Kerstsfeer in Kopenhagen - Hotel Scandic Hvidovre
Meerdaagse reizen

Kerstsfeer in Kopenhagen - Hotel Scandic Hvidovre

Algemeen
Foto's
Verblijf
Activiteiten

Kom helemaal in de kerststemming tijdens deze heerlijke vierdaagse in de hoofdstad van Denemarken. Een rondrit door de stad voert ons langs de mooiste plekjes. Op verschillende plaatsen zijn er fantastische kerstmarkten te bezoeken waaronder de sprookjesachtige kerstmarkt in Tivoli (facultatief). Op zo'n kerstmarkt moet je zeker eens de Deense variant van de glühwein uitproberen, de Glögg. Een glühwein met rozijnen en amandelen.

Tijdens ons verblijf staat er ook een uitstap naar Nordseeland op het programma. Daar bezoeken we onder andere de prachtige kastelen van Frederiksborg en Kronborg (UNESCO).

Kortom deze trip is de perfecte manier om de kerstperiode te starten!


Foto's 1-4 © Service Reisen Giessen

Hotel Comfort Vesterbro

Gelegen in een buitenwijk van Kopenhagen.

Faciliteiten

Fitnessruimte en 2 sauna's, binnenzwembad en gratis wifi.

Kamers

Alle kamers met alle comfort. Er is een safe op de kamer. De badkamer is uitgerust met douche en een haardroger.

Eten en drinken

's Morgens genieten we van een ontbijtbuffet. Er is ook een prima hotelrestaurant.

Bezoeken

Inkomgelden Frederiksborg, Kronborg en Louisiana: max. 300 DKK

Kledij

Aangepaste kledij, stevige schoenen of wandelschoenen.

Documenten

Identiteitskaart (voor EU-burgers) en Europese ziekteverzekeringskaart (gratis verkrijgbaar bij je ziekenfonds)

Munten

Vreemde munt: Denemarken: KROON (DKK)

Netspanning

220 V – geen speciale stekker nodig

Activiteiten

Kerstsfeer in Kopenhagen - 4 dagen

Programma- en hotelwijzigingen mogelijk • De aangegeven tarieven zijn richtprijzen.

Dag 1

Diepenbeek, via Duitsland (Hamburg) naar Fehmarn (653 km). Vrij middagmaal. Overtocht met Scanlines naar Rödby (45’), verder naar Seeland, het grootste eiland van Denemarken (45’) en via de 1700 m lange Faröbrug naar de hoofdstad Kopenhagen. Inchecken in hotel. Avondmaal in het hotel en overnachting.

Dag 2

Ontbijt. Voormiddag geleid bezoek aan Kopenhagen met o.a. Slot Rosenborg, Amalienborg, de residentie van de Deense vorstin Margarethe II en haar twee zonen Frederik en Joachim met hun families. De gebouwen dateren van omstreeks 1750. Sinds 1794 wordt het paleis gebruikt als koninklijke residentie. Het gezellige Nyhavn met de beroemde kleurrijke huizen en het beeld van de Kleine Zeemeermin komen ook aan bod. Vrij middagmaal. Namiddag is er vrije tijd om op eigen houtje de stad verder te verkennen, een glaasje te drinken of te shoppen. Misschien kan je al een vroege kerstsfeer opsnuiven in het wereldberoemde Tivoli. Avondmaal en overnachting in het hotel.

Dag 3

Ontbijt. Geleide uitstap. We bezoeken het slot Frederiksborg, het grootste renaissancekasteel van Scandinavië, omringd door een uitgestrekt barokpark. Vlak aan de Oresund ligt slot Kronborg, waar Shakespeare zijn Hamlet heeft gesitueerd. Dit slot, UNESCO-werelderfgoed, is tevens een militair bolwerk omgeven door slotgrachten. Kunstliefhebbers kunnen hun hart ophalen in het Louisianamuseum in Humlebaek. In deze perfecte harmonie van natuur en kunst vind je werken van o.a. Picasso, Warhol, Max Ernst. Vrij middagmaal. In de namiddag keren we terug naar Kopenhagen voor een vrij bezoek aan de stad of een wandeling naar de ‘vrijstad Christiania’, de beroemde hippiebuurt. Avondmaal en overnachting in het hotel.

Dag 4

Ontbijt. We rijden naar Rödby waar we de ferry nemen naar het Duitse eiland Fehmarn en via de Duitse autowegen terug naar Diepenbeek. Vrij middagmaal. Aankomst in Diepenbeek in de vroege avond.

top