Odenwald (Heidelberg)
Wandelvakanties

Odenwald (Heidelberg)

Algemeen
Foto's
Verblijf
Toon reisdata & prijzen
Activiteiten

WANDELEN BEGINT IN HET…

NATUURPARK NECKAR – ODENWALD

Tijdens de vijfdaagse wandelen we door het Natuurpark Neckar-Odenwald vanuit het Landhotel Scheid, gelegen in een bosrijke omgeving, in de 1200 jarige wijnstad Schriesheim voor de poorten van de wereldberoemde universiteitsstad Heidelberg aan de rivier de Neckar.

Een prachtige wandelstreek tussen de wijngaarden en de bergwegen die je brengen naar historische ruïnes, de hoogste top van de Voor-Odenwald met zijn prachtige panorama's op de Rijnvlakte, het Pfalzer Woud, Mannheim en de overgang van de Neckarvallei in het Odenwald. Om niet te vergeten het mooie vergezicht en bezoek aan de stad Heidelberg met zijn dominerend kasteel en langste winkelstraat van Duitsland. In het centrum van het Odenwald verkennen we het bosrijke Mossautal om na te genieten in het historische stadje Erbach met zijn prachtige vakwerkhuizen.

Op de terugreis twee stadswandelingen in het Romeinse Ladenburg en het kuuroord Bad Dürkheim.

Uitstekend gepijlde wandelingen (wandelboekje met beschrijving en kaart p.p.) waar we verschillende begeleide afstanden volgen die naar eigen keuze en tempo bewandeld kunnen worden. 

Voor iedere wandelaar een begeleidend gidsboekje met uitleg en beschrijving van de wandelingen.

Om uw online reservatie te voltooien, is de betaling van het voorschot vereist. Bij een reservatie in aanvraag dient u ook eerst een voorschot te betalen vooraleer we de kamer in het hotel kunnen aanvragen. Wanneer u geen betaling uitvoert, dan wordt uw reservatie automatisch door het boekingssysteem geannuleerd.

Inclusief:

  • Begeleide wandelingen aangepast aan ieders mogelijlheid langs goed gepijlde wegen.
  • 2 x lunchpakket

Reserveer deze reis

Hotel Scheid

Ons hotel is gelegen in Schriesheim. Dit historische stadje ligt vlak bij de universiteitsstad Heidelberg. 

Kamers

Comfortabele kamers met zicht op de tuin en het bos. Alle kamers zijn uitgerust met douche, wc, telefoon en satelliet-tv. Er is gratis wifi.

Eten en drinken

's Morgens genieten we van een heerlijk ontbijt en 's avonds van een uitgebreid buffet. Er zal ook twee maal een lunchpakket voorzien worden. 

Bezoeken

Niet inbegrepen: 

  • Bergbahn Heidelberg 
  • Gids Ladenburg  
  • Wandelboekje 
  • Lunch in Bad Dürkheim

+/- € 50 (onder voorbehoud van wijziging)

Kledij

Aangepaste kledij, stevige schoenen of wandelschoenen. 

Bij vertrek in Diepenbeek in wandelkledij voor de namiddagwandeling op dag 1. 
Wandelschoenen eventueel afzonderlijk bijhouden om 's middags op dag 1 te wisselen!

Documenten

Identiteitskaart (voor EU-burgers). Mondmasker.

Munten

Euro

Netspanning

230 V – geen speciale stekker nodig.

Annulatie- en reisverzekering niet inbegrepen, wel aan te raden.

(Annulatie- en bijstandsverzekering Europa: 7,95%; Annulatieverzekering Europa: 6,5%)

Bekijk hier de Algemene Voorwaarden.

Een maand voor vertrek zijn alle kamers onder voorbehoud van
beschikbaarheid.

ALLE PRIJZEN ZIJN ONDER VOORBEHOUD VAN EVENTUELE PUBLICATIEFOUTEN, FOUTEN IN HET BOEKINGSSYSTEEM, BESCHIKBAARHEID, AANPASSING VAN HET PROGRAMMA OF HET ONTBREKEN VAN OF WIJZIGINGEN IN DE OPTIES.

Reisdatums

Datum Prijs
donderdag 20 jun tot maandag 24 jun 5 dagen € 569 Reserveer
  • Prijs op basis van verblijf in halfpension + 2 x lunchpakket
  • Toeslag eenpersoonskamer: € 18/nacht
  • 2 x dagreis

Activiteiten

5 dagen – Natuurpark Neckar – Odenwald

Programma- en hotelwijzigingen mogelijk • De aangegeven tarieven zijn richtprijzen.

Wandelreis in het Natuurpark Neckar-Odenwald in de buurt van de wereldberoemde universiteitsstad Heidelberg. Gevarieerde wandelingen met iedere dag verschillende afstanden naar keuze door de wijngaarden naar Heidelberg en over de bergwegen van het Odenwald met prachtige panorama's over de Rijnvlakte en de overgang van het Neckardal in het Odenwald bij Heidelberg. Bezoek aan deze stad evenals aan de lieflijke stadjes Ladenburg, Erbach met hun historische vakwerkhuizen en het kuuroord Bad Dürkheim. 

* Voor iedere wandelaar een begeleidend gidsboekje met uitleg en beschrijving van de wandelingen.DAG 1 : BUS 370 km

Vanuit Diepenbeek (7 uur) via de Duitse autowegen naar Schriesheim waar we tegen de middag zelf meegebracht lunchpakket aanspreken in ons landhotel. Onmiddellijk na het lunchpakket wandeling (8 km). (Let op: Liefst wandelkledij bij het vertrek in Diepenbeek). Historische Burgenwandeling vanaf het hotel via de bergweg naar de Burcht Strahlenburg en de ruïne Schauenburg om terug te wandelen via de wijngaarden met prachtige vergezichten over de Rijnvlakte richting het Pfalzer woud en Mannheim. Met de bus (1,2 km) naar het hotel voor het betrekken van de kamers. Avondmaal hotel (buffet).

DAG 2 : BUS ± 25 km

Bergwandeling Zum Weissenstein: 4 – 6,5 – 10 – 12,5 km. (Vrije lunch)

Vanaf de markt Schriesheim (106 m) via de Strahlenburg (190 m) een aardige klim naar Schwedenschanze (Rustplaats/351 m) verder licht stijgend naar Jägerhütte (400 m) om na een korte steile klim het hoogste punt te bereiken in het westelijke Odenwald: Weissenstein (548 m). Gezamenlijke vrije lunch in het bergrestaurant. Avondmaal in het hotel (buffet).

DAG 3 : BUS ± 30 km

Blutenweg: 8 – 12 km (met lunchpakket)

Vanaf de markt Schriesheim volgen we de etappe 5 (Schriesheim – Heidelberg) van de Blutenweg – Darmstadt – Heidelberg door de wijngaarden en de dorpen Dossenheim en Handschuchsheim over de Heiligenberg naar het Neckardal met een zeer mooi zicht op de universiteitsstad Heidelberg en het kasteel van de vroegere keurvorsten van de Pfalz dat we gaan bezoeken met de bergbaan. Of vrije tijd voor shopping in de langste winkelstraat van Duitsland. Avondmaal in het hotel (buffet).

DAG 4 : BUS H/T ± 110 km

Drakenweg Saphira (Centraal Odenwald): 7 – 11 km.(met lunchpakket)

Met de bus naar Ober-Mossau voor een mooie wandeling door de bossen van het Mossautal. Aansluitend bezoek aan de historische- en ivoorstad Erbach met zijn neo-barokkasteel en de vele vakwerkhuizen uit de 15de – 16de eeuw. Avondmaal in het hotel (buffet).

DAG 5 : (met vrije lunch) BUS 411 km

Terugreis via Ladenburg (Neckar) voor een stadswandeling met een plaatselijke gids door deze Romeinse stad met talrijke vakwerkhuizen, garage en woonhuis van Carl Benz, uitvinder en technicus (Mercedes Benz). Na de rondleiding met de bus naar Bad Dürkheim, een kuuroord en wijnstad met het grootste wijnvat ter wereld. Lunch in Bad Dürkheim. Namiddag stadswandeling langs de saline en door het kuurpark en centrum van de stad. Daarna rijden we terug naar Diepenbeek met een mooie vijfdaagse wandelreis als herinnering.

Vervoer

2 x dagreis

top