New York - NIEUWJAAR
Vliegreizen & cruises

New York - NIEUWJAAR

Algemeen
Foto's
Verblijf
Toon reisdata & prijzen
Activiteiten

ONTDEK DE STAD DIE NOOIT SLAAPT

Deze metropool moet je minimaal één keer in je leven bezocht hebben.

Deze stad bruist dag en nacht en op iedere straathoek valt er wel iets te beleven. Maak kennis met de duizelingwekkende wolkenkrabbers, gele taxi’s, Ground Zero, Wall Street, Little Italy, Chinatown, 5th Avenue, Times Square, Rockefeller Plaza, Harlem en the Bronx. Het onbeschrijflijk zicht vanop The Empire State Building is zeker de moeite waard. Of plan een shopsessie. Kijk je ogen uit in het shopwalhalla Macy’s.

Bewonder alle kunst in het Metropolitan Museum of Art.

Elk uur van de dag kan je iets eten. Welkom in de gevarieerde eetcultuur van NYC.

En met Nieuwjaar krijgt de stad dat extra magisch tintje. Kortom, dat wil je meemaken!


PROGRAMMA VRIJBLIJVEND

Inclusief:

 • Vlucht heen en terug
 • Luchthaventaksen
 • Alle vermelde transferts in een luxeautocar
 • 3 nachten kamer en ontbijt
 • Alle buitenbezoeken
 • Begeleiding gedurende de hele reis

Bekijk hier ook zeker onze andere reizen naar New York.

Reserveer deze reis

Sheraton Parsippany (of gelijkwaardig hotel)

Kamers zijn steeds op aanvraag.

Bezoeken

City Pack New York* (niet inbegrepen) € 279 waaronder:
Enkel volledig pakket mogelijk. 

Dag 1:

 • Diner in Irish Pub
Dag 2:
 • Boottocht Hudson River
 • Lunch in een typisch Italiaanse trattoria
 • Diner restaurant (in de buurt van Times Square)
Dag 3: 
 • Lunch in een trendy lounge
 • Panoramisch deck Rockefeller Centre
Dag 4:
 • Harlem en The Bronx:
  • Gospelconcert (Enkel als de vierde dag op een zondag valt. Anders bezoek aan Grand Central Station en National Library.)
  • Soul Food Lunch


Extra optie nieuwjaarsdiner met full open bar in de buurt van Times Square: € 99 per persoon. (Is afzonderlijk te boeken.)

PRIJZEN ONDER VOORBEHOUD VAN WIJZIGING.

Documenten

Je moet in het bezit zijn van een GELDIGE internationale reispas (minstens 6 maanden geldig na terugkomstdatum) en ESTA aanvraag (zelf aan te vragen of bij ons tegen betaling van € 50).

Munten

Amerikaanse dollar

Netspanning

Je hebt een reisstekker en een spanningsomvormer nodig in de Verenigde Staten.

Wees extra voorzichtig met bepaalde apparaten vanwege het verschil in frequentie.

Annulatie- en reisverzekering niet inbegrepen, wel aan te raden.
(Annulatie- en bijstandsverzekering Europa: 7%; Annulatieverzekering Europa: 6,3%)

Bekijk hier de Algemene Voorwaarden.

Antwoorden op veelgestelde vragen inzake verzekeringen en COVID-19 vind je hier.

Een maand voor vertrek zijn alle kamers onder voorbehoud van beschikbaarheid.

ALLE PRIJZEN ZIJN ONDER VOORBEHOUD VAN EVENTUELE PUBLICATIEFOUTEN, FOUTEN IN HET BOEKINGSSYSTEEM, BESCHIKBAARHEID, AANPASSING VAN HET PROGRAMMA OF HET ONTBREKEN VAN OF WIJZIGINGEN IN DE OPTIES.

Reisdatums

Datum Prijs
donderdag 29 dec 2022 tot maandag 2 jan 2023 5 dagen € 1299 Reserveer
 • Prijs op basis van verblijf in kamer met ontbijt
 • Toeslag eenpersoonskamer: € 148
 • Vervoer naar en van Zaventem inbegrepen
 • Transferts per luxeautocar
 • Begeleiding gedurende de hele reis
 • Indien je boekt binnen vier maanden voor afreis wordt er geen voorschot gevraagd maar moet je het volledige saldo betalen. 

NTERNATIONALE REISPAS EN ESTA VERPLICHT!

Activiteiten

New York NIEUWJAAR - 5 dagen

Programma- en hotelwijzigingen mogelijk • De aangegeven tarieven zijn richtprijzen.

DAG 1 BELGIE – NEW YORK

Yeah, America, here we come! We vliegen 's morgens van Brussel naar New York. Onze reisbegeleider helpt je met het inchecken en je maakt kennis met de groep. Aankomst in Newark rond de middag. Samen met je tourleader kom je aan in the Big Apple. Je bent meteen overweldigd door de skyline van deze wereldstad. We genieten samen van een driegangendiner in Jack Dempsey's Restaurant (optie), vlak bij The Empire State Building. In de vooravond check-in in het prachtige viersterrenhotel Sheraton Parsippany (of gelijkwaardig).

DAG 2 DOWNTOWN NY – HUDSON RIVER – GROUND ZERO – WALL STREET – LITTLE ITALY – SOHO – GREENWICH VILLAGE

Na het ontbijt (inbegrepen) vertrekken we naar New York waar onze verkenning van Downtown NY begint met een anderhalf uur durende cruise (optie). Via de Hudson rivier maak je op een bijzondere manier kennis met de skyline van Manhattan, Ellis en Governors Island en natuurlijk het vrijheidsbeeld. Na dit avontuur ontmoeten we onze gids en vertrekken we voor een begeleide wandeling die begint bij het zeer indrukwekkende Ground Zero. We wandelen verder naar Wall Street en komen zo bij het uiteinde van Manhattan (Battery Park). Van daar gaat het verder naar Little Italy voor een lunch (optie) in een typische Italiaanse trattoria waar de grote Enrico Caruso ooit nog heeft gezongen. De rest van de namiddag heb je vrije tijd om de prachtige buurten van Soho en Greenwich Village zelf te ontdekken. 's Avonds nemen we je mee voor een diner op een toplocatie bij Times Square (optie) en terugkeer naar het hotel. 

DAG 3 MIDTOWN – ROCKEFELLER CENTER – TIMES SQUARE

Vandaag vertrekken we na het ontbijt naar het indrukwekkende midtown Manhattan om samen met de gids Central Park, Fifth Avenue, Rockefeller Plaza en vele andere mythische plaatsen te ontdekken... Soms per autocar, soms te voet. Halverwege de uitstap beklimmen we de 70 verdiepingen hoge Rockefeller Tower met een vip-entry pass (optie). Mogelijkheid om New York te ontdekken vanop de "Top of the Rock": het panoramische deck van Rockefeller Center met een adembenemend zicht over de stad. Lunch in een trendy 'lounge restaurant' (optie). Na de middag is het al shopping wat de klok slaat. s Avonds verwachten we je in het Irish Restaurant om gezamenlijk de nieuwjaarsnacht in te gaan met diner, muziek en open bar en live tv-schermen in een typische Ierse ambiance. Dit alles op 1 km van Times Square. (Optie) Rond 01.00 uur terugkeer naar ons hotel waar je verder kan feesten in de gezellige bar.

DAG 4 HARLEM & THE BRONX

Na het ontbijt checken we uit en vertrekken we naar het mythische noorden van the Big Apple (optie). We verkennen de buurten die vroeger voor vele mensen en zelfs voor de politie ontoegankelijk waren: Harlem en The Bronx. Het is onwaarschijnlijk hoe deze buurten op zondagochtend zijn omgetoverd tot "the place to be". We worden ontvangen in een typisch kerkje waar een gospelkoor ons opwacht (een absolute aanrader), enkel mogelijk op zondag. Na het gospelconcert nemen we je mee naar een authentiek "soul food" restaurant (optie). In de vooravond vertrek naar België met een koffer vol talloze spectaculaire herinneringen aan deze stad.

DAG 5 NEW YORK – BELGIE

Aankomst rond 08.00 uur in Zaventem.

top