Fietsvakantie Main-Radweg
Fietsvakanties

Fietsvakantie Main-Radweg

Algemeen
Foto's
Verblijf
Activiteiten

Van Bayreuth via Bamberg en Würzburg naar Lohr am Main

De Mainfietsweg behoort tot de mooiste fietsroutes in Duitsland. We beginnen in de Wagner stad Bayreuth, de lieflijke “Godstuin aan de Main” met het klooster Banz en de basiliek Vierzehnheiligen. Via de “Duitse mandenstad” Lichtenfels bereiken we Bamberg dat op de werelderfgoedlijst van de Unesco staat, met zijn ontelbare bezienswaardigheden. Verder naar de barokke metropool Würzburg, Karlstadt, Gemund en Lohr. Het traject is volledig vlak, enkel de tweede dag is er af en toe een heuveltje. 

Om uw online reservatie te voltooien, is de betaling van het voorschot vereist. Bij een reservatie in aanvraag dient u ook eerst een voorschot te betalen vooraleer we de kamer in het hotel kunnen aanvragen. Wanneer u geen betaling uitvoert, dan wordt uw reservatie automatisch door het boekingssysteem geannuleerd.


Algemene info fietsreizen
  • 3 nachten halfpension in Welcome Hotel Residenzschloss****, Bamberg
  • 1 nacht halfpension in Hotel Mercure Schweinfurt Maininsel****, Schweinfurt
  • 2 nachten halfpension in Hotel Melchior Park****, Würzburg

Reserveer deze reis

Diverse viersterrenhotels, verblijf op basis van halfpension

Annulatie- en reisverzekering niet inbegrepen, wel aan te raden.

(Annulatie- en bijstandsverzekering Europa: 7,95%; Annulatieverzekering Europa: 6,5%)

Bekijk hier de Algemene Voorwaarden.

Een maand voor vertrek zijn alle kamers onder voorbehoud van
beschikbaarheid.

ALLE PRIJZEN ZIJN ONDER VOORBEHOUD VAN EVENTUELE PUBLICATIEFOUTEN, FOUTEN IN HET BOEKINGSSYSTEEM, BESCHIKBAARHEID, AANPASSING VAN HET PROGRAMMA OF HET ONTBREKEN VAN OF WIJZIGINGEN IN DE OPTIES.

Reisdatums

Datum Prijs
zondag 26 mei tot zaterdag 1 jun 7 dagen € 1199 Reserveer
  • Prijs op basis van verblijf in halfpension
  • Toeslag eenpersoonskamer: € 184
  • Eigen fiets meebrengen

Activiteiten

Fietsvakantie Main-Radweg - 7 dagen

Programma- en hotelwijzigingen mogelijk • De aangegeven tarieven zijn richtprijzen.

Dag 1 - 520 km Diepenbeek - Bamberg

Vertrek ’s morgens in Diepenbeek via Keulen, Frankfurt richting Bamberg. In de late namiddag aankomst in het hotel en mogelijk bezoek aan de stad Bamberg.

•

Dag 2 - 63 km Bayreuth – Lichtenfels

We gaan met de bus naar Bayreuth en fietsen langs de smalle Rode Main naar de samenvloeiing met de Witte Main. Verder naar het mooie Altenplos. Langs het kasteel van Steinerhausen naar Melkendorf tot in het historische Lichtenfels. Met de bus terug naar Bamberg.

•

Dag 3 - 45 km Lichtenfels - Bamberg

Met de bus terug naar Lichtenfels. Via Bad Staffelheim naar Rattelsdorf. Mogelijkheid om de prachtige basiliek Vierzehnheiligen en Kloster Banz te bezoeken. Zeer mooie fietstocht door prachtige natuur naar het schitterende Bamberg. 

•

Dag 4 - 60 km Bamberg – Schweinfurt

Vandaag fietsen we vanuit Bamberg door mooie kleine wijndorpjes zoals Sand am Main en Hassfurt tot in Schweinfurt. Eén overnachting in een mooi hotel op de oever van de Main.

•

Dag 5 - 60 km Schweinfurt – Volkach – Kitzingen

Volledig vlakke rit. Via het veerpont in Wipfeld naar het bedevaartsoord St. Maria im Baumgarten. Volkach ligt in de Main lus en is een zeer sfeervol dorpje. Verder langs Schwarzach en Dettelbach tot in Kitzingen. Aankomst in ons hotel in Kitzingen.

•

Dag 6 - 68 km Kitzingen via Würzburg (40km) – Karlstadt (65km)

Via Marktbreit de geboorteplaats van Alzheimer naar Ochsenfurt en verder naar de prachtige stad Würzburg. Na de middag fietsen we verder naar Karlstadt. Met de bus terug naar Kitzingen.
•

Dag 7 - 30 km Karlstadt – Lohr am Main

We fietsen vandaag van Karlstadt naar Lohr en volgen de meanders van de Main naar Gemunden. Via de ruïne van Schönrain fietsen we naar het laatste stadje Lohr am Main. Fietsen inladen en terug naar Diepenbeek.

Vervoer

Heen- en terugreis in comfortautocar
2 x dagreis

top