mostar, bekend om zijn gereconstrueerde brug. Het wordt een onvergetelijke ervaring!


DAG 1 BELGIE – DUITSLAND – OOSTENRIJK (900 km)

Vertrek om 05.00 uur in Diepenbeek in dagreis. Onderweg zijn er voldoende stops voorzien. Vrij ontbijt & middagmaal. Verder via Duitsland naar Oostenrijk voor onze tussenovernachting. Avondmaal & logies (1 nacht).

DAG 2 OPATIJA (315 km)

Ontbijtbuffet. Via het zonnige Karinthië rijden we richting Slovenië. Facultatief middagmaal onderweg. In de namiddag rijden we door naar Kroatië – Primorje-Gorski Kotar. Hier in de Kvarnerbaai ligt het mondaine stadje Opatija, aan de voet van de berg Učka. Onze favoriete wandelplek is de kustpromenade – de Lungomare. Hier zien we nog vele oude luxueuze herenhuizen waarvan sommige omgebouwd zijn tot hotels en pastelkleurige villa’s. Het mooie park Vila Angiolina met oude bomen en prachtige planten. Het symbool van de stad is “De dame met de Zeemeeuw”. Het kerkje van de Heilig Jacob, het park St. James en vele andere middeleeuwse monumenten. Na onze vrije tijd rijden we richting ons hotel voor de tussenovernachting. Installatie, dinerbuffet & logies (1 nacht). Mogelijkheid tot deelname aan een facultatieve, ontspannende en romantische avondboottocht langs de Opatija Rivièra (onder voorbehoud).

DAG 3 ZADAR – VODICE (350 km)

Na een heerlijk ontbijtbuffet en nog wat vrije tijd rijden we langs de Kroatische kustweg & autosnelweg naar Zadar. Facultatief middagmaal onderweg. We bezoeken de stad met de land- en zeepoort, de St. Donatkathedraal, het unieke Zeeorgel, het Forum Romanum, de vele schilderachtige steegjes en de autovrije hoofdstraat de “Kalelarga” met vele boetiekjes en cafés. We vervolgen onze rit richting Vodice. Installatie in ons 4* Hotel (4 nachten). Dinerbuffet & logies.

DAG 4 SIBENIK (36 km)

Uitgebreid ontbijtbuffet. Vanochtend bezoeken we de stad Sibenik, als werelderfgoed erkend door de Unesco, met zijn voornaamste historische gebouwen waaronder de Jacobskathedraal met 71 markante koppen aan de buitenkant en zijn prachtige doopkapel binnen. Vrije tijd voorzien. Na een facultatief middagmaal rijden we terug naar ons hotel voor verdere vrije tijd. U kan genieten van de vele faciliteiten die het hotel en de omgeving te bieden heeft. Je kan heerlijk gaan zwemmen in het mooie zwembad, een wandeling maken naar het stadje met zijn vele gezellige terrasjes, souvenirkraampjes of rondkuieren op de dagelijkse versmarkt. Dinerbuffet & logies.

DAG 5 SPLIT – TROGIR (194 km)

Ontbijtbuffet. Vanochtend bezoeken we Trogir. Net als Split is ook deze stad uitgeroepen tot Werelderfgoed. Dit prachtig Dalmatisch stadje is omringd door stadswallen en twee poorten. Het heeft een mooie kathedraal en vele renaissance- en barokke gebouwen. Facultatief middagmaal. Nadien rijden we langs de Dalmatische kust naar het “schatje” van Kroatië, het schiereiland Primošten. In dit toeristisch plaatsje staan de oude huisjes allemaal tegen elkaar aan. We maken een kleine wandeling tot aan het kerkje, gelegen op de top van het eiland. Voldoende vrije tijd voorzien. Nadien rijden we terug naar ons hotel. Dinerbuffet & logies.

DAG 6 SPLIT - DUBROVNIK (330 km)

Ontbijtbuffet. Via de autosnelwegen rijden we naar Split, de grote “witte” stad aan de Adriatische kust. We bezoeken er het enorme paleis van de Romeinse Keizer Diocletianus met zijn 4 oude toegangspoorten, de prachtige kathedraal, de tempel van Jupiter en vele andere bouwwerken van de bekende beeldhouwer Ivan Mestrovic. Facultatief middagmaal & vrije tijd. In de vroege namiddag rijden we verder naar “de parel van de Adriatische kust” Dubrovnik. Installatie in het hotel (3 nachten). Dinerbuffet & logies.

DAG 7 DUBROVNIK

Ontbijtbuffet. Vandaag verblijven we heel de dag in het prachtige Dubrovnik waar we een bezoek brengen aan het Franciscanenklooster met de oudste apotheek, de Franciscanenkerk, de kathedraal, de vele fonteinen, het Sponzapaleis, het Rectorenpaleis, de Mincetatoren, de Blasiuskerk, de Onofriofonteinen, het Stradum, de markt en vele andere historische gebouwen. Geen wonder dat deze “parel” op de Werelderfgoedlijst van de Unesco staat. Een wandeling over de muren van de stad is zeker een must! Vrij middagmaal in Dubrovnik. Tevens mogelijkheid tot deelname aan een facultatieve minicruise rondom het eiland Lokrum in Dubrovnik. Voldoende vrije tijd voorzien in de stad. Terug naar het hotel. Dinerbuffet & logies.

DAG 8 CILIPI - CAVTAT (52 KM)

Ontbijtbuffet.  Vanuit Dubrovnik gaan we richting Cilipi. Op het plaatselijke plein, voor de Sint-Niklaaskerk, zal het plaatselijke folkloristische ensemble ons na de zondagsmis laten kennismaken met de gebruiken en tradities van Konavle.  Nadien rijden we naar de meest zuidelijke Kroatische badplaats Cavtat, de hoofdstad van de gemeente Konavle. In het gastvrije Cavtat kan je heerlijk ronddwalen.  Het is een compacte stad van geplaveide trapsgewijs aflopende straatjes, bloeiende magnolia’s, een prachtige barokke Othodoxe Kerk, vele restaurantjes en souvierwinkeltjes.  Vrije lunch en verdere vrije tijd voorzien. Terug naar het hotel.  Dinnerbuffet & logies.

DAG 9 NERETVA DELTA – VODICE (324 km)

Ontbijtbuffet. Vanuit Dubrovnik rijden we langs de kust naar de moerassige en vruchtbare Neretvadelta. We maken er een facultatieve bootsafari met de authentieke vissersbootjes door het unieke moerasgebied van de Neretvarivier om kennis te maken met de rijke fauna en flora van de regio welk tevens een geliefd toevluchtsoord is voor trekvogels. We genieten van een heerlijk middagmaal, incl. drank en folkloremuziek. Namiddag rijden we terug naar Vodice. Installatie in het 4* Hotel (1 nacht). Dinerbuffet & logies.

DAG 10 KROATIE: KRKA WATERVALLEN – ZAGREB (333 km)

Ontbijtbuffet. Vanochtend een facultatieve uitstap naar het prachtige Nationale Park van de Krka watervallen, het natuurfenomeen in Dalmatië. We bezoeken er de watervallen van Skradinski Buk, de meest spectaculaire van het park. Tijdens een aangename wandeling genieten we vanuit de verschillende uitkijkpunten van dit prachtige stukje natuurschoon te midden van een groene oase. Vrij middagmaal. Na de middag verlaten we Sibenik en zetten we koers richting Zagreb. Installatie in het hotel (1 nacht). Dinerbuffet & logies.

DAG 11 ZAGREB – OOSTENRIJK (396 km)

Ontbijtbuffet. In de voormiddag bezoeken we de hoofdstad van Kroatië: Zagreb die uit twee delen bestaat: de beneden- (moderne stad) en bovenstad (oude stad). Ontelbare monumenten, gebouwen, een prachtige kathedraal, torens, gezellige pleinen, theaters, kunstpaviljoenen en diverse shoppingmogelijkheden. Vrije lunch en vrije tijd voorzien. Vanuit Zagreb rijden we naar Oostenrijk. Installatie in het hotel (1 nacht). Avondmaal & logies.

DAG 12 BELGIE: DIEPENBEEK (900 km)

Na het ontbijtbuffet keren we weer terug naar België. Onderweg zijn er voldoende stops voorzien. Vrij middagmaal & avondmaal. Aankomst in Diepenbeek omstreeks 21.00 uur.

top