Fietsen met De Zigeuner, dat is pas echt vakantie! 

INDIVIDUEEL
MET EIGEN FIETS/E-BIKE
NIET IN GROEP

Fietsvakanties worden steeds populairder als vakantiebesteding. En dat is niet zomaar. Eén van de belangrijkste redenen van die populariteit is de grote vrijheid die je op je tweewieler hebt. Reeds 20 jaar zijn wij de marktleider in het organiseren van fietsvakanties met de autocar, met speciale fietsaanhangwagen. 

De eigen fietsen/e-bikes worden met veel zorg en op een veilige manier vervoerd in onze speciale nieuwe aanhangwagens. 

We fietsen NIET in groep maar individueel. Binnen de beperkingen van het programma ben je totaal vrij te doen en te laten wat je wilt. ‘s Morgens start je wanneer het je het beste past, je geniet op jouw eigen tempo, stopt waar en wanneer het je belieft en wees gerust, het roadbook en de goed bewegwijzerde route door zig stickers leiden je naar je overnachtingsplaats. Onze medewerkers hebben voor jou immers ter plaatse de rustigste en mooiste weggetjes uitgezocht. De autocar brengt in tussentijd jouw bagage naar het volgende hotel.

Nuttige informatie 

 • Fietsen: het fietsen gebeurt op eigen verantwoordelijkheid.
 • De firma kan niet verantwoordelijk gesteld worden voor fietsongevallen, schade aan eigen fiets, schade aan derden, letsels opgelopen bij valpartijen, diefstallen van fietsen. (Wij raden aan om een diefstalverzekering af te sluiten voor je fiets.)
 • Fietsen laden in de fietsaanhangwagen: alhoewel wij jouw fiets met de meeste zorg zullen laden, lossen en vervoeren, dragen wij geen enkele verantwoordelijkheid voor mogelijke beschadigingen, pannes en dergelijke.
 • Wanneer de fietsen zich in de fietsaanhangwagen bevinden zijn deze bij ongevallen of diefstal (uit de fietsaanhangwagen) maar voor een beperkt bedrag verzekerd (vraag na bij De Zigeuner).
 • Onderdelen: drinkbussen, fietscomputers, fietspompen, fietsmandjes, fietstassen en alle losse onderdelen die hinderlijk zijn bij het laden van de fietsen dienen op voorhand te worden afgenomen.
 • Elektrische fietsen: batterijen dienen op voorhand te worden afgenomen voor het vervoer in de fietsaanhangwagen.
 • In de autocar is iedereen verzekerd, je kan altijd vrijblijvend een bijhorende annulatie- en/of reisverzekering afsluiten.
 • Bagage: 1 koffer van max. 20 kg per persoon.
 • Vergeet niet aan jouw ziekenfonds de nodige documenten en informatie te vragen. 
 • De fietsen dienen een dag op voorhand om 17.30 u aangeleverd te worden. Koersfietsen dienen 1 uur op voorhand aangeleverd te worden op de dag van vertrek.
 • Voor alle reizen één opstapplaats: Diepenbeek. (Parking voorzien, maar op eigen verantwoordelijkheid.)
 • Wij zijn niet verantwoordelijk voor drukfouten.
 • Fooi chauffeur + gids zijn vrijblijvend.
 • Boekingen via de website zijn pas definitief als je de officiële bestelbon van ons ontvangt!
 • Vermelde prijzen: per persoon op basis van een tweepersoonskamer.
 • Wij volgen de reisvoorwaarden van de Geschillencommissie Reizen vzw.
 • Boekingen en info enkel mogelijk tijdens de kantooruren.


Perfect uitgewerkt fietsprogramma voor wielertoeristen

Begeleiding en fietsvervoer

 1. Met gps
  Individueel of in kleine groepen met eigen gps of met beschikbare gps tijdens de fietsweek. Routes of tracks van de ritten verkrijgbaar bij de verantwoordelijke van de Zigeuner. Info over de ritten iedere avond voor het avondmaal. Vrij vertrek en aankomst in het hotel voor de gebruikers van de gps.
 2. Met begeleiding
  Iedere dag begeleiding mogelijk met snelheden aangegeven door de fietsbegeleider. Iedere dag vertrek op vaste uren aan het hotel met geregelde stopplaatsen om iets te nuttigen en of foto’s te nemen.
 3. Fietstransport
  Fietstransport in speciale aanhangwagen (fietsen dienen niet gedemonteerd). De fiets dient in orde te zijn voor vertrek. Iedereen zorgt voor eigen reservemateriaal.

DE FIETSEN DIENEN 1 UUR OP VOORHAND AANGELEVERD TE WORDEN OP DE DAG VAN VERTREK.Bij elke rit is de moeilijkheidsgraad per dag bepaald 

GRAAD 1
Een vlakke fietstocht zonder hellingen

GRAAD 2 
Een bijna vlakke fietstocht met enkele korte hellingen


GRAAD 3  
Vlak tot licht glooiend met af en toe een helling


GRAAD 4 
Voor ervaren wielertoeristen met een goede conditie

Individueel, met eigen fiets en op eigen tempo

 • Je eigen fiets wordt vervoerd in een speciale nieuwe fietsaanhangwagen. Een huurfiets is inbegrepen in de tweedaagse Parijs.
 • We fietsen niet in groep maar individueel of in groepjes. Iedereen bepaalt zelf het eigen tempo alsook het vertrek- en aankomstuur. Alle fietstochten zijn zorgvuldig uitgekozen en goed bewegwijzerd met "zig"-stickers.
 • Onze fietsroutes lopen meestal over fietspaden, rustige secundaire wegen, voormalige spoorlijnen of jaagpaden langs rivieren en kanalen. Af en toe is een niet geasfalteerde weg, fietspad of een verbindingsweg onvermijdelijk! Onderweg is er naast de prachtige natuur ook op culinair en cultureel gebied veel te genieten.
 • Iedereen ontvangt van elke rit een beschrijving met de voornaamste bezienswaardigheden. Iedere fietstocht wordt uitvoerig beschreven. Alle details, toeristische informatie en routebeschrijving worden ’s avonds tijdens de briefing door onze fietsbegeleider besproken.
 • De gemiddelde afstanden per dag variëren tussen 40 km en 80 km. Soms kan je de étappes verlengen of inkorten. Bij sommige bestemmingen verblijven wij in één of twee standplaatshotels, bij andere bestemmingen fietsen wij van hotel naar hotel.
 • De Zigeuner biedt hotels aan met veel aandacht voor eigenheid, kwaliteit en fietsvriendelijkheid. Je verblijft steeds op basis van halfpension: diner en ontbijt zijn inbegrepen (tenzij anders vermeld). Dranken en middagmalen zijn niet inbegrepen.
 • Bij wisseling van hotel zorgt De Zigeuner voor het vervoer van de bagage.

Wie kan er mee op fietsvakantie?

Iedereen die enige ervaring heeft met het recreatief fietsen kan bij ons aan een fietsvakantie deelnemen. De moeilijkheidsgraad van een fietstocht hangt af van verschillende factoren, zoals je fiets (aantal versnellingen, onderhoud...), de weersomstandigheden (regen, wind, temperatuur...), dagelijkse afstanden, de hellingen en ook een beetje je eigen conditie. 

De firma kan niet verantwoordelijk worden gesteld voor fietsongevallen, schade aan eigen fiets, schade aan derden, letsels opgelopen bij valpartijen, diefstallen van fietsen en dit gedurende de hele reis (ook tijdens de stalling van de fietsen in de hotels of op andere plaatsen). Wij raden aan om een diefstalverzekering af te sluiten voor jouw fiets.

Vraag inlichtingen bij De Zigeuner. Fietsreizen vereisen een goede voorbereiding. Hier volgen enkele tips om onverwachte obstakels te vermijden!

 • Plan je een korte of lange fietsvakantie? Test dan op voorhand even je conditie uit met een dagtocht. Gemiddeld kan een fietser op een dag vijftig tot tachtig kilometer afleggen, maar hou er rekening mee dat niet iedereen hetzelfde tempo heeft. Het is dus nuttig om voordien een idee te hebben van de afstand die jij op een dag ziet zitten.
 • Eens je weet waar je naartoe wilt en hoe lang jouw dagtochten mogen zijn, kan het plannen van je fietsvakantie beginnen.
 • Laat een fietsenmaker voor vertrek naar je tweewieler kijken en hem tiptop in orde brengen. Niets is zo vervelend als technische pannes die voorkomen hadden kunnen worden!
 • Volgende stap: inpakken. Wat neem je mee op de fiets? Zorg dat je niet te zwaar beladen bent, maar vergeet ook enkele belangrijke zaken niet. Een fietspomp en een bandenreparatiekit zijn uiteraard geen overbodige luxe. En 'better safe than sorry', dus neem ook die helm maar mee!
 • Elektrische fietsen! Gelieve de batterijen uit te nemen voor het vervoer van de fietsen.
 • Ook al ben je van plan om rustig aan te fietsen, je kleding pas je best aan de sportinspanning aan. 
 • Klaar voor de start? Pomp die banden nog even op en je kan vertrekken!
top