Rondreis Japan - VLIEGVAKANTIE
Vliegreizen & cruises

Rondreis Japan - VLIEGVAKANTIE

Algemeen
Foto's
Verblijf
Activiteiten

Kennismaking met nieuw en oud Japan

Een groepsreis door Japan is een prachtige ervaring met veel afwisseling. Geisha’s, gadgets, tempels, tuinen – je ziet het allemaal tijdens onze rondreis. Ontdek hypermodern Tokyo en maak kennis met cultuurhoofdstad Kyoto. Onderweg maak je kennis met eeuwenoude tradities, hypermoderne hypes, idyllische natuur, rijk versierde tempels en de smaak van échte sushi en sake. Het treinvervoer in Japan werkt vlekkeloos. Het netwerk staat bekend als schoonste, snelste en meest punctuele ter wereld. Op onze rondreis doen we daar ons voordeel mee. Alle afstanden tussen bestemmingen leggen we af met de trein. Ontdek ons unieke aanbod groepsreizen Japan!


Deze reis wordt georganiseerd door Intra-Mundi. Voor meer info mag je hen steeds een mailtje sturen op reizen@intra-mundi.be of een kijkje nemen op hun website.

Inbegrepen in de prijs

 • transfer per autocar van Diepenbeek naar de luchthaven van Brussel heen en terug
 • internationale vluchten met Emirates Airlines via Dubai in economy class
 • alle luchthaventaksen
 • 1 stuk bagage van 23 kg en 1 stuk handbagage per persoon
 • maaltijden en dranken tijdens de vluchten
 • 9 overnachtingen in de vermelde hotels (of gelijkwaardig). Deze hotels zijn uitgekozen hetzij voor hun goede ligging en hun prijs/kwaliteitverhouding
 • volpension (van dag 2: avondmaal t.e.m. het ontbijt op dag 11)
 • transfer en verplaatsingen met het openbaar vervoer (comfortabele treinen), privébus in Hakone
 • vermelde bezoeken en inkomgelden
 • Nederlandstalige lokale privégids en Engelstalige assistentie
 • documentatiepakket per kamer

Niet inbegrepen in de prijs

 • persoonlijke uitgaven (zoals bv. dranken)
 • verzekeringen (ook geen annulatieverzekering). Indien je graag een bijkomende verzekering wenst, aarzel niet ons ernaar te vragen.
 • overige maaltijden
 • dranken tijdens de maaltijden
 • de gebruikelijke fooien (± € 50 p.p.)
 • eventuele luchthaventaksverhoging of brandstoftoeslag

Praktische informatie 

 • reisdocumenten: internationaal paspoort vereist (het wijnrode boekje)
 • inentingen: raadpleeg je huisarts of de website www.itg.be
 • munteenheid: Japanse Yen
 • tijdsverschil: winter: +8 uur, zomer: +7 uur
 • stroom: 100 V (je hebt een spanningsomvormer nodig) + reisstekker
 • klimaat: tijdens de reis liggen de gemiddelde temperaturen tussen 18 - 25° C

Diverse drie- en viersterrenhotels, verblijf op basis van volpension

Documenten

internationaal paspoort vereist (het wijnrode boekje)

Munten

Japanse Yen

Netspanning

stroom: 100 V (je hebt een spanningsomvormer nodig) + reisstekker

Activiteiten

Dag 1 Diepenbeek - Brussel - Tokyo

Vertrek per autocar van Diepenbeek naar Zaventem. Inchecken voor de vlucht met Emirates Airlines van Brussel via Dubai naar Tokyo. 

Dag 2 Tokyo (avondmaal inbegrepen)

Aankomst op de internationale luchthaven van Narita. Verwelkoming door jouw gids en transfer per bus naar het hotel Sunshine City Prine***. Tijd om je op te frissen en daarna per openbaar vervoer naar het gebied Shinjuku, het zakelijk centrum van Tokyo dat de meeste wolkenkrabbers telt. Het is ook één van de drukste wijken van de stad en misschien wel van de wereld want alleen het Shinjuku Station verwerkt elke dag meer dan 2 miljoen passagiers.

Dag 3 Tokyo (ontbijt, middagmaal en avondmaal inbegrepen)

Volle dag stadsbezoek met het publieke transport aan Tokyo (1-day Free Pass Tokyo): Fotostop aan het keizerlijk paleis en bezoek aan Tokyo toren. Sushilunch in een lokaal restaurant. Daarna cruise op de Sumida rivier en bezoek aan de Sensoji Asakusa Kannon tempel met zijn Nakamise galerij vol kleurrijke souvenirwinkels en tot slot wandeling door de overbekende Ginza wijk.

Dag 4 Tokyo (ontbijt, middagmaal en avondmaal inbegrepen)

Volle dag stadsbezoek met het publieke transport aan Tokyo (1-day Free Pass Tokyo). Tijdens deze dagtour ervaar je de 2 gezichten van Tokyo: de moderne en soms een beetje gekke kant, en de kalme, traditionele kant, die zorgt voor een perfecte mix in 1 dag! Je begint de dag met Ueno, waar je eerst door de marktstraat Ameyoko naar Ueno Park zult wandelen. Hier staat het vol met historische sites waar jouw gids je alles over zal uitleggen. De volgende bestemming is het moderne Shibuya, waar je het standbeeld van de beroemde hond Hachiko zal zien en zijn aangrijpende verhaal zal horen. Het beroemde kruispunt, dat je waarschijnlijk meer dan eens op tv of in films hebt gezien, ligt vlak naast het standbeeld. Daarna ga je verder naar het Meiji-heiligdom, waar je kan genieten van wat rust en stilte. Dit prachtige Shinto-heiligdom, in het midden van een groene oase, is één van de meest bezochte heiligdommen in het land. Keizer Meiji, aan wie het heiligdom is opgedragen, had een grote invloed op de Japanse moderne geschiedenis. Als laatste bezoek je Harajuku, het paradijs voor tieners (en voor degenen die jong van geest zijn) met winkels en mensen die de meest bizarre mode dragen zoals gothic, lolita...

Dag 5 Tokyo - Nikko - Tokyo (ontbijt, middagmaal en avondmaal inbegrepen)

’s Morgens vertrek per trein naar de bergen van het Nikko Nationaal Park en het natuurdomein met tempels en heiligdommen (Unesco Werelderfgoed), 1200 jaar geleden gesticht door boeddhistische monniken. Het werd een machtige stad waar de lokale heersers zorgden voor pracht en praal. Bezoek met lokaal transport aan het Tosho-gu heiligdom, gebouwd door 15.000 ambachtslui, vervolgens het Futaran heiligdom en de Rinno-ji tempel. Japanse lunch in een lokaal restaurant. In de late namiddag terug naar Tokyo. Avondmaal in een lokaal restaurant.

Dag 6 Tokyo - Kyoto (ontbijt, middagmaal en avondmaal inbegrepen)

’s Morgens vertrek per shinkansen trein naar Kyoto, culturele hoofdstad van Japan. Kyoto telt namelijk om en bij de 2000 schrijnen en tempels. Lunch in een lokaal restaurant en in de namiddag bezoek aan de Kiyomizudera tempel. Vanaf het terras geniet je van een prachtig uitzicht over de daken van Kyoto. Al wandelend kun je de sfeer opsnuiven in de Higashiyama wijk. Als laatste stop aan de mooie Sanjusangedo Hall. De tempel is beroemd om zijn meer dan duizend beelden van de boeddhistische godheid Kannon. Avondmaal in een lokaal restaurant en overnachting in het hotel Rhiga Roya Kyoto****.

Dag 7 Kyoto (ontbijt, middagmaal en avondmaal inbegrepen)

Vandaag ontdekking van de metropool Kyoto per publiek transport. Bezoek aan de verscheidene UNESCO-werelderfgoedsites die de stad rijk is. Bezoek aan de Kinkaku-ji tempel (Het Gouden Paviljoen) en de Ryoan-ji (de wereldberoemde rotstuin). De tuin bestaat uit 15 stenen van verschillende grootte in een zee van geharkt wit grind. Dit kunstwerk moet de eilanden in de oceaan voorstellen en werd destijds ontworpen om de meditatie te stimuleren. Lunch in een lokaal restaurant. Het lieflijke Filosofenpad is een charmant wandelweggetje dat langsheen een kanaaltje loopt dat omzoomd is met prachtige kerselaars en met verschillende tempeltjes. We wandelen naar de Ginkakuji of het Zilveren Paviljoen. Als laatste wandel je door de  Gion District, met zijn smalle straatjes en typische Japanse traditionele gevels, restaurants, antiek- en brocantewinkels. (wijk van de geisha’s). Overnachting in het hotel.

Dag 8 Kyoto - Nara - Kyoto (ontbijt, middagmaal en avondmaal inbegrepen)

Vandaag vertrek per trein naar de voormalige Japanse hoofdstad Nara: de Todaji-tempel, het grootste houten bouwwerk ter wereld die onderdak biedt aan de gigantische bronzen boeddha verder het kleurrijke Kasuga shinto heiligdom met zijn 3.000 antieke stenen lantaarns langs de toegangsweg en het Nara Park waar een duizendtal herten vrij in het park tussen het publiek lopen. Lunch tijdens de bezoeken. Onderweg bezoek je de site van Fushimi Inari. Herkenbaar aan zijn 1000-den torri’s na elkaar. Avondmaal in een lokaal restaurant. Overnachting in Kyoto.

Dag 9 Kyoto - Hakone (ontbijt, middagmaal en avondmaal inbegrepen)

Na het ontbijt, wandeling naar het Kyoto station voor de hogesnelheidstrein naar Odawara. Aankomst in de streek van de beroemde Fuji berg of Fuji-san. Vertrek per privébus voor een bezoek aan de omgeving. Lunch tijdens de bezoeken. Je stopt bij het Mt. Fuji Visitor Center met boottocht op het Ashi meer en spectaculaire rit per kabelbaan over de zwavel spuwende Owakudani Hell Valley. (Wel onder voorbehoud: Als er te veel vulkanische activiteit is, wordt een stop voorzien aan het Hakone schrijn, gelegen aan de voet van de Mt. Fuji berg en aan de rand van het Ashi meer.) Avondmaal (Kaseiki) en overnachting in de ryokan Fukuzumiro. Deze ryokan biedt een authentieke Japanse sfeer en bezit natuurlijke warmwaterbaden (onsen). De kamers zijn voorzien van tatami-vloeren (geweven stro) en traditionele futonbedden.
(Opmerking: Jouw bagage wordt getransporteerd van Kyoto naar Tokyo, dus voorzie jezelf van een stuk handbagage voor 1 nacht.)

Dag 10 Hakone - Kamakura - Tokyo (ontbijt, middagmaal en avondmaal inbegrepen)

Na het ontbijt vertrek per privébus naar Tokyo met onderweg bezoek aan Kamakura voor een bezoek aan de bronzen Daibutsu “Grote Boeddha” en de Hase-dera Tempel. Lunch tijdens de bezoeken. Aankomst en intrek in het hotel. Afscheidsdiner in een lokaal restaurant.

Dag 11 Tokyo - Brussel (ontbijt inbegrepen)

Vrije dag in Tokyo tot aan de transfer naar de luchthaven voor de terugvlucht via Dubai naar Brussel.
Gids blijft ter beschikking.

Dag 12 Brussel - Diepenbeek

Na aankomst in Brussel transfer per autocar naar Diepenbeek.

top