Fietsvakantie Berlijn en Potsdam
Fietsvakanties

Fietsvakantie Berlijn en Potsdam

Algemeen
Foto's
Verblijf
Toon reisdata & prijzen
Activiteiten

Als er één wereldstad is die perfect per fiets te verkennen is, dan is het wel Berlijn. De stad beschikt over een uitgebreid fietsnetwerk, honderden kilometers fietspaden, veel groengebieden en is op veel plaatsen autoluw. Beleef Berlijn van op de fiets en geniet van de stad met zijn cultureel aanbod, rijke geschiedenis, groene oases en uitgestrekte meren. We maken ook een ommetje naar het pittoreske Potsdam, naar het keizerlijk park ‘Sanssouci’. 

Eigen fiets meebrengen!

Om uw online reservatie te voltooien, is de betaling van het voorschot vereist. Bij een reservatie in aanvraag dient u ook eerst een voorschot te betalen vooraleer we de kamer in het hotel kunnen aanvragen. Wanneer u geen betaling uitvoert, dan wordt uw reservatie automatisch door het boekingssysteem geannuleerd.


Algemene info fietsreizen

Bekijk hier ook zeker onze andere reizen naar Berlijn.

Reserveer deze reis

Hotel Holiday Inn Berlin - City West

Hotel met prachtig binnenzwembad/sauna.

Annulatie- en reisverzekering niet inbegrepen, wel aan te raden.

(Annulatie- en bijstandsverzekering Europa: 7,95%; Annulatieverzekering Europa: 6,5%)

Bekijk hier de Algemene Voorwaarden.

Een maand voor vertrek zijn alle kamers onder voorbehoud van
beschikbaarheid.

ALLE PRIJZEN ZIJN ONDER VOORBEHOUD VAN EVENTUELE PUBLICATIEFOUTEN, FOUTEN IN HET BOEKINGSSYSTEEM, BESCHIKBAARHEID, AANPASSING VAN HET PROGRAMMA OF HET ONTBREKEN VAN OF WIJZIGINGEN IN DE OPTIES.

Reisdatums

Datum Prijs
zaterdag 24 aug tot vrijdag 30 aug 7 dagen € 1039 Reserveer
  • Prijs op basis van verblijf in halfpension
  • Toeslag eenpersoonskamer: € 216
  • Eigen fiets meebrengen


Activiteiten

Fietsvakantie Berlijn - 7 dagen

Programma- en hotelwijzigingen mogelijk • De aangegeven tarieven zijn richtprijzen.

Dag 1 - 700 km Wir fahren nach Berlin

Via het Ruhrgebied rijden we richting Dortmund en Hannover. In de late namiddag arriveren we in Berlijn. We verblijven 6 nachten in een sfeervol klassehotel met binnenzwembad en wellness.
•

Dag 2 - 55 km Op zoek naar sporen van de Muur

De eerste fietsdag brengt je langs de restanten van de 155 km lange Muur. Tevens leidt deze ontdekkingstocht je langs de Spree, de Reichstag, Brandenburger Tor, Pariser Platz en het Holocaust Denkmal.

• •

Dag 3 - 56 km Die See, der See, das Meer

Tijdens de rit van vandaag maak je kennis met enkele 'Seen'. De tocht brengt je o.a. naar de Tegelsee, langs de Havel, de Stöβensee, de Spandauer See en het stadje Spandau. 

• •

Dag 4 - 50 km De alternatieve wijken van Berlijn

Berlijn is hip, trendy... maar ook alternatief. Je fietst eerst naar Prenzlauer Berg. Via het centrum van Berlijn naar Kreuzberg. Het mooie van Kreuzberg is vooral de sfeer die er hangt, er zijn veel kleine imbisjes, een aantal bekende musea.

• •

Dag 5 - 65 km Koningen, keizers, prinsen en prinsessen

Via een bosrijke route rijd je richting Wannsee. Daar volg je een traject langs o.a. het Haus der Wannseekonferenz en het Strandbad Wannsee. Hierna bereik je Potsdam met o.a. het wereldberoemde kasteel Sanssouci en het Neues Paleis.

• •

Dag 6 - 63 km Landelijk Potsdam

Vandaag fietsen we richting Russische Kolonie. Daarna verder richting Glienicker Brücke, de ‘Spionenbrücke’. In de buurt ervan ligt Cecilienhof. Via de oevers van de Schlachtensee fiets je Berlijn weer binnen.

Dag 7 - Ich hab noch einen koffer in Berlin

Het gevoel dat je in een week tijd nog niet alles gezien hebt, zal zeker overheersen als je Berlijn verlaat. Een tip? Laat nog een koffer achter in Berlijn en dan heb je, net als Marlene Dietrich indertijd, een reden om zeker nog eens terug te keren...

Vervoer

Heen- en terugreis in comfortautocar
2 x dagreis

top