Moskou & Sint-Petersburg - VLIEGVAKANTIE
Vliegreizen & cruises

Moskou & Sint-Petersburg - VLIEGVAKANTIE

Algemeen
Foto's
Toon reisdata & prijzen
Activiteiten

Moskou. Een wereldstad, een stad van pracht en praal. Een cultuurstad bij uitstek, met het legendarische Rode Plein en het Kremlin, het machtssymbool van Rusland als belangrijkste highlights. Met zijn prachtige kathedralen, Orthodoxe kerken, beroemde kunstgalerijen en groene parken is de Russische hoofdstad een bezoek meer dan waard. 

Sint-Petersburg. Een stad die de rijkdom van de tsaren uitstraalt gelegen aan de Nevarivier. "Het Venetië van het Oosten" gesticht door tsaar Peter de Grote is zonder meer één van de meest indrukwekkende cultuursteden in Europa. De Hermitage is met zijn meer dan 3 miljoen kunstwerken de grote trekpleister. Kathedralen, paleizen, prachtige tuinen en de vele kanalen die de stad doorkruisen maken van Sint-Petersburg een stad die tot de verbeelding spreekt.

Inclusief:

  • Vervoer naar en van de luchthaven in Brussel
  • Vlucht van Brussel naar Moskou en terug
  • Vervoer naar en van de hotels ter plaatse


Reserveer deze reis

Bezoeken

De volgorde van sommige uitstappen kan gewijzigd worden naargelang de weersomstandigheden.

Inkomgelden (Deze worden betaald in euro):

-          Metro/bus: +/- € 15

-          Kostrama: € 45

-          Ballet: € 60 à € 70

-          Russische show: € 32

-          Isaakkathedraal: € 6

-          Bloedkerk: € 6

-          Peterhof: € 45

-          Boottocht Sint-Petersburg: € 20

Kledij

Aangepaste kledij, stevige schoenen of wandelschoenen.

Documenten

Iedereen moet een internationaal paspoort hebben dat nog 6 maanden geldig is na terugkomst of eentje aanvragen bij zijn gemeente.

Iedereen moet 1 kleurenpasfoto hebben.

Iedereen moet verzekerd zijn van 31/07-07/08 voor Federatie RUSSIA (in het Engels) ofwel maakt de Zigeuner een globale verzekering op voor alle personen ofwel vraagt iedereen zulk bewijs aan zijn eigen verzekeringskantoor (gratis).

Visum wordt aangevraagd door De Zigeuner (kosten hiervoor bedragen ± € 102)

Munten

Russische roebels (enkel voor persoonlijke uitgaven) Geen roebels wisselen in België of op de luchthavens, de koers is er te slecht. Je wisselt best in het hotel of in een plaatselijke bank samen met de gids.

Netspanning

In Rusland worden de stopcontacten van type C en F gebruikt. De netspanning is 220 V en de frequentie is 50 Hz.

Annulatie- en reisverzekering niet inbegrepen, wel aan te raden.
(Annulatie- en bijstandsverzekering Europa: 7%; Annulatieverzekering Europa: 6,3%)

Bekijk hier de Algemene Voorwaarden.

Antwoorden op veelgestelde vragen inzake verzekeringen en COVID-19 vind je hier.

Een maand voor vertrek zijn alle kamers onder voorbehoud van beschikbaarheid.

ALLE PRIJZEN ZIJN ONDER VOORBEHOUD VAN EVENTUELE PUBLICATIEFOUTEN, FOUTEN IN HET BOEKINGSSYSTEEM, BESCHIKBAARHEID, AANPASSING VAN HET PROGRAMMA OF HET ONTBREKEN VAN OF WIJZIGINGEN IN DE OPTIES.

Reisdatums

Datum Prijs
zaterdag 16 jul tot zaterdag 23 jul 2022 8 dagen / 7 nachten € 1520 Reserveer

Prijs onder voorbehoud van wijziging van de prijs van de vluchten!

  • Prijs op basis van verblijf in halfpension
  • Visumkosten zijn niet inbegrepen
  • Toeslag eenpersoonskamer: € 273
  • Vervoer van en naar luchthaven Zaventem

Iedereen moet een internationaal paspoort (verplicht) hebben dat nog 6 maanden geldig is na terugkomst of eentje aanvragen bij zijn gemeente. Iedereen moet 1 kleurenpasfoto hebben.

Iedereen moet verzekerd zijn van 31/07-07/08 voor Federatie RUSSIA (in het Engels) ofwel maakt de Zigeuner een globale verzekering op voor alle personen ofwel vraagt iedereen zulk bewijs aan zijn eigen verzekeringskantoor (gratis).

Visum wordt aangevraagd door De Zigeuner (kosten hiervoor bedragen ± € 102)

Activiteiten

Moskou & Sint-Petersburg - 8 dagen

Programma- en hotelwijzigingen mogelijk • De aangegeven tarieven zijn richtprijzen.

Een ideale manier om kennis te maken met de rijke cultuur van Rusland.

Dag 1

We nemen onze vlucht naar Moskou en bij aankomst onze transfer naar het hotel. Afhankelijk van de vluchturen hebben we een eerste kennismaking met Moskou, het hart van Rusland. Na de check-in en het diner nemen we de metro en bezoeken we het “Rode Plein by night” met als blikvangers de Basiliuskathedraal, het Leninmausoleum en het exclusieve winkelcentrum GUM. Nadien maken we nog een avondwandeling in de buurt.

Dag 2

Vandaag, is er een geleid bezoek aan de Russische hoofdstad en krijgen we de hoogtepunten te zien van deze wereldstad. We maken een rondrit met regelmatige stops, langs de imposante muren van het Kremlin, kathedralen en kerken, pleinen, bruggen, musea en verschillende monumenten en gebouwen, waaronder het Witte Huis, de stalinistische wolkenkrabbers, het mooiste klooster van Moskou m.n. het Novodevitsjiklooster, het Zegeplein, het Loebjankagebouw, de Duma… Vanop de Sparrow Hills (Mussenheuvels), het hoogste punt van de stad, hebben we vanaf de Lomonosov-universiteit een prachtig uitzicht over Moskou. We beëindigen dit bezoek met een wandeling op het Rode Plein. Daarna genieten we van de lunch en kunnen we wat vrije tijd doorbrengen in het chique GUM-winkelcomplex met de meest exclusieve winkels van Rusland. Dan verder door het centrum van de stad naar de Verlosserskathedraal met de prachtige gouden koepel die een bezoek meer dan waard is. Achter de kathedraal hebben we van op de Patriarchbrug een uniek uitzicht op de stad met het Kremlin en de Moskva-rivier. Op weg naar het hotel bezoeken we de ‘Paleizen van het Volk’ nl. de mooiste metrostations. 

Dag 3

Vandaag brengen we een bezoek aan het machtssymbool van Rusland: het Kremlin met haar imposante muren en torens. Het hele terrein beslaat een oppervlakte van 27 ha dat volledig ommuurd is. We zien er prachtige paleizen, de Tsarenklok, het Tsarenkanon en bezoeken ook één van de kathedralen. Eeuwenlang werd van hieruit het Russische Rijk bestuurd en ook vandaag is het Kremlin nog steeds de zetel van de Russische regering waar zich ook het werkterrein van Poetin bevindt. Na dit bezoek wandelen we via de Alexandertuin, met het graf van de Onbekende Soldaat naar het Manègeplein. Dan is het tijd voor de lunch en in de namiddag is er wat vrije tijd om eventueel Arbad te bezoeken met zijn gezellige terrasjes, mooie herenhuizen en souvenirwinkeltjes. 

Facultatief ‘s avonds (om 19.30u): THE RUSSIAN NATIONAL DANCE SHOW “KOSTROMA”

Dag 4

Vrije tijd in de voormiddag ofwel brengen we een bezoek aan het mausoleum op het Rode Plein waar Lenin ligt opgebaard. Na de lunch nemen we de sneltrein Sapsan naar Sint-Petersburg. Bij aankomst, transfer naar hotel Azimut en check-in. Eventueel nog een wandeling over de Nevski Prospect, “Les Champs Elysées van Sint-Petersburg!!”, een 4,5 km lange, prachtige boulevard in het centrum van de stad.

Dag 5

In de voormiddag is er een stadsrondrit met op  het programma de highlights van deze prachtige stad aan de Neva. We rijden langs de grote boulevard en langs de Neva-rivier en passeren prachtige musea, paleizen, kerken, pleinen en parken. We houden interessante stops bij o.m. het paleizenplein met het winterpaleis, de unieke Isaakkathedraal, de Bloedkerk, het oudste historische monument van de stad m.n. de Petrus- en Paulusvesting, met bezoek aan de kathedraal, het Smolnyklooster… In de namiddag kunnen we (facultatief) de prachtige Isaakkathedraal en/of de fascinerende Bloedkerk bezoeken.
Facultatief ‘s avonds: Ballet “Het Zwanenmeer” in het Alexandrinskypaleis

Dag 6

Vandaag voorzien we een geleid bezoek aan één van de beroemdste musea ter wereld, de Hermitage, een absolute must, met zijn gigantische kunstcollectie van meer dan 3 miljoen kunstwerken, uniek in de wereld, met o.m. werken van Rubens, Rembrandt, Van Dijck, Da Vinci… kortom te veel om op te noemen. Verder zijn er ook nog de prachtige troonzalen, balzalen, een wapen- en portretzaal. De gids verzorgt een rondleiding langs vele hoogtepunten zowel wat zalen en kamers, als wat kunstwerken betreft. Meer dan de moeite waard! Wie wenst, kan op eigen houtje nog verder genieten van de vele kunstwerken.

Dag 7

Bezoek aan het overweldigende Catharinapaleis in Poeshkin (Tsarskoje Selo) met zijn mooie tuinen en met o.m. de legendarische Barnsteenkamer, de barokke gevels, de fantastische grote spiegelzaal, de vergulde houtsnijwerken en plafondschilderingen. Zo krijgen we ook een beeld van het leven aan het hof van de tsaren. Er wordt beweerd dat dit het mooiste paleis van Rusland is. In de namiddag keren we terug naar het centrum voor een wandeling over de Nevsky Prospect of een boottocht op de kanalen die de stad doorkruisen.
Facultatief ’s avonds: “Folkloreshow met hapjes” in het Nicolaevskypaleis

Dag 8

In de voormiddag hebben we nog vrije tijd, afhankelijk van onze vluchturen. Vervolgens transfer naar de luchthaven. Einde van een mooie citytrip die ons liet kennismaken met twee immense wereldsteden.

top