Zwitsers Trio - Hotel du Parc
Meerdaagse reizen

Zwitsers Trio - Hotel du Parc

Algemeen
Foto's
Verblijf
Activiteiten

Zwitserland, rustgevende natuurpracht, verrassende steden met een hoge levenskwaliteit.

In deze citytrip bezoeken we drie belangrijke Zwitserse steden die zelden in een reisaanbod voorkomen. Volledig onterecht! Wie wil genieten van een prachtig bergdecor en tegelijk een trio van zalige steden en mooie gletsjermeren wil ontdekken, zit met deze reis op een topbestemming! Tijdens deze reis ontdek je allereerst de Rijnstad Basel, de tweede grootste stad van het land. Vervolgens staan ook Luzern aan het Vierwoudstrekenmeer en de grootste stad Zürich op het programma. En als kers op de taart is er ook tijd voor prachtige stukjes natuur. Met de tandradbaan beklimmen we de Mont Rigi, evenals de Pilatusberg. Een boottocht op het Vierwoudstrekenmeer maakt het plaatje compleet!

Kom mee genieten van deze unieke mix van citytrip, natuurbeleving en zalig genieten!

Hotel du Parc

Modern viersterrenhotel voorzien van alle comfort. Op 5 minuten wandelen van het kuurpark en het commerciële & historische centrum van Baden.

Kamers

Alle comfort en voorzien van luchtverversingssysteem.

Eten en drinken

Stevig warm en koud ontbijtbuffet en 's avonds driegangenmenu.

Kledij

Zorg zeker voor gemakkelijke schoenen omdat we alle steden te voet verkennen. Ook voor de Mont Rigi en de Pilatus zijn gemakkelijke schoenen met stevige zool een must. Voorzie ook een trui en regenkledij.

Documenten

Identiteitskaart (voor EU-burgers) en Europees ziekteverzekeringspas (gratis verkrijgbaar bij je ziekenfonds).

Munten

In Zwitserland de Zwitserse frank (1 CHF = ± 0,95 €). Overal geld- en betaalautomaten aanwezig. Neem toch ook de nodige cash in Zwitserse franken mee voor de kleine uitgaven.

Netspanning

Netspanning van 220 V. Geen speciale stekkers nodig.

Activiteiten

Zwitsers Trio - 5 dagen

Programma- en hotelwijzigingen mogelijk • De aangegeven tarieven zijn richtprijzen.

Zwitserland, rustgevende natuurpracht, verrassende steden met een hoge levenskwaliteit. Tijdens onze citytrip bezoeken we drie belangrijke Zwitserse steden, die zelden in een reisaanbod voorkomen. Volledig onterecht! Wie wil genieten van een prachtig bergdecor en tegelijk een trio van zalige steden en mooie gletsjermeren wil ontdekken, zit met deze reis op een topbestemming! Tijdens deze reis ontdek je allereerst de Rijnstad basel, de tweede grootste stad van het land. Vervolgens staan ook Luzern aan het Vierwoudstrekenmeer en de grootste stad Zürich op het programma. En als kers op de taart is er ook tijd voor prachtige stukjes natuur: met de tandradbaan beklimmen we de Mont Rigi evenals de Pilatusberg. Een boottocht op het Vierwoudstrekenmeer maakt het plaatje compleet! Kom mee genieten van deze unieke mix van citytrip, natuurbeleving en zalig genieten!


Dag 1

Vertrek vanuit Diepenbeek richting Basel, dat we in de vroege namiddag bereiken. Vrij ontbijt & middagmaal onderweg. In de stad Basel, gelegen aan de Rijn, maken we een verkennende stadswandeling in het historische centrum met het Rathaus, de Marktplatz, de Rheinsprung met zijn gezellige sfeer… Ook de Münster, de monumentale kathedraal in rode zandsteen bezoeken we. Zoals steeds voorzien we ook wat vrije tijd. Nadien trekken we doorheen een golvend landschap van heuvels en meertjes naar ons hotel in de omgeving van Zürich. Kamerverdeling, avondmaal en overnachting.

Dag 2

Na het verkwikkende ontbijt trekken we per autocar naar de Pilatusberg. Met de tandradbaan is het uitzicht op de bergmassa en op de weidse omgeving verbluffend. Maar voor het echte panorama is het wachten tot op de top (2.129 m)! Via een smal wandelpad kan je vanuit diverse invalshoeken de verre omgeving van Luzern ontdekken, en bij helder weer zie je de hoogste bergtoppen zoals de Titlis en de Jungfrau. Gewoon schitterend! En wie niet wil wandelen, installeert zich gewoon op het panoramaterras. Zo is iedereen tevreden! Nadien dalen we per kabelbaan richting Luzern, met een vrije maaltijdstop tussendoor. In de namiddag bezoek aan de charmante stad Luzern, met het Löwendenkmal, de Kapellbrücke, de Jezuïetenkerk en voor wie wil, beklimmen we de voormalige stadsmuur of is er wat vrije tijd voor terrasjes. We ronden af met een rondvaart op het Vierwoudstrekenmeer. Voldoende om op adem te komen en tegelijk nog verder te genieten! Terugkeer naar ons hotel voor avondmaal en overnachting.

Dag 3

Vandaag bezoeken we Zürich, de financiële hoofdstad van Zwitserland. Voor vele Belgen een onbekende stad en dat is echt onterecht want Zürich is ronduit gezellig. Met een stadswandeling ontdekken we de oude stadskern met smalle straatjes en tientallen historische panden en onverwachte pleintjes. Na een vrij middagmaal verdere ontdekking van de stad of vrije tijd. Shoppen doe je natuurlijk bij Jelmoli, hét grootwarenhuis van Zürich en de internationale jetset. Maar ook aan de oevers van de Züricher See is het fijn vertoeven. Vandaag begrijp je waarom de inwoners van Zürich tot de gelukkigste mensen van Europa worden gerekend. Nadien transfer naar ons hotel voor avondmaal en overnachting.

Dag 4

Na het ontbijt kiezen we resoluut voor de natuur. De autocar brengt ons tot aan de voet van de Mont Rigi, de “koningin van de bergen” zoals de berg hier wordt genoemd. Ook hier zal de trein ons aan een boemelend tempo tot de bergtop (1.797 m) brengen voor een adembenemend schouwspel. Houten chaletjes, vrolijk bellende bergkoeien, weidevlakten en wijngaarden: een Zwitsers decor om van te dromen! En op de Mont Rigi wordt het nog mooier: je blik dwaalt weg over de bergen en de talrijke bergmeren rondom. En op een bergterras tijd voor een stevige pint of een lekkere macchiato! Vervolgens afdaling per smalspoor richting Zugersee, vanwaar we verder trekken per autocar naar Kloster Einsiedeln, wellicht het belangrijkste klooster van Zwitserland. We bezoeken de schitterende barokke kerk evenals het complex. Ook hier voorzien we weer wat tijd voor verpozing tussen de winkeltjes van het gezellige centrum van Einsiedeln. Aansluitend terugkeer naar ons hotel.

Dag 5

Vanuit onze verblijfplaats trekken we naar Stein am Rhein, het mooiste en best bewaarde middeleeuwse stadje van Zwitserland. Eén grote aaneenschakeling van beschilderde gevels en vakwerkhuizen die van Stein een echte parel aan de Rijn maken. Geef je ogen de kost bij het zien van al dat moois. Stein is volledig verkeersvrij, waardoor we het stadje rustig te voet kunnen ontdekken. In de late voormiddag trekken we de Duitse grens over en keren met de nodige stops (ook voor vrij middag- en avondmaal) onderweg terug naar Diepenbeek.

top