Boedapest - VLIEGVAKANTIE
Vliegreizen & cruises

Boedapest - VLIEGVAKANTIE

Reserveer deze reis
Algemeen
Foto's
Verblijf
Toon reisdata & prijzen
Activiteiten

Met het vliegtuig naar Boedapest, het “Parijs van het Oosten”.

We verblijven in een driesterrenhotel in het centrum van Pest.
Natuurlijk staat een bezoek aan het parlement op ons programma. Ook een avondboottocht op de Donau mag niet ontbreken. De belangrijkste monumenten van deze mooie stad passeren allemaal de revue: de beroemde Szechenyi baden, het Varosliget park, het millenniummonument, het Heldenplein in Pest, de synagoge, het burchtdistrict met de Matthiaskerk en het vissersbastion.
En natuurlijk genieten we ook van de echte Hongaarse culinaire specialiteiten in een authentieke sfeer. Met een bezoek aan het operagebouw maken we deze vierdaagse citytrip helemaal af. Een stad die je niet snel zal vergeten!

Reisdata
zaterdag 8 aug tot dinsdag 11 aug

Bekijk data en prijzen

Ligging

Bezoeken

Facultatief

Kledij

Aangepaste kledij, stevige schoenen of wandelschoenen.

Max. 23 kg bagage per persoon


Documenten

Identiteitskaart (voor EU-burgers) en Europese ziekteverzekeringskaart (gratis verkrijgbaar bij je ziekenfonds)

Munten

Euro

Netspanning

220 V – geen speciale stekker nodig

Annulatie- en reisverzekering niet inbegrepen, wel aan te raden.
(Annulatie- en bijstandsverzekering Europa: 7%; Annulatieverzekering Europa: 6,3%)

Alle prijzen zijn onder voorbehoud van eventuele publicatiefouten, beschikbaarheid, aanpassing van het programma of het ontbreken van of wijzigingen in de opties. 

Bekijk hier de Algemene Voorwaarden.

Reservaties zijn pas definitief als je van ons de bestelbon ontvangt met het correcte prijsvoorstel.

Een maand voor vertrek zijn alle kamers onder voorbehoud van beschikbaarheid.

Prijzen

Datum Volwassene K&O
1
zaterdag 8 aug tot dinsdag 11 aug 4 dagen / 3 nachten € 725
1
Reserveer
  • Toeslag eenpersoonskamer: op aanvraag
  • Vervoer naar en van de luchthaven inbegrepen
  • 2 x dagreis

Extra's

Eenpersoonskamer op aanvraag
Reisbijstandsverzekering op aanvraag
Annulatieverzekering op aanvraag

Activiteiten

Boedapest - 4 dagen

Programma- en hotelwijzigingen mogelijk • De aangegeven tarieven zijn richtprijzen.

DAG 1

Vertrek in de vroege ochtend vanuit Diepenbeek met de autocar naar Zaventem. We checken samen in voor de vlucht Brussel-Boedapest. Met de autocar naar ons hotel in het centrum van Pest waar we ons installeren. Na een vrije lunch verkennen we een deeltje van Pest. We maken een wandeling langs de Elisabethboulevard tot aan het beroemdste koffiehuis van Boedapest, New York Café. Voor liefhebbers van Art Nouveau een must see! Avondmaal in een restaurant in de buurt van het hotel. Na het diner terug naar het hotel voor overnachting.

DAG 2

Vandaag brengen we een bezoek aan het iconische parlementsgebouw met een gids. Een prachtig gebouw met enkel maar superlatieven. We mogen ook de kroonjuwelen bewonderen. Na het bezoek maken we een wandeling tot aan de Sint-Stephanusbasiliek. In de buurt zijn heel wat leuke bistro’s voor de lunch. Nadien steken we de Donau over en verkennen het burchtdistrict van Buda. Bezoek aan de Matthiaskerk, waar de koningen gekroond werden. Vanop het Vissersbastion hebben we een prachtig zicht op de Donau en Pest. We genieten van de unieke sfeer op de burcht. Na het diner maken we een boottocht op de Donau. Schitterend hoe de stad en de bruggen verlicht zijn! Fototoestel n de aanslag want nu maak je onvergetelijke kiekjes van het parlement.

DAG 3

Deze morgen gaan we richting Szecheny baden. De oude badhuizen van Boedapest zijn wereldberoemd. Hier komen alle mensen genieten van het warme water, ze blijven uren “hangen” in het water (kaarten, schaakspelen…) Verder naar het Heldenplein met het millenniummonument en vandaar naar het Varosligetpark met een bezoek aan het Millennium house (vroeger Olof Palme huis). Vrije lunch. Na de middag bezoek aan het Operagebouw. Avondmaal in Cafe Callas nabij de opera met Hongaarse livemuziek.

DAG 4

Na het ontbijt nemen we de metro naar de Synagoge. Geleid bezoek aan de grootste joodse kerk van Europa. We maken een wandeling door het Joodse kwartier tot aan de markthallen. Deze zijn een keur aan geuren en kleuren. Genieten met al jouw zintuigen van de Hongaarse specialiteiten: paprika’s, worsten, eend, zuurkool, verse groenten… Aan een van de vele eetstandjes nemen we de vrije lunch. Nadien brengt de autocar ons terug naar de luchthaven. Vanuit Zaventem met de autocar van De Zigeuner terug naar Diepenbeek.

top