Rome - VLIEGVAKANTIE
Vliegreizen & cruises

Rome - VLIEGVAKANTIE

Algemeen
Foto's
Verblijf
Activiteiten

Rome was het centrum van het enorme Romeinse Rijk, de zetel van de Kerk en is vandaag de dag de bruisende hoofdstad van Italië. Uit de Romeinse Oudheid stammen het Colosseum, de ruïnes van het Forum Romanum en het Pantheon. Ook Vaticaanstad is een trekpleister van formaat met het Sint-Pietersplein, de Sint-Pietersbasiliek en de Sixtijnse Kapel, waar de pausen verkozen worden. Toeristen worden niet alleen gecharmeerd door de bezienswaardigheden, maar ook door de aparte sfeer en romantiek die in de lucht hangt in de buurt van de Piazza Navona, de Spaanse Trappen en de Trevifontein.


FACULTATIEVE BEZOEKEN VATICAANS MUSEUM EN COLOSSEUM:

BOEKING TOT 2 MAANDEN VOOR VERTREK IS GEGARANDEERDE TOEGANG TOT HET COLOSSEUM EN/OF VATICAANS MUSEM. BIJ LATERE BOEKINGEN KUNNEN WE DIT NIET MEER GARANDEREN.

Inclusief:

  • Vervoer naar en van de luchthaven
  • De vluchten naar en van Rome
  • Alle vermelde transporten met luxeautocar
  • Nederlandstalige begeleiding gedurende de hele reis

Ligging

Bezoeken

Voor de entreegelden en het openbaar vervoer voorzie je best ± € 55 per persoon.

Toeristentaks wordt apart afgerekend (± € 24 per persoon)

Kledij

Voorzie gemakkelijke wandelschoenen. Rome is een stad die we te voet ontdekken of met het openbaar vervoer. Deze citytrip is NIET geschikt voor mensen die slecht te been zijn.

Documenten

Geldige identiteitskaart (voor EU-burgers) en Europese ziekteverzekeringpas (verplicht voor Italië en gratis verkrijgbaar bij je ziekenfonds).

Munten

Euro

Netspanning

220 V – geen speciale stekker nodig

Activiteiten

Rome - 5 dagen

Programma- en hotelwijzigingen mogelijk • De aangegeven tarieven zijn richtprijzen.

Rome, de eeuwige stad… waar meer dan twintig eeuwen bruisende historie de bezoeker opwachten. Op ieder plein, aan iedere fontein vertelt de stad haar verhaal. Wie Europa vandaag wil begrijpen, moet Rome op zijn programma zetten! Maar Rome is meer dan alleen maar monumenten: het is ook de bruisende hoofdstad van Italië met schitterende winkels, gezellige straatjes en pleinen waar je probleemloos de Italiaanse ‘Dolce Vita’ kan ontdekken. Met Reizen De Zigeuner ontdek je Rome in al haar facetten.

DAG 1

Vanuit onze centrale opstapplaats brengt de autocar ons naar de luchthaven van Brussel-Zaventem. Vlucht naar Rome. Vanaf de luchthaven van Rome met een plaatselijke autocar transfer naar ons hotel. Avondmaal en overnachting.

DAG 2

Na het ontbijt wandelen we naar het Vaticaan, een ministaat binnen de stad Rome. We bezoeken er de Vaticaanse musea* met schitterende kunstcollecties en niet te vergeten de Sixtijnse kapel, de plek waar de pausen verkozen worden. De fresco’s van Michelangelo zullen hier een diepe indruk nalaten. Vrij middagmaal. Nadien bezoek aan de indrukwekkende basiliek en het Sint-Pietersplein. Aansluitend is er de nodige tijd voorzien om even uit te blazen in de omgeving. Terugkeer naar hotel voor avondmaal en overnachting.

DAG 3

Vandaag vatten we onze stadswandeling aan met de Engelenburcht, prachtig gelegen aan de Tiber. Verder passeren we de betoverende Piazza Navona, gekend om de Vierstromenfontein van Bernini. We verkennen de omgeving van het Pantheon, waar we tijdens de pauze kunnen genieten van de gezellige straatjes. We doorkruisen het politieke hart van de stad met de Piazza Colonna en Montecitorio, om onze weg te vervolgen richting Piazza Venezia, waar we een middagpauze houden voor een vrije lunch. Tijdens de namiddag passeren we het Capitool en komt het antieke Rome ruim aan bod met een bezoek aan het Forum Romanum* en het Colosseum*, nabij de Palatijnse heuvel*. Terugkeer naar het hotel voor avondmaal en overnachting.

DAG 4

Op deze dag bezoeken we een van de grote hoofdbasilieken: de Sint-Jan van Lateranen. Nadien zakken we af naar de buurt van de Piazza della Repubblica en het Quirinaal. Hier passeren we enkele barokke meesterwerken van Borromini en Bernini, evenals het presidentieel paleis. We voorzien een lange pauze aan de Trevifontein. We ronden deze dag af aan de romantische Spaanse Trappen, vlakbij het belangrijkste winkelgebied van de stad. Naar het hotel voor het avondmaal en overnachting.

DAG 5

Na het ontbijt brengt een autocar ons terug naar de luchthaven van Rome. Terugvlucht naar Brussel. Met de autocar terug naar Diepenbeek. Einde van een mooie, deugddoende citytrip naar de Eeuwige Stad.

top