Regio Ieper - Wandelvakantie
Wandelvakanties

Regio Ieper - Wandelvakantie

Algemeen
Foto's
Verblijf
Toon reisdata & prijzen
Activiteiten

Voorjaar: Op verkenning in de Westhoek & het Kemmelberg - Heuvelland 

Wandelend over beboste heuveltoppen, doorheen weidse landschappen her en der gestoffeerd met oorlogsmonumenten, in de vallei van de rivier de IJzer… op de heuvels van de Kemmelberg... alsook een kennismaking met enkele historische stadscentra.


Najaar: In Flanders Fields

We ontdekken de regio rond Ieper op een andere manier. De verschillende wandelingen tijdens deze driedaagse geven ons een betere inkijk in het oorlogsverleden van deze Vlaamse Velden... Wandelend over beboste heuveltoppen, doorheen weidse landschappen her en der gestoffeerd met oorlogsmonumenten, in de vallei van de rivier de IJzer… alsook een kennismaking met enkele historische stadscentra.

Reserveer deze reis

Oude Abdij Lo

Gelegen in het historische stadje Lo in de Westhoek. De oude Augustijnenabdij-brouwerij werd omgebouwd tot een charmant hotel.

Faciliteiten

Het hotel beschikt over een grote tuin met boomgaard en vijver. Er is ook gratis internet. 's Avonds kan je er in de bar nog nagenieten van de dag met een drankje. 

Kamers

Comfortabele kamers met tv, ventilator, telefoon en badkamer met bad/douche en toiletartikelen. Er is gratis wifi op de kamers.

Eten en drinken

Lekker ontbijtbuffet met heerlijke koffie. Zowel bij het ontbijt als bij het diner staan versheid en variëteit centraal. 

Annulatie- en reisverzekering niet inbegrepen, wel aan te raden.
(Annulatie- en bijstandsverzekering Europa: 7%; Annulatieverzekering Europa: 6,3%)

Alle prijzen zijn onder voorbehoud van eventuele publicatiefouten, beschikbaarheid, aanpassing van het programma of het ontbreken van of wijzigingen in de opties. 

Bekijk hier de Algemene Voorwaarden.

Antwoorden op veelgestelde vragen inzake verzekeringen en COVID-19 vind je hier.

Een maand voor vertrek zijn alle kamers onder voorbehoud van beschikbaarheid.

Reisdatums

Datum Prijs
zaterdag 30 okt tot maandag 1 nov 3 dagen / 2 nachten € 279 Reserveer
  • Prijs op basis van verblijf in halfpension
  • Toeslag eenpersoonskamer: € 32
  • 2 x dagreis

Extra's

Eenpersoonskamer op aanvraag
Annulatieverzekering op aanvraag
Reisbijstandsverzekering op aanvraag

Activiteiten

VOORJAAR: 3 dagen – Op verkenning in de Westhoek & Heuvelland

Programma- en hotelwijzigingen mogelijk • De aangegeven tarieven zijn richtprijzen.

Vlaamse klassiekers “Flanders Fields”, natuurwandelingen en passage in historische centra.
De Westhoek is een uitzonderlijke regio. Tekenend is het bijzondere landschap dat vlakke velden afwisselt met voorzichtige heuvels en vergezichten. Een panorama doorspekt met grafstenen die herinneren aan de gruwel van de “Groote Oorlog” (WOI) die hier ooit heerste. In een periode waar de wielervoorjaarsklassiekers elkaar opvolgen en de Westhoek doorkruisen maken we al wandelend kennis met de Kemmelberg. Tijdens deze 3-daagse combineren we wandelen doorheen de prachtige natuur van de streek met een bezoek aan enkele historische stadscentra. Ieper, als hoofdstad van de Westhoek, is een must bij een bezoek aan de regio. Bijkomend staat ook een bezoek aan het centrum van Oudenaarde, met een prachtig stadhuis en recentelijk gerenoveerd marktplein, op het programma.

DAG 1 ZONNEBEKE – IEPER

’s Morgens vertrek in Diepenbeek. We rijden naar het Kasteeldomein van Zonnebeke nabij het Memorial Museum Passchendaele 1917. Onderweg nemen we een korte pauze om de benen te strekken. Aangekomen op het Kasteeldomein nuttigen we een “Zonne-“broodmaaltijd (broodjes met kaas en ham plus koffie/thee bijschenk naar believen: ± € 10 p.p.)

Na de lunch aanvang van de Pionierswandeling (± 12 km). Langs het traject komen diverse aspecten aan bod. Men komt meer te weten over nooit geziene constructies die tussen 1915 en 1917 aan de frontlijn werden gebouwd en het oorlogsleed, voornamelijk aan Duitse zijde. Deze route verbindt mooie, ongekende plekjes in het heuvelachtige landschap rondom Zonnebeke/Passendale. De route is bewegwijzerd. Langsheen het traject zijn er enkele “oorlogsbegraafplaatsen” en staan er verschillende infoborden betreffende de bezienswaardigheden. Na de wandeling vertrek naar ons hotel in Lo-Reninge. Avondmaal in het hotel. Na het avondmaal uitstap naar de Menenpoort te Ieper voor de “Last Post” om 20.00 uur.

DAG 2 DIKSMUIDE (WOUMEN)

Ontbijt in het hotel. Na het ontbijt vertrek richting Diksmuide. Bezoek aan het natuurreservaat voor de wandeling “De Blankaartroute” (10 km). Van oudsher trekt het waterrijke gebied van de Blankaart grote concentraties watervogels aan. De laaggelegen weiden en hooilanden vormen de achtergrond waartegen deze wandelroute gelegen is. We vertrekken aan het Blankaartkasteel en wandelen door een reeks weilanden die deel uitmaken van het natuurreservaat De Blankaart. Vervolgens wandelen we lange tijd door het "winterbed van de IJzer" naar het waterspaarbekken van De Blankaart en passeren we het BLOSO-centrum van Diksmuide. De route is bewegwijzerd met zeshoekige bordjes. Middagmaal in “De Rhille”: soep met een “stutte”, koffie of thee naar believen (± € 8 p.p.)

Namiddag: Stadswandeling “Introductie Ieper”: afstand ± 5 km. Tijdens de wandeling passeren we en wordt er extra info gegeven bij de voornaamste bezienswaardigheden van Ieper zoals bv. de Lakenhallen, stadhuis, het Engelse kerkje, Saint George's Memorial Church, de Sint-Maartenskathedraal… 
Avondmaal in het hotel, vervolgens vrije avond. 

DAG 3 KEMMELBERG

Ontbijt in het hotel en uitchecken. Vertrek richting Kemmelberg. De wandeling (8 km) vertrekt aan de Warande (kasteeldomein). Het landschap is heuvelachtig en biedt oneindige vergezichten. Met wat geluk treffen we tevens in deze periode van het jaar de bloemenpracht (witte en paarse boshyacinten) in de bossen. Langs veldwegen stappen we via de Monteberg en vervolgens naar de top van de Kemmelberg. Boven wacht een uniek panorama. Middagmaal: Provinciaal domein Kemmelberg “Casino” dagmenu. Na het middagmaal gaat het richting Oudenaarde. We maken een korte wandeling in het historisch centrum met zijn prachtig stadhuis (Unesco werelderfgoed). Na de wandeling blijft er nog wat vrije tijd over voor een terrasje op de “Grote Markt”. Daarna keren we huiswaarts.

NAJAAR: 3 dagen - Regio Ieper wandelvakantie

Programma- en hotelwijzigingen mogelijk • De aangegeven tarieven zijn richtprijzen. 

DAG 1 DIEPENBEEK - ZONNEBEKE - IEPER

's Morgens vertrek vanuit Diepenbeek naar de Westhoek.

Lunchpakket wordt genuttigd in "Spoorlijn 64/Road to Passchendaele"

Na het middageten beginnen we aan de "Pionierswandeling" ± 12 km
Deze route verbindt mooie, ongekende plekjes in het heuvelachtige landschap rondom Zonnebeke/Passendaele. De route is bewegwijzerd langsheen het traject zijn er verschillende infoborden betreffende de bezienswaardigheden.

In de late namiddag vertrekken we naar ons hotel in Lo-Reninge.

Avondmaal in het hotel.

Facultatief uitstap naar Ieper. (Last Post)

DAG 2 - DIKSMUIDE

Voormiddag: ontbijt in het hotel. Daarna vertrek richting Diksmuide. In het natuurreservaat doen we de wandeling "De Blankaartroute" (10 km)

We vertrekken aan het Blankaartkasteel en wandelen door een reeks weilanden die deel uitmaken van het natuurreservaat De Blankaart, langsheen het waterbekken. De route is bewegwijzerd met zeshoekige bordjes. Ook hier zijn er langs het traject kijkhutten en infoborden. 

*Bij veelvuldige regen voorafgaand aan het bezoek kunnen bepaalde delen van het traject modderig zijn!

DAG 3 - POPERINGE/WESTVLETEREN

Voormiddag: ontbijt in het hotel + tijdig uitchecken

Vertrek richting Poperinge - Westvleteren voor de Sint-Sixtuswandeling rond de Sint-Sixtusabdij van Westvleteren. Dit is één van de 12 trappistenabdijen in België. Dit uitgesproken landbouwgebied maakt sinds oudsher deel uit van de hoppestreek rond Poperinge.
Afstand: 8 km

Middagmaal: Grote Markt/ in de vrede W-Vl.

Namiddag: stadswandeling Poperinge met aansluitend nog wat vrije tijd in de stad. Na deze wandeling keren we huiswaarts.

top