Fietsvakantie Volendam - Alkmaar - IJmuiden en Amsterdam - Hotel Zuiderduin
Fiets- en wandelvakanties

Fietsvakantie Volendam - Alkmaar - IJmuiden en Amsterdam - Hotel Zuiderduin

Algemeen
Foto's
Verblijf
Activiteiten

Geen bergen, hoogstens een brugje, geasfalteerde fietspaden en vrijwel verkeersarme wegen. Via fietsknooppunten en bewegwijzerde fietsroute door het kazen- en klompenland van Nederland. Kleurige bloemenvelden in het voorjaar zijn een lust voor het oog. Tegenstellingen van rust, met overvloedige fauna en flora, staan in schril contrast met de hoogovens van IJmuiden. Rondom Amsterdam liggen verrassend veel leuke dorpen en stille plekjes. Het volkse Volendam en het aangename stadscentrum van Amsterdam zijn de start en de aankomst van onze trip. 

Eigen fiets meebrengen 



Algemene info fietsreizen

Hotel Zuiderduin

Activiteiten

•

Dag 1 - 45 km Volendam – Egmond aan Zee

In Volendam via het fietsroutenetwerk van het IJsselmeer naar de Noordzee. Via de bekende kaasdorpen Volendam en Edam door de Beemster naar het hotel in Egmond aan Zee.

•

Dag 2 - 62 km Rondje Alkmaar

Na het ontbijt, vertrekken naar de stad Alkmaar. Een heerlijke, ontspannende rit langs water- en windmolens brengt ons door de polders via de duinen en de Noordzee terug naar het hotel.

•

Dag 3 - kleine ronde 52 km of grote ronde 61 km Egmond aan Zee – IJmuiden

Van noord naar zuid langs de kust, is de industriestad IJmuiden ons keerpunt. Hier splitst de route. Ofwel kies je voor een overzet met de taxiboot langs gigantische zeeschepen, het Noordzeekanaal is hiermee geen obstakel meer voor fietsers, ofwel blijf je liever op het vasteland en kies je voor de kleine ronde. Na enkele knooppunten of terrasjes komen de twee routes tezamen en vervolgen wij de gemeenschappelijke route naar het hotel.

•

Dag 4 - Egmond aan Zee – Amsterdam

Heel wat waters scheiden ons van de Nederlandse hoofdstad. In de loop van de namiddag laden we de fietsen in de aanhangwagen. Dit geeft ons dan toch nog de tijd om de hoofdstad te verkennen. Een museum, de walletjes, stadswandeling, bootrondvaart, terrasje... Het kan allemaal!

Vervoer

Heen- en terugreis in comfort autocar.

top