Fietsvakantie Donau - Radweg tot Wenen
Fiets- en wandelvakanties

Fietsvakantie Donau - Radweg tot Wenen

Algemeen
Foto's
Verblijf
Activiteiten

De Oostenrijkse Donauvallei is de bekendste fietsroute van Europa. Wij fietsen dan ook door het mooiste gedeelte van deze vallei bij de Donaubocht van Schlögen tot in Wenen over een afstand van circa 320 km, stroomafwaarts geheel langs bewegwijzerde vlakke fietspaden. Sportievelingen kunnen onderweg ook nog wat extra kilometers en enkele hellingen verzamelen als variant op deze vlakke tour. Als afsluiter kun je de meest romantische stad verkennen, namelijk de hoofdstad Wenen. 

Eigen fiets meebrengen 


Algemene info fietsreizen

Reserveer deze reis

Diverse drie- en viersterrenhotels, verblijf op basis van halfpension

Annulatie- en reisverzekering niet inbegrepen, wel aan te raden.
(Annulatie- en bijstandsverzekering Europa: 7,9%; Annulatieverzekering Europa: 6,5%)

Bekijk hier de Algemene Voorwaarden.

Antwoorden op veelgestelde vragen inzake verzekeringen en COVID-19 vind je hier.

Een maand voor vertrek zijn alle kamers onder voorbehoud van beschikbaarheid.

ALLE PRIJZEN ZIJN ONDER VOORBEHOUD VAN EVENTUELE PUBLICATIEFOUTEN, FOUTEN IN HET BOEKINGSSYSTEEM, BESCHIKBAARHEID, AANPASSING VAN HET PROGRAMMA OF HET ONTBREKEN VAN OF WIJZIGINGEN IN DE OPTIES.

Reisdatums

Datum Prijs
  • Prijs op basis van verblijf in halfpension
  • Toeslag eenpersoonskamer: € 174
  • Eigen fiets meebrengen

Activiteiten

Fietsvakantie Donau Radweg - 8 dagen

Programma- en hotelwijzigingen mogelijk • De aangegeven tarieven zijn richtprijzen.

Dag 1 - 790 km Schlögen

Vertrek te Diepenbeek. Over de Duitse autowegen naar ons hotel in Schlögen aan de Donau.
•

Dag 2 - 65 km Schlögen – Linz

We vertrekken aan de prachtige Donauslinger en fietsen richting stuwdam Aschach. Verder langs de Donau naar Ufer waar we langs de linker- of rechteroever kunnen fietsen naar het mooie stadje Linz. Uitbreiding mogelijk naar Eferding en het klooster Wilhering.

•

Dag 3 - 60 km Linz – Perg

Midden door het centrum fietsen we Linz uit naar de sluizen van Abwinden. Een variant brengt ons naar Stift St. Florian en Enns de oudste stad van Oostenrijk. Het concentratiekamp van Mauthausen ligt vlak bij de route.
•

Dag 4 - 56 km Perg – Pöchlarn

Vandaag fietsen we langs het riviertje de Naar naar Wagra en Grein. Via een overzetbootje gaat het verder door de Strudengau en Nibelungengau naar Ybbs, een gezellig stadje met een mooi plein. Verder naar het station in Pöchlarn waar we de fietsen stallen bij het hotel. Uitbreiding mogelijk naar het bedevaartsoord Maria Taferl.

•

Dag 5 - 55 km Pöchlarn – Krems

Vandaag is een zeer afwisselende tocht, we zien vanop afstand de abdij van Melk op de rots liggen. Er is ruim de tijd om de abdij van Melk en het stadje te bezoeken. We fietsen door het mooiste deel van de Donauvallei “De Wachau”, het wijngebied Grimsing, Spitz, Durnstein en Stein.

•

Dag 6 - 84 km Krems – Wenen

Door het centrum van Krems fietsen en via rustige fietspaden het industrieterrein en het riviertje de Krems volgen. Vandaag fietsen we vlak langs de Donau. Deze langste dagtocht voert ons langs Tulln en enkele grote sluizen waar elektriciteit opgewekt wordt. De laatste 10 km naar Wenen fietsen we op het Donau eiland. Het hotel ligt op wandelafstand van het centrum.

Dag 7 - Bezoek aan de stad Wenen

Voormiddag is er een (begeleide) wandeling langs de mooiste plaatsen van Wenen met mogelijkheid de typische Wiener Café en een stuk Sachtertorte te eten. In de namiddag met de bus naar kasteel Schönbrunn. Met de bus naar het overnachtingshotel in Wels. 

Dag 8 - Wels – Diepenbeek

Na het ontbijtbuffet rijden we naar Diepenbeek.

Vervoer

Heen- en terugreis in comfortautocar
2 x dagreis

top