New York & Philadelphia - VLIEGVAKANTIE - Hotel Sheraton Parsippany
Vliegreizen & cruises

New York & Philadelphia - VLIEGVAKANTIE - Hotel Sheraton Parsippany

Algemeen
Foto's
Verblijf
Activiteiten

Frank Sinatra zong het al... "I wanna wake up in a city that never sleeps". New York heeft niet voor niets de bijnaam "The Big Apple". Het leven staat er nooit stil en de mogelijkheden zijn grenzeloos. Bezienswaardigheden zoals the Empire State Building, Brooklyn Bridge, Central Park, Manhattan... moet je gezien hebben. Maar ook Harlem en The Bronx zijn de moeite waard om te ontdekken. De energie van de stad, de Amerikaanse gastvrijheid en de overweldigende architectuur zullen je meer dan verbazen. Je lokale gidsen zijn échte experts. Belgen die wonen en werken in New York: Patrick van Rosendaal (bekend van vtm: Vetste Vakantie, Boer zoekt Vrouw, Wauters vs Waes / VRT: Vlaanderen Vakantieland, Wereldsteden, Café Corsari / RTBF: C'est du Belge, Coute que Coute) en zijn team van BENY-ers delen maar al te graag hun passie en verklappen je graag een aantal 'best kept secrets' of NY.

Een bezoek aan Philadelphia mag niet ontbreken op de agenda. In deze stad zijn immers de Verenigde Staten ontstaan en veel van de geschiedenis van het land is hier te vinden. Het oude stadshart van Philadelphia is voor een groot gedeelte nog helemaal in de oude staat te bewonderen. 

In bezit zijn van GELDIGE internationale reispas (minstens 6 maanden geldig na terugkomstdatum) en ESTA aanvraag (zelf aan te vragen of bij ons tegen betaling van € 25).


Opgelet! Er is een eventuele prijsstijging mogelijk door supplement luchtvaartmaatschappij.

Inclusief:

 • Autocarvervoer naar en van de luchthaven in Brussel
 • Vlucht heen en terug
 • Luchthavenbelasting
 • 4 overnachtingen met ontbijt in standaard tweepersoonskamer
 • Alle transfers in een luxe touringcar
 • Alle bezoeken buiten
 • Nederlandstalige begeleiding
 • Lokale gids van BENY
 • Reisdocumenten met het gedetailleerde programma
 • Kaart van Manhattan
 • Garantiepremie


Niet inbegrepen in de prijs:

 • Maaltijden en excursies
 • Drankjes en persoonlijke uitgaven

Hotel Sheraton Parsippany (of gelijkwaardig)

Activiteiten

New York & Philadelphia - 6 dagen

Programma- en hotelwijzigingen mogelijk • De aangegeven tarieven zijn richtprijzen.

Dag 1: België - New York & New York City Sightseeing Tour

Yeah, America, here we come! We vertrekken 's morgens met een rechtstreekse vlucht van Brussel naar New York. Onze reisbegeleider helpt je met het inchecken en je maakt kennis met de groep. Aankomst in Newark of JFK airport rond de middag. Samen met je tourleader start je met een city tour door de Big Apple. Je bent meteen overweldigd door de skyline van deze wereldstad. In de vooravond check-in in het prachtige hotel Sheraton Parsippany (of gelijkwaardig) waar je kan bekomen van de reis en genieten van de faciliteiten (spa, fitness, sauna, jacuzzi...). We genieten samen van een driegangendiner (optie).

Dag 2: Downtown NY, Hudson River, Ground Zero, Wall Street, Little Italy, Soho & Greenwich Village

Na het ontbijt (inbegrepen) vertrekken we rond 08.30 uur naar New York waar onze verkenning van Downtown NY begint met een twee uur durende cruise (optie). Via de Hudson rivier maak je op een bijzondere manier kennis met de skyline van Manhattan, Ellis en Governors Island en natuurlijk het Vrijheidsbeeld en de Brooklyn Bridge. 

Na dit avontuur ontmoeten we onze lokale BENY-gids en vertrekken we voor een begeleide wandeling die begint  bij het zeer indrukwekkende Ground Zero. We wandelen verder naar Wall Street en komen zo bij het uiteinde van Manhattan (Battery Park). 

Vandaar gaat het verder naar Little Italy voor een lunch (optie) in een typische Italiaanse trattoria waar de grote Enrico Caruso ooit nog heeft gezongen. 

De rest van de namiddag heb je vrije tijd om de prachtige buurten van Soho en Greenwich Village zelf te ontdekken. 

's Avonds nemen we je mee voor een diner op een toplocatie bij Times Square (optie) en terugkeer naar het hotel. 

Dag 3: Philadelphia

Deze ochtend vertrekken we om 8.30 uur richting Philadelphia met onze gids. Om 10.30 uur starten we met onze begeleide tour met de lokale gids. Eerst met de bus en daarna te voet. 

Alle belangrijke monumenten passeren de revue: the Liberty Bell en City Hall, Betsy Ross House, Washington Park, Chinatown en natuurlijk niet  te vergeten... het Rocky monument. 

Tijdens onze wandeling stoppen we aan de drukke Reading Market waar je de beroemde Philly Cheesesteak kan proeven.

Vrije namiddag of een bezoek aan Independence Hall. Het is hier dat de geschiedenis van Amerika z'n oorsprong vindt. Om 18.00 uur vertrek naar ons gezamenlijk diner in een authentiek lokaal restaurant (optie). 

Rond 20.00 uur terugkeer richting New York en aankomst in ons hotel rond 22.00 uur.

Dag 4: Midtown, Rockefeller Centre, Broadway musical

Vandaag vertrekken we na het ontbijt naar het indrukwekkende Manhattan. Samen met de gids zal je deze derde dag midtown New York ontdekken: Central Park, Fifth Avenue, Times Square, Rockefeller Plaza en vele andere mythische plaatsen... soms per autocar, soms te voet. Halverwege de uitstap beklimmen we de 77-verdiepingen hoge Rockefeller Tower met een VIP-entry pass (optie). Mogelijkheid om New York te ontdekken vanop de "Top of the Rock": het panoramisch deck van Rockefeller Centre met een adembenemend uitzicht over de stad. 

Lunch in het meest authentieke 'lounge restaurant' van New York (optie). Na de middag is het al shopping wat de klok slaat. 

's Avonds vrij avondmaal met de mogelijkheid om samen met de groep een échte Broadway musical te bezoeken (optie). In de late avond terugkeer naar het hotel. 

Dag 5: Harlem & The Bronx

Na het ontbijt checken we uit en vertrekken we naar het mythische noorden van de "Big Apple" (optie). We verkennen onder begeleiding van een ervaren gids de buurten die vroeger voor vele mensen en zelfs voor de politie ontoegankelijk waren: Harlem en The Bronx. Het is onwaarschijnlijk hoe deze buurten op zondagochtend zijn omgetoverd tot "the place to be". We worden ontvangen in een typisch kerkje waar een gospelkoor ons opwacht (een absolute aanrader). Na het gospelconcert nemen we je mee naar een authentiek "soul food" restaurant (optie). In de vooravond vertrek naar België met een koffer vol talloze spectaculaire herinneringen aan deze stad. 

Dag 6: New York - België

Aankomst rond 08.00 uur in Zaventem

top