Fietsvakantie Garda Zuid - Desenzano
Fietsvakanties

Fietsvakantie Garda Zuid - Desenzano

Algemeen
Foto's
Verblijf
Toon reisdata & prijzen
Activiteiten

Fietsen in de omgeving van het betoverende Gardameer, waar de limoncello zijn oorsprong vond. We starten in Brescia, een moderne stad met een historisch centrum dat zeker een bezoek waard is. Verder fiets je langs het Gardameer, via Peschiera Del Garda en Lazise tot in Verona. Van hieruit gaat het verder op het fietspad naar Mantova, de culturele hoofdstad van Italië. Met stip op één staat het fietspad van Mantova naar Sirmione langs de rivier de Minicio tot in Volta Mantovana en Borghetto sul Mincio met zijn watermolens en de Scaligeroburcht.

Eigen fiets meebrengen!

Om uw online reservatie te voltooien, is de betaling van het voorschot vereist. Bij een reservatie in aanvraag dient u ook eerst een voorschot te betalen vooraleer we de kamer in het hotel kunnen aanvragen. Wanneer u geen betaling uitvoert, dan wordt uw reservatie automatisch door het boekingssysteem geannuleerd.


Algemene info fietsreizen

Reserveer deze reis

Ligging

Annulatie- en reisverzekering niet inbegrepen, wel aan te raden.

(Annulatie- en bijstandsverzekering Europa: 7,95%; Annulatieverzekering Europa: 6,5%)

Bekijk hier de Algemene Voorwaarden.

Een maand voor vertrek zijn alle kamers onder voorbehoud van
beschikbaarheid.

ALLE PRIJZEN ZIJN ONDER VOORBEHOUD VAN EVENTUELE PUBLICATIEFOUTEN, FOUTEN IN HET BOEKINGSSYSTEEM, BESCHIKBAARHEID, AANPASSING VAN HET PROGRAMMA OF HET ONTBREKEN VAN OF WIJZIGINGEN IN DE OPTIES.

Reisdatums

Datum Prijs
zondag 1 sep tot zondag 8 sep 8 dagen € 1385 Reserveer
  • Prijs op basis van verblijf in halfpension
  • Toeslag eenpersoonskamer: € 300
  • 2 x dagreis met tussenovernachtingen
  • Eigen fiets meebrengen

Activiteiten

Fietsvakantie Garda Zuid - Sirmione - 8 dagen

Programma- en hotelwijzigingen mogelijk • De aangegeven tarieven zijn richtprijzen.

Dag 1 - 890 km - Diepenbeek - Turate

Via Luxemburg, Frankrijk en Zwitserland naar ons hotel in Turate, Italië. Avondeten en overnachting.

• •

Dag 2 - 54 km - Brescia - Sirmione

Vertrek met de autocar naar Brescia (125 km). Na een bezoekje aan deze prachtige kunststad Brescia fietsen we langs rustige wegen en dorpjes zoals Monteroseo en Maguzzane tot in Descenzano, de grootste stad aan het Gardameer. Van hieruit fietsen we langs het meer tot op het schiereiland Sirmione. Avondeten en overnachting.

• •

Dag 3 - 60 km - Rondje Desenzano

Vanuit het hotel fietsen we richting binnenland langs wijnvelden en wijnhuizen. Verder naar Pozzolengo en Solferino. Je kan  de Torre di San Martino, La Rocca en een knekelkerkje bezoeken. Zij getuigen van een bloedige veldslag. Langs rustige dorpswegen terug naar het hotel in Desenzano. Avondeten en overnachting.

• •

Dag 4 - 54 km - Sirmione - Peschiera del Garda - Bussolengo - Verona

We fietsen vanuit het hotel langs het Gardameer via de havenstad Sirmione en Peschiera. Van hieruit loopt de route licht heuvelachtig door het rustige binnenland tot het dorpje Bussolengo. Dan over een vlakke route langs een kanaaltje tot in de romantische kunststad Verona. Hier fietsen laden en met de autocar terug naar ons hotel. Avondeten en overnachting.

•

Dag 5 - 55 km - Mantova – Mincio – Desenzano

Na het ontbijt met de autocar naar Mantova. Via een prachtig fietspad langs de rivier de Mincio tot in Volta Mantovana en Borghetto sul Mincio met zijn prachtige burcht, watermolens en het Castello Scaligero.  Verder via Peschiera del Garda tot in ons hotel in Desenzano. Avondeten en overnachting.

•

Dag 6 - Desenzano Garda – Bardolino – Lazise - Desenzano

Vandaag keuzedag. Je kan het schiereiland Sirmione of het havenstadje Peschiera bezoeken. Met de veerboot  kan je naar één van de ander pittoreske stadjes aan het Gardameer varen. De fiets mag mee op de boot zodat je eventueel per fiets kan terugkeren.  Vrij avondmaal en overnachting.

• •

Dag 7 - 35 km : Desenzano – Moniga Del Garda – Salò

Op de laatste fietsdag fietsen we via een heuvelachtig parcours naar het stadje Salò langs het meer. Via Lido di Lonato , Moniga Del Garda en Polpenazze. Langs rustige wegen tot in Salò waar in de namiddag de fietsen worden geladen. Van hieruit vertrekken we naar Zwitserland voor een tussenovernachting en avondeten.

Dag 8 - Turate - Diepenbeek

Na het ontbijt via Zwitserland en Frankrijk met de nodige haltes tot in Diepenbeek.

Vervoer

Heen- en terugreis in comfortautocar
2 x dagreis

top