Rüdesheim - wandelvakantie
Wandelvakanties

Rüdesheim - wandelvakantie

Reserveer deze reis
Algemeen
Foto's
Verblijf
Toon reisdata & prijzen
Activiteiten

We vertrekken vrijdagmorgen en zijn tegen de middag in Rüdesheim. We verblijven in hotel Rüdesheimer Hof, een gezellig hotel in het centrum van het stadje, op basis van halfpension. De wandelingen die we maken zijn vooral recreatief bedoeld maar vragen wel een goede conditie want we klimmen door de wijngaarden tot 300 m boven de Rijn. Daar worden we beloond met prachtige uitzichten. Onderweg valt heel wat te beleven. Een mix van natuur, bossen, wijngaarden, kastelen, burchten en abdijen. 's Avonds is er natuurlijk tijd om na te praten over onze wandelingen onder het genot van een lekker glaasje Riesling. Zondagavond zijn we terug in Diepenbeek. 

Reisdata
vrijdag 22 okt tot zondag 24 okt

Bekijk data en prijzen

Rüdesheimer Hof

Gezellig familiehotel in Rüdesheim.

Kamers

De gezellige kamers zijn uitgerust met satelliet-tv, telefoon, badkamer met bad of douche en haardroger. Alle verdiepingen (en dus ook de kamers) zijn bereikbaar met de lift.

Eten en drinken

Verblijf in halfpension met 's morgens een rijkelijk ontbijtbuffet en 's avonds eenmaal een driegangenmenu en eenmaal een viergangenmenu.

Annulatie- en reisverzekering niet inbegrepen, wel aan te raden.
(Annulatie- en bijstandsverzekering Europa: 7%; Annulatieverzekering Europa: 6,3%)

Alle prijzen zijn onder voorbehoud van eventuele publicatiefouten, beschikbaarheid, aanpassing van het programma of het ontbreken van of wijzigingen in de opties. 

Bekijk hier de Algemene Voorwaarden.

Antwoorden op veelgestelde vragen inzake verzekeringen en COVID-19 vind je hier.

Reservaties zijn pas definitief als je van ons de bestelbon ontvangt met het correcte prijsvoorstel.

Een maand voor vertrek zijn alle kamers onder voorbehoud van beschikbaarheid.

Prijzen

Datum Volwassene HP
1
vrijdag 22 okt tot zondag 24 okt 3 dagen / 2 nachten € 265
1
Reserveer
  • Toeslag eenpersoonskamer: € 15/nacht
  • 2 x dagreis

Extra's

Eenpersoonskamer op aanvraag
Annulatieverzekering op aanvraag
Reisbijstandsverzekering op aanvraag

Activiteiten

Rüdesheim wandelvakantie - 3 dagen

Programma- en hotelwijzigingen mogelijk • De aangegeven tarieven zijn richtprijzen.

DAG 1

Wij rijden ’s morgens met de autocar langs Duitse snelwegen naar het hart van “Väterchen Rhein”. We houden halt in Brohltal. Na ontbijt en koffie vervolgen we onze weg naar Rüdesheim. Inchecken in het hotel en kamerverdeling. Vrij middagmaal. We steken met het veer over naar Bingen. Hier klimmen we langs de Prinzenkopf naar de Elisenhöhe vanwaar we een prachtig uitzicht hebben op Rüdesheim aan de overkant van de Rijn. We dalen terug af naar Bingen en steken de Rijn weer over. Avondmaal in het restaurant van het hotel. Napraten met een lekker glaasje Riesling.

DAG 2

Na het ontbijt maken we een wandeling boven Rüdesheim met prachtige panorama’s. (Wandeling van 5 uur)

Met de kabelbaan naar het Niederwalddenkmal. Hier vertrekt de wandeling boven Rüdesheim. Een tour van 16,5 km. Het Niederwalddenkmal herinnert ons aan de eenmaking van Duitsland in 1871. Het is een afbeelding van de oorlogsgodin Germania. Een hoogtepunt is het uitzicht op de Nahe. Aan hotel Jagdschloss kunnen we een rustpauze nemen. Hier kan je op het terras iets drinken. Van hier een prachtig zicht op het klooster verder naar de abdij St Hildehard. Mooi uitzicht op de Rheingenau. Mogelijkheid om hier te lunchen/picknicken. Hier word je met passie bediend door ervaren kelners! En ondertussen genieten van het unieke uitzicht op Rüdesheim. We dalen te voet af (260 m hoogteverschil) naar het centrum van Rüdesheim.

Middelzwaar – tredzekerheid
Losse ondergrond: 6,5 km – kiezel: 2,5 km – geasfalteerd: 4,5 km – vaste ondergrond: 2 km
Hoogste punt: 340 m – laagste punt: 80 m

DAG 3

Na het ontbijt wandelen we langs de Rijn door de wijngaarden naar Assmannshausen. We komen voorbij Burg Ehrenfels, één van de meest gefotografeerde burchten langs de Rijn.

7 km
Hoogste punt: 175 m – laagste punt: 87 m

Vrij middagmaal in Assmannshausen. De bus pikt ons hier op na het middagmaal.

OFWEL (afhankelijk van de weersomstandigheden):

Boottocht over de Rijn tot aan de monding van de Nahe met zicht op burchten en kastelen. Het is de streek met de meeste burchten langs de Rijn.

Duur boottocht 30 minuten. Wandeling in Assmannshausen, het “rode wijn”-dorp.

Na de wandeling/boottocht vertrek richting Diepenbeek langs de Rijnvallei. Terug tegen de avond.

top