Dresden & Leipzig
Meerdaagse reizen

Dresden & Leipzig

Algemeen
Foto's
Verblijf
Toon reisdata & prijzen
Activiteiten

Metropolen van Saksen

In Saksen, in het oosten van de Bundesrepubliek Duitsland liggen de twee steden Dresden en Leipzig.
In de kunststad Dresden kun je genieten van een rijke cultuur, een erg boeiende geschiedenis van een stad die op bewonderenswaardige wijze uit zijn as en puin is verrezen na de tweede wereldoorlog. Aan de boorden van de Elbe waar de druiven rijpen voor heerlijke Saksische wijnen ligt de stad Meissen, de wieg van ons Europese porselein. De prachtige barokparken en kastelen langs de Elbe zijn werkelijk een streling voor het oog. Ooit zei iemand: “Ik kom naar Leipzig, een plaats waar men de ganse wereld in het klein kan zien.” Leipzig, een levendige- en muziekstad met stijlvolle passages (vroegere Messes) en die in recente geschiedenis (1989) aan de basis lag van de hereniging van beide Duitslanden.

Reserveer deze reis

Parkhotel Leipzig Seaside Collection

Viersterrenhotel in Art Nouveau in het centrum van Leipzig tegenover het Hauptbahnhof (kopstation).

Kamers

Stijlvolle (Art deco), ruime rookvrije kamers met douche/wc, flatscreentelevisie, gratis wifi en airconditioning.

Eten en drinken

Verblijf op basis van halfpension en 's morgens worden we verwend met een uitgebreid buffet. Gezamenlijke middagmalen op de heen– en de terugreis inbegrepen. 4 x facultatieve lunch.

Bezoeken

Inkomgelden bezoeken: ± € 80 

Dresden: Opera of Neue Grüne Gewölbe Film Frauenkirche Tuinen Pillnitz en boottocht. 

Leipzig: gidsen Volkerenschlachtdenkmal Bachmuseum. Slot Wilhelmshöhe en Wartburg.

Kledij

Aangepaste kledij, stevige schoenen.

Documenten

Identiteitskaart (voor EU-burgers)

Munten

Euro

Netspanning

230 V – geen speciale stekker nodig

Annulatie- en reisverzekering niet inbegrepen, wel aan te raden.
(Annulatie- en bijstandsverzekering Europa: 7,9%; Annulatieverzekering Europa: 6,5%)

Bekijk hier de Algemene Voorwaarden.

Antwoorden op veelgestelde vragen inzake verzekeringen en COVID-19 vind je hier.

Een maand voor vertrek zijn alle kamers onder voorbehoud van beschikbaarheid.

ALLE PRIJZEN ZIJN ONDER VOORBEHOUD VAN EVENTUELE PUBLICATIEFOUTEN, FOUTEN IN HET BOEKINGSSYSTEEM, BESCHIKBAARHEID, AANPASSING VAN HET PROGRAMMA OF HET ONTBREKEN VAN OF WIJZIGINGEN IN DE OPTIES.

Reisdatums

Datum Prijs
zaterdag 19 aug tot donderdag 24 aug 6 dagen € 775 Reserveer
  • Prijs op basis van halfpension
  • Toeslag eenpersoonskamer: € 17,5/nacht
  • 2 x dagreis

Activiteiten

6 dagen – Metropolen van Saksen: Dresden & Leipzig

Programma- en hotelwijzigingen mogelijk • De aangegeven tarieven zijn richtprijzen.

DAG 1 620km

Vertrek Diepenbeek naar Bad Wilhelmshöhe (Kassel). Gezamenlijk lunchbuffet in Schlosshotel Wilhemshöhe. Bezoek aan het Slot Wilhelmshöhe met zijn schilderachtig bergpark met prachtige cascades. Neo-klassiek paleis, ooit de zomerresidentie van de Duitse keizer Willem II (1899-1918) behorend tot het Werelderfgoed van de UNESCO. Avondmaal: Parkhotel Leipzig Seaside Collection. Viersterrenhotel in Art Nouveau in het hartje van Leipzig vlak bij het kopstation.

DAG 2 DRESDEN – Kunststad 224km

Uitstap naar de kunststad Dresden met geleid bezoek aan deze mooie barokstad, uit zijn as en puin herrezen na de vuurzee van februari 1945. Rondleiding van de Theaterplatz via het Residenzslot, de Zwinger, de Semperopra, de Hofkirche, het Stallhof, de Fürstenzug, de Albertinum en de Brühlse Terrasse...

Vrije lunch. Film over en bezoek aan de Frauenkirche, het symbool van vrede en verzoening van Dresden. Vrije tijd voor bezoek aan Grüne Gewölbe of opera of shopping. Avondmaal hotel in Leipzig.

DAG 3 DRESDEN – PILLNITZ – MEISSEN – DRESDEN 295km

Uitstap naar Pillnitz, via een oriënterende stadsrit door Dresden langs historische bezienswaardigheden en villawijken, gelegen langs de boorden van de Elbe, met onder meer de brouwerij Waldschlösschen, Elbschlösser, Weisser Hirsch, Blasewitz,Blaues Wunder, Grosse Garten, Deutsche Hygiëne Museum en VW Gläserne Manufaktur naar het Slot Pillnitz. Bezoek aan de prachtige baroktuinen van het Slot Pillnitz, ooit een buitenverblijf van de Gravin van Cosel, een van de maîtresses van keurvorst August de Sterke. Nadien varen we met een historische raderboot van de Weisse Flotte (duur ± 1 uur) terug naar Dresden met een vrije lunch op de boot. Vervolgens brengt de bus ons via de Saksische wijnroute naar porselein- en wijnstad Meissen. Deze stad is de historische kern van Saksen met zijn mooie Albrechtsburg, prachtig gelegen op de burchtheuvel, geflankeerd door de Dom, een schitterend voorbeeld van gotiek. Hier bezoeken we in de namiddag de beroemde Porselein manufaktur, men toont ons de verschillende fases van het productieproces met Nederlandstalige uitleg, aansluitend bezoek aan het porseleinmuseum. Na het bezoek maken we een korte stadswandeling waarna we na een gevarieerde dag terug keren naar Leipzig. Avondmaal hotel Leipzig.

DAG 4 & 5 LEIPZIG – Levendige stad en muziekstad 15 km

Deze dagen blijven we in de stad Leipzig voor een bezoek aan de zeer oude sfeervolle universiteitsstad en centrum van de kunst en de muziek. Leipzig is een historische cultuurstad met grote uitstraling Richard Wagner werd hier geboren, Bach, Mendelsohn Bartholdy , Goethe en andere grote namen werkten ooit hier. De stad beziet heel wat historische gebouwen, sfeervolle straatjes en pleintjes wisselen elkaar af in de Altstadt. Leipzig is internationaal bekend als Messestadt (Beursstad) en boekenstad, van het Gwandhaus met eigen orkest, het Grassimuseum met unieke collecties en de beroemde Bachkerk, de “Thomaskirche”. De Leipziger zijn vooral bekend geworden in de recente geschiedenis (1989). Zij liggen aan de basis van de hereniging van de beide Duitslanden, de befaamde maandagdemonstraties die telkens vanaf de Nikolaïkirche een aanvang namen. We maken dagelijks in de voormiddag een korte stadsrondrit langs de voornaamste bezienswaardigheden die de stad rijk is. Iedere dag nog een stadswandeling met een plaatselijke gids. In de namiddag vrije tijd om zelf bezienswaardigheden en musea te bezoeken of te shoppen in het prachtige Hauptbahnhof, vlak tegenover ons hotel, met zijn mooie handelszaken en galerieën. Of je pikt gewoon een terrasje mee, in een van de gezellige straatjes als de Barfusgasse, de buik van Leipzig.

DAG 4: Oriënterende stadsrondrit met nadien een wandeling door de binnenstad (Gwandhaus, Nikolaïkirche, Thomaskirche) en een kort bezoek aan he bachmuseum. Vrije lunch. Vrije namiddag voor zelfbezoek aan o.a. DDR-museum Zeitlichesgeschichte (gratis), Runde Ecke (Stasi hoofdkwartier/gratis)… Avondmaal in het hotel.

DAG 5: Busrit naar het Volkerenschlachtdenkmal voor een bezoek aan het grootste oorlogsmonument van Europa. Volkerenslag (1813) waar men Napoleon een verpletterende nederlaag bezorgde. Vrije lunch. Namiddag een rondleiding door de stijlvolle en kleurrijke passages (oude Messes) die Leipzig rijk gemaakt hebben in het verleden. Aansluitend vrije namiddag. Avondmaal in het hotel.

DAG 6 645 km

Vertrek naar Eisenach met gezamenlijke lunch in Wartburg Burgcafé. Namiddag bezoek aan de Vesting Wartburg behorend tot het Werelderfgoed van de UNESCO bekend om de Bijbelvertaling van Maarten Luther, het charitatieve werk H. Elisabeth, de Sängerkrieg inspiratie voor romantische opera Tannhauser van Richard Wagner. Terugreis Eisenach – Diepenbeek.

top