Fietsvakantie Moezel
Fiets- en wandelvakanties

Fietsvakantie Moezel

Algemeen
Foto's
Verblijf
Toon reisdata & prijzen
Activiteiten

Welkom aan de Moezel... Een landschap van superlatieven verheugt zich op u! Deze vlakke “Moselradweg” biedt u grenzeloos fietsplezier. De vlakke fietspaden leiden u langs prachtige wijnlandschappen en romantische steden en dorpjes. Hier komt de wereldberoemde wijn vandaan, die geoogst wordt in de wijngaarden langs de steile rivierhellingen. In de gezellige wijndorpjes gaat het er nog echt “gemütlich” aan toe. Deze fietstocht met vertrek in Koblenz brengt ons via Cochem – Traben Trarbach – Neumagen naar de Romeinse stad Trier. Verder nog door tot Schengen waar we de fietsen inladen. Een heerlijke tocht! 

Eigen fiets meebrengen 


Algemene info fietsreizen
  • 2 nachten halfpension in Hotel Karl Müller***, Cochem
  • 2 nachten halfpension in Hotel Mercure Porta Nigra****, Trier 

Reserveer deze reis

Hotel Karl Müller en Mercure Porta Nigra

Annulatie- en reisverzekering niet inbegrepen, wel aan te raden.
(Annulatie- en bijstandsverzekering Europa: 7,9%; Annulatieverzekering Europa: 6,5%)

Bekijk hier de Algemene Voorwaarden.

Antwoorden op veelgestelde vragen inzake verzekeringen en COVID-19 vind je hier.

Een maand voor vertrek zijn alle kamers onder voorbehoud van beschikbaarheid.

ALLE PRIJZEN ZIJN ONDER VOORBEHOUD VAN EVENTUELE PUBLICATIEFOUTEN, FOUTEN IN HET BOEKINGSSYSTEEM, BESCHIKBAARHEID, AANPASSING VAN HET PROGRAMMA OF HET ONTBREKEN VAN OF WIJZIGINGEN IN DE OPTIES.

Reisdatums

Datum Prijs
woensdag 14 jun tot zondag 18 jun 5 dagen € 769 Reserveer
  • Prijs op basis van verblijf in halfpension
  • Toeslag eenpersoonskamer: € 125
  • 2 x dagreis

Activiteiten

•

Dag 1 - 50 km Koblenz – Cochem

We rijden met de bus tot in Koblenz. We vertrekken aan Deutsches Eck waar de Moezel in de Rijn uitmondt en daarna richting Winningen. We kunnen langs de linker- of rechteroever fietsen. In Cochem stallen we de fietsen en de bus brengt ons naar Traben Trarbach.
•

Dag 2 - 59 km Cochem – Traben Trarbach

Met de bus terug naar Cochem en via enkele meanders naar het prachtige dorpje Beilstein met een mooi oud centrum en een indrukwekkende burcht. Langs wijnvelden gaat het verder naar de wijnstadjes Bullay en Zell. We eindigen in Traben Trarbach, een stijlvorm wijndorpje.

•

Dag 3 - 53 km Traben Trarbach – Neumagen-Dhron

Vandaag fietsen we langs gekende wijndorpen zoals Piesport en Bernkastel Kues. Het wijndorp Neumagen-Dhron is het oudste in Duitsland. We stallen de fietsen bij een plaatselijke wijnboer. De autocar brengt ons naar Trier.

•

Dag 4 - 45 km Neumagen-Dhron – Trier

Met de bus naar Neumagen. We vertrekken richting Trittenheim en fietsen afwisselend op de rechter- en linkeroever. Vandaag is er ook tijd om de oude stad Trier te bezoeken met de Porta Nigra, de dom en de prachtige pleinen.

•

Dag 5 - 54 km Trier – Schengen

Langs de rechteroever fietsen we naar Wasserbillig waar we via een veerpont op de andere oever komen. In Konz is de monding van de Saar in de Moezel. Vanaf Wasserbillig fietsen we op de grens Duitsland – Luxemburg. De fietstocht eindigt in Schengen, de grens van Luxemburg, Frankrijk en Duitsland. Fietsen inladen en met de autocar terug naar Diepenbeek.

Vervoer

Heen- en terugreis in comfortautocar
2 x dagreis

top