Cham - Hotel Randsbergerhof
Meerdaagse reizen

Cham - Hotel Randsbergerhof

Algemeen
Foto's
Verblijf
Activiteiten

Het Beierse Woud

Het Beierse Woud is een middelgebergte in de Duitse deelstaat Beieren en loopt langs de grens met Tsjechië. Aan de Tsjechische kant ligt Nationaal Park Šumava. Tijdens ons verblijf maken we een wandeling op de “grote Arber”, de hoogste berg in deze streek waar we de prachtige natuur kunnen ervaren rond het bergmeer. We bezoeken ook de beroemde glasstraat met zijn talrijke glasateliers. Met een boot varen we door het natuurpark “Altmühltal”, gekend om zijn ruige rotsen kastelen en de langste houten brug van Europa. We bezoeken ook de middeleeuwse stad Regensburg, de stad met vele scheepswerven, het St. Emmeramkasteel, het stadhuis en zoveel meer. We verblijven de ganse periode in Cham, een typisch Beiers stadje ingesloten door de rivieren Cham en Regen.

Een muziek- en kegelavond in het hotel mogen zeker niet ontbreken op ons programma!

Hotel Randsbergerhof

Naast een groot spa met een panoramisch zwembad, biedt het viersterren Randsbergerhof Hotel in Cham moderne recreatiefaciliteiten en een restaurant met seizoensgebonden delicatessen uit het Beierse Woud.

Faciliteiten

Mooi binnenzwembad. Het beschikt over een binnenzwembad, een buitenzwembad met een prachtig uitzicht op Cham en een breed scala aan massages en schoonheidsbehandelingen. Er is ook een bowlingbaan aanwezig. Gratis wifi is beschikbaar in alle ruimtes.

Kamers

Het Hotel Randsbergerhof heeft ruime, moderne kamers met satelliet-tv. De meeste kamers hebben een balkon. Volledig uitgeruste badkamer met toilet.

Eten en drinken

Uitgebreid ontbijtbuffet, het restaurant serveert ‘s avonds regionale gerechten.

We verblijven in halfpension met 3 extra middagmalen in het hotel.

Bezoeken

Middagmaal in Arnbruck, boottocht en lunch aan boord, inkom Befreiungshalle en Walhalla, toeristentreintje en middagmaal in Regensburg: € 85

Kledij

Aangepaste kledij, stevige schoenen of wandelschoenen.

Documenten

Identiteitskaart (voor EU-burgers) en Europese ziekteverzekeringskaart (gratis verkrijgbaar bij je ziekenfonds)

Munten

Euro

Netspanning

220 V – geen speciale stekker nodig

Activiteiten

Cham & het Beierse woud - 8 dagen

Programma- en hotelwijzigingen mogelijk • De aangegeven tarieven zijn richtprijzen.

Dag 1 DIEPENBEEK – CHAM (665 km)

Vertrek ’s morgens vanuit Diepenbeek en via Nederland en de Duitse autowegen richting het Beierse Woud. De nodige verplichte haltes om de benen te strekken zijn voorzien. Aankomst in hotel in de late namiddag. Avondmaal en overnachting.

Dag 2 CHAM (0 km)

Na het ontbijt gaan we het stadje Cham te voet verkennen. Langs typische dorpsstraatjes lopen we langs de kronkelende rivieren de “Cham” en de “Regen”. We maken kennis met de biertoren, en een vooroorlogse elektriciteitscentrale, de markt met zijn grote meiboom en lopen even binnen in de kerk. Vervolgens .gaan we naar het “Cordonhaus” waar we door de toeristische dienst van de stad ontvangen worden en waar ons aan de hand van een diapresentatie verdere info over de omgeving wordt getoond. Lunch in het hotel. In de namiddag maken we een wandeling in de omgeving. We staan even stil bij de kruidentuin. In Chammunster gaan we de Romaanse kerk en het knekelhuis bezoeken. Verder naar ons hotel voor avondeten en overnachting.

Dag 3 CHAM – DOMAZLICE – ALTMÜHLTAL – CHAM (78 km)

Na het ontbijt kunnen de liefhebbers naar de markt gaan voor een optreden van een Beierse blaaskapel en gelijktijdig op een terras een “Weisse” drinken. De lunch is voorzien in ons hotel. In de namiddag steken we de grens van Tsjechië over en bezoeken we het stadje Domazlice. De stad is bekend om zijn prachtige sprookjesgevels en zijn langgerekt marktplein. We kuieren langs de winkels voor een mogelijk koopje, in de late namiddag terug naar ons hotel voor avondeten en overnachting.

Dag 4 CHAM – KELHEIM – CHAM (262 km)

In Kelheim beginnen we aan onze boottocht naar Riedenburg gelegen in het natuurpark “Altmühltal.” Het middagmaal is voorzien op het schip (facultatief). Het Altmühltal is het op twee na grootste natuurpark van Duitsland met opvallende rotsformaties en prachtige rivierdalen. Daaromheen liggen dichte bossen en grote heidevelden vol jeneverbessen met daartussen kastelen. Met de autocar gaan we vervolgens naar de Befreiungshalle, gebouwd door koning Ludwig I van Beieren ter nagedachtenis van de overwinnigsoorlogen tegen Napoleon in 1813-1815. Het indrukwekkende neoclassicistische ronde gebouw torent met zijn 45 m hoogte ver boven het landschap uit. Avondeten en overnachting in ons hotel.

Dag 5 CHAM – REGENSBURG – CHAM (136 km)

Vandaag bezoeken we Regensburg een stad beschermd als UNESCO werelderfgoed met 900 beschermde gebouwen. We starten met een bezoek aan de rococobasiliek en de gotische kathedraal. We wandelen door de oude stad naar het stadhuis en nemen vervolgens het toeristentreintje om de stad verder te verkennen. De lunch nemen we in een restaurant met een typisch Beiers interieur (facultatief). Na de vrije tijd in de namiddag rijden we naar het Walhalla, een monument ter nagedachtenis aan al de personen die hebben bijgedragen aan de vrijstaat Beieren. Het monument werd gebouwd door koning Ludwig I van Beieren met een Griekse tempel als voorbeeld. Terug naar ons hotel voor avondeten en overnachting.

Dag 6 CHAM – ARBERSEE – NEUKIRCHEN – CHAM (196 km)

We rijden via de lange glasstraat naar het glasdorp Arnbruck waar we ook lunchen. De familie Weinfurtner is hier al sinds de 19de eeuw bezig met glas. Vele winkels tonen prachtige glas- en kristalvoorwerpen. Er is een mooie tuin vol met glaskunst. Middagmaal in Arnbruck (facultatief). In de namiddag gaan we naar “de Grosse Arber”, specifiek naar de Arbersee. We maken een wandeling rond dit uit de ijstijd stammende meer met specifieke flora. De Große Arber is met 1456 meter de hoogste berg in het Bayerische- en Boheemse grensgebergte en de enige berg die boven de boomgrens uitkomt. Vervolgens rijden we naar Neukirchen Beim HL Blut. De zevendelige toren met zijn ajuinvormige bol is reeds van ver te zien. De bedevaart tot de Madonna van het Heilig Bloed hoort al vele honderden jaren tot de belangrijkste bedevaarten van Beieren. Terug naar ons hotel voor avondeten en overnachting.

Dag 7 CHAM – KÖTZTING – CHAM (184 km)

Waldmuseum in Zwiesel: In het Waldmuseum kunnen we een diarama zien waarin op een natuurgetrouwe wijze het leven te zien is van een beer, wolf, lynx, de wilde kat en nog andere dieren. Men kan kennis maken met de harde labeur in de vroegere tijden, met een apotheek uit het begin van de vorige eeuw… Lunch in het hotel. In de namiddag gaan we naar Kötzting waar zich de bärwurzerei, het schnapsmuseum en schnapsbrennerei van Liebl en Drexler bevinden. In het kleine museum zijn de werktuigen uit vroegere tijden te zien en hoe van de bärwurz schnaps gemaakt werd en wordt. Er is ook gelegenheid tot proeven. Avondeten en overnachting in ons hotel.

Dag 8 CHAM – DIEPENBEEK (665 km)

Vertrek vanuit ons hotel terug naar Diepenbeek. Onderweg zijn regelmatige stops voorzien

top