Fietsvakantie Noord-Italië
Fiets- en wandelvakanties

Fietsvakantie Noord-Italië

Algemeen
Foto's
Verblijf
Activiteiten

Merano - Bolzano - Trento - Verona - Soave - Vicenza - Abano Terme - Padova 

Deze boeiende 9-daagse fietsvakantie begint in de Dolomieten. Deze Italiaanse regio heeft alles: prachtige natuur, een heerlijk klimaat, goed bewaarde cultuurschatten en veel goede fietspaden. Vanuit Merano fietsen we stroomafwaarts langs de oevers van de Isarco naar Bolzano. Op mooie fietspaden langs de Adige zetten we onze tocht verder naar de schitterende steden Trento en Verona. Riante wijngaarden en uitgestrekte fruitplantages in een prachtig landschap vormen het decor. Door een schilderachtig heuvellandschap bereiken we de kunststad Vicenza. Over vlakke landelijke wegen komen we in het gezellige kuuroord Abano Terme. We eindigen deze heerlijke fietsreis in de kunststad Padova. 

Eigen fiets meebrengen Algemene info fietsreizen

8 nachten halfpension in :

  • Post Hotel**** , Pfunds
  • Four Points by Sheraton****, Bolzano
  • Hotel Adige****, Trento/Matarello
  • Hotel Leopardi**** , Verona
  • Hotel Terme Roma****, Abano Terme
  • Hotel Wipptalerhof****, Brenner 

Diverse drie- en viersterrenhotels, verblijf op basis van halfpension

Activiteiten

Dag 1 - 784 km Diepenbeek - Pfunds

Via Duitsland rijden we voor een tussenovernachting tot Pfunds in Oostenrijk.
•

Dag 2 - 50 km Van Merano tot Bolzano

Onze autocar brengt ons tot in de buurt van Nauders. In Tschars Ciardes worden de fietsen uitgeladen en fietsen we stroomafwaarts langs de rivier de Isarco via de kuurstad Merano tot in Bolzano. Mogelijkheid tot stadsbezoek.
•

Dag 3 - 69 km Van Bolzano via Trento naar Matarello

Vanuit het hotel fietsen we verder langs de Adige. Via kleine pittoreske dorpjes als Leifers, Ora, Egna, Salurn en Lavis bereiken we Trento. Mogelijkheid om langs de Zuid-Tiroler wijnroute via Kaltern naar Trento te fietsen (6 km extra, heuvelachtig).

•

Dag 4 - 60 km Van Matarello naar Borghetto

We volgen vandaag nog steeds de rivier de Adige tot in Rovereto. Verder fietsen we langs wijngaarden en fruitplantages tot in Borghetto, fietsen stallen bij een wijnboer. Mogelijkheid om ongeveer 26 km extra te fietsen tot aan het Gardameer (heuvelachtig). Onze autocar brengt ons naar het hotel in Verona. Avondwandeling met rondleiding in deze romantische ”Romeo en Julia” stad.
• •

Dag 5 - 55 km Van Borghetto naar Verona

Via het heuvelachtige Rivoli Veronese naar het vlakke Bussolengo en Chievo tot in Verona. Mogelijkheid om per fiets de stad te bezoeken, een kijkje te nemen op de Piazza Bra of de Piazza delle Erbe. Zeker aan te bevelen is het Romeinse amfitheater “de Arena”.
•

Dag 6 - 45 km Van Verona via Soave naar Montebello

We fietsen door de stad Verona via kleine dorpjes en landwegen richting Montebello. We bezoeken de ommuurde stad Soave en fietsen tot bij een wijnboer in Gambellara waar je vrijblijvend kan deelnemen aan een wijnproeverij. Onze autocar brengt ons naar het hotel in het kuuroord Abano Terme.
• •

Dag 7 - 63 km Van Montebello naar Abano Terme

We fietsen door de heuvelachtige Colli Berici met af en toe een korte maar pittige klim. Boven in de heuvels worden we beloond met prachtige vergezichten en een uniek uitzicht over de stad Vicenza. We dalen af tot in het historische centrum, verder via vlakke landelijke wegen tot in Abano Terme.

•

Dag 8 - 28 km Van Abano Terme tot Padova

Langs het Battaglia kanaal tot in het centrum van Padova, vooral bekend om de basiliek van Sint-Antonius. In de namiddag fietsen laden en met de autocar naar Oostenrijk waar we overnachten in een hotel op de Brennerpas.

Dag 9 - 800 km Brennerpas - Diepenbeek

Van Oostenrijk naar Diepenbeek. Aankomst omstreeks 22.00 uur.

Vervoer

Heen- en terugreis in comfort autocar

top