Fietsvakantie Rijn-Radweg
Fietsvakanties

Fietsvakantie Rijn-Radweg

Algemeen
Foto's
Verblijf
Toon reisdata & prijzen
Activiteiten

Deze 308 km lange fietstocht brengt je van Mainz tot aan Feste Zons, even voorbij Keulen. Het unieke, mooie “Midden Rijndal” staat op de werelderfgoedlijst van de Unesco met zijn prachtige fietspaden door het groen. Aan de oevers van de Rijn zie je prachtige romantische burchten en kastelen die tot de verbeelding spreken. Je rijdt door de vallei van de Loreley. Deze volledig vlakke fietstocht brengt je naar kleine wijndorpjes, zoals het bekende Rüdesheim. Deze plaats is bekend voor zijn uitgangsstraatje: de “Drosselgasse”. Wij passeren langs bekende stadjes en grotere steden: Remagen, Boppard, Oberwesel, Koblenz waar Moezel en Rijn samenvloeien, Bonn en Keulen. 

Eigen fiets meebrengen!

Om uw online reservatie te voltooien, is de betaling van het voorschot vereist. Bij een reservatie in aanvraag dient u ook eerst een voorschot te betalen vooraleer we de kamer in het hotel kunnen aanvragen. Wanneer u geen betaling uitvoert, dan wordt uw reservatie automatisch door het boekingssysteem geannuleerd.


Algemene info fietsreizen
  • 2 nachten halfpension in Rudesheimer Hof ***, Rüdesheim
  • 2 nachten halfpension in Hotel Vier Jahreszeiten***, Bad Breisig

Reserveer deze reis

Diverse driesterrenhotels, verblijf op basis van halfpension

Annulatie- en reisverzekering niet inbegrepen, wel aan te raden.

(Annulatie- en bijstandsverzekering Europa: 7,95%; Annulatieverzekering Europa: 6,5%)

Bekijk hier de Algemene Voorwaarden.

Een maand voor vertrek zijn alle kamers onder voorbehoud van
beschikbaarheid.

ALLE PRIJZEN ZIJN ONDER VOORBEHOUD VAN EVENTUELE PUBLICATIEFOUTEN, FOUTEN IN HET BOEKINGSSYSTEEM, BESCHIKBAARHEID, AANPASSING VAN HET PROGRAMMA OF HET ONTBREKEN VAN OF WIJZIGINGEN IN DE OPTIES.

Reisdatums

Datum Prijs
zondag 16 jun tot donderdag 20 jun 5 dagen € 695 Reserveer
  • Prijs op basis van verblijf in halfpension
  • Toeslag eenpersoonskamer: € 56
  • Eigen fiets meebrengen

Activiteiten

Fietsvakantie Rijn-Radweg - 5 dagen

Programma- en hotelwijzigingen mogelijk • De aangegeven tarieven zijn richtprijzen.

•

Dag 1 - 45 km Mainz – Rüdesheim

Mainz is de hoofdstad van Rheinland Pfalz, met zijn mooi marktplein. We fietsen verder richting Bingen voor het nemen van de overzetboot naar Rüdesheim.

•

Dag 2 - 58 km Rüdesheim – Spay

Terug met de veerboot naar de overkant en verder langs de Rijn langs burchten en kastelen en wijndorpen zoals Bacharach, Oberwesel, St Goar en Boppard.

•

Dag 3 - 55 km Spay – Bad Breisig

Van hier fietsen we richting Koblenz tot aan Deutsches Eck met zijn indrukwekkende standbeeld van Keizer Willem. De Moezel vloeit hier in de Rijn. Je kan met de kabelbaan naar de overzijde van de Rijn zweven. We steken de Moezel over en rijden verder naar Bad Breisig.
•

Dag 4 - 50 km Bad Breisig – Urfeld

Deze route brengt ons naar de brug van Remagen met zijn Friedensmuseum. Je kan ook het residentiële Bad Godsberg bezoeken en de mooie Rijnoever van Bonn, de voormalige hoofdstad van West-Duitsland met zijn historische en hedendaagse architectuur.

•

Dag 5 - 50 km Urfeld – Feste Zons

Vanuit Urfeld komen we in de prachtige stad Keulen met zijn grote Dom, Altstadt en talloze pleintjes en terrasjes. Deze stad verdient zeker een bezoek. Wij komen langs de Fordfabrieken op weg naar onze eindbestemming, het vestingsstadje Feste Zons. Van hieruit met de autocar terug richting Diepenbeek.

Vervoer

Heen- en terugreis in comfortautocar
2 x dagreis

top