Fietsvakantie Weserradweg
Fietsvakanties

Fietsvakantie Weserradweg

Algemeen
Foto's
Verblijf
Toon reisdata & prijzen
Activiteiten

Fietstocht langs sprookjes en legendes

De fietsroute langs de Weser is één van Duitslands populairste routes. Het is een prachtige sprookjestocht langs veel aardige steden met vakwerkhuizen. Noordelijker is er meer vakwerk met baksteenvulling, de typische Weserstijl. Het vertrek is in Hannoversch Münden, een erg mooi stadje aan de samenloop van Fulda en Werra. Hameln is vooral bekend van de rattenvanger en Bodenwerder waar de Baron van Münchhausen leefde. De route is niet voor niets populair. Heel vlak, rustige wegen en vooral vrijliggende fietspaden, deels asfalt, deels gravel. De fietstocht eindigt in de buurt van Bremen. 

Eigen fiets meebrengen!

Om uw online reservatie te voltooien, is de betaling van het voorschot vereist. Bij een reservatie in aanvraag dient u ook eerst een voorschot te betalen vooraleer we de kamer in het hotel kunnen aanvragen. Wanneer u geen betaling uitvoert, dan wordt uw reservatie automatisch door het boekingssysteem geannuleerd.


Algemene info fietsreizen
  • 3 nachten halfpension in Hotel Goldener Anker***, Bodenwerder
  • 3 nachten halfpension in Hotel Weserschlößchen ***, Nienburg

Reserveer deze reis

Diverse driesterrenhotels, verblijf op basis van halfpension

Annulatie- en reisverzekering niet inbegrepen, wel aan te raden.

(Annulatie- en bijstandsverzekering Europa: 7,95%; Annulatieverzekering Europa: 6,5%)

Bekijk hier de Algemene Voorwaarden.

Een maand voor vertrek zijn alle kamers onder voorbehoud van
beschikbaarheid.

ALLE PRIJZEN ZIJN ONDER VOORBEHOUD VAN EVENTUELE PUBLICATIEFOUTEN, FOUTEN IN HET BOEKINGSSYSTEEM, BESCHIKBAARHEID, AANPASSING VAN HET PROGRAMMA OF HET ONTBREKEN VAN OF WIJZIGINGEN IN DE OPTIES.

Reisdatums

Datum Prijs
zondag 19 mei tot zaterdag 25 mei 7 dagen € 1120 Reserveer
  • Prijs op basis van verblijf in halfpension
  • Toeslag eenpersoonskamer: € 126
  • Eigen fiets meebrengen

Activiteiten

Fietsvakantie Weserradweg - 7 dagen

Programma- en hotelwijzigingen mogelijk • De aangegeven tarieven zijn richtprijzen.

•

Dag 1 - 47 km Hannoversch Münden - Bad Karlshafen

Diepenbeek - Hann. Münden (380 km). Bij de samenloop van Werra en Fulda start de fietstocht in Hannoversch Münden. Via Reinhardshagen naar Bursfelde. Het vlakke parcours brengt ons naar Weissehutte en Oedelheim tot in Bad Karlshafen. Met de bus naar het hotel in Bodenwerder. 

•

Dag 2 - 67 km Bad Karlshafen - Bodenwerder

Van Bad Karlshafen naar het agrarische dorpje Beverungen. Vlak langs de Weser naar Holzminden. Verder naar de stadjes Polle en Rühle tot aan de begraafplaats van de Baron van Münchhausen in Bodenwerder. Overnachten in Bodenwerder. 

•

Dag 3 - 57 km Bodenwerder - Rinteln

We vertrekken vandaag aan het hotel en fietsen naar Hameln. Hier kunnen we de stad bezoeken en ons onderdompelen in het sprookje van de rattenvanger. Met de bus naar ons hotel in Bodenwerder.

•

Dag 4 - 40 km Rinteln - Minden

Terug met de bus naar Rinteln, vandaag fietsen we langs de Doktersee en de heuvels van het Weserbergland naar Eisbergen en Bad Oeynhausen. In Porta Westfalica is er het Kaiser Wilhelm Denkmal. Daarna verder tot in Minden. Met de bus naar ons hotel in Nienburg.

•

Dag 5 - 62 km Minden - Nienburg

Terug naar Minden en verder naar de heimat van de ooievaars, de bisschopsstad Petershagen. Dan langs de water- en windmolens naar Stolzenau. Langs rustige fietspaden en mooie dorpjes naar ons hotel in Nienburg. 

•

Dag 6 - 57 km Nienburg - Verden

Vanuit het hotel fietsen we op een smaller fietspad langs het Quaet-Faslem-Haus en verder door het waterrijke natuurgebied tot in Schweringen. Hier nemen we het veerpont richting Wienbergen naar onze opstapplaats in Verden. Verder met de bus naar ons hotel in Nienburg.

•

Dag 7 - 40 km Verden - Bremen

Met de bus terug naar Verden. Een mooie tocht langs het Schleussenkanaal. We eindigen de tocht met enkele prachtige dorpjes met vakwerkhuizen. We laden de fietsen in juist voor de stad Bremen, in Thedinghausen aan het kasteel Erbhof. Vertrek om 15.00 uur richting Diepenbeek (411 km).

Vervoer

Heen- en terugreis in comfortautocar
2 x dagreis

top