Holzgau - Hotel Neue Post
Meerdaagse reizen

Holzgau - Hotel Neue Post

Reserveer deze reis
Algemeen
Foto's
Verblijf
Toon reisdata & prijzen
Activiteiten

Lechtal

In het Lechtal, waar de rivier de Lech zich ongetemd een weg baant en waarlangs pittoreske dorpjes zich uitstrekken, is het heerlijk vertoeven. In het hart van dit dal tussen de Allgäuer en de Lechtaler Alpen bevindt zich het idyllische dorpje Holzgau, onze verblijfplaats en uitvalsbasis voor wandelingen en uitstappen naar Füssen (Duitsland), Bludenz en Lech.

Maak kennis met de Lechtaler tradities zoals het houtbewerkingsvakmanschap en de niet weg te denken Tiroleravond. 

Als attractie is de Holzgauer hangbrug een ware uitdaging. 

Hotel Neue Post, gerund door de familie Hammerle, symboliseert gastvrijheid, vriendelijkheid, lekker eten en comfort. 

Een adembenemende reis, een stijging, een daling en volop genieten!

Lechtal Aktiv Card inbegrepen

Reisdata
zondag 19 jul tot zondag 26 jul

Bekijk data en prijzen

Hotel Neue Post

Hotel Neue Post is een mooi onderkomen, gelegen op een prachtige plek in het dorpshart van Holzgau, midden in het indrukwekkende berglandschap van het Lechtal in Tirol.

Faciliteiten

Wintertuin met bar, stube, zonneterras, wifi, wellness, lift. 1 x per week boerenbuffetavond met muziek. 

Kamers

Comfortkamers met of zonder balkon, douche/wc, toiletartikelen, haardroger, badjas, satelliet-tv, wifi, kluis. Logies in de Apart Suiten**** op 150 m van het hotel bieden dezelfde faciliteiten, mogelijks zullen hier gasten overnachten.

Eten en drinken

Halfpension met ontbijtbuffet, 's avonds viergangenmenu en saladebuffet. Avondmaal op de eerste dag en ontbijt op dag van vertrek inbegrepen. Middagmalen of lunchpakketten zijn facultatief.


Bezoeken

Uitstappen niet inbegrepen in de Lechtal Aktiv Card:

  • Burgenwelt Ehrenberg, boottocht, Wunderkammer, Muttersbergbahn Bludenz, wijndegustatie: onder voorbehoud van prijswijzigingen: ± € 48,00/persoon (prijzen 2019)
  • Facultatieve tiroleravond Holzgau: € 6,00/persoon (prijs 2019)


Lechtal Aktiv Card

De Lechtal Aktiv Card voor alle leeftijden is inbegrepen in de totaalprijs en voorziet de prijzen voor o.a. Rüfikopfbahn, wandelbus en korting op museumbezoeken.

Kledij

Lichte wandelreis met afstanden tussen 6 en 12 km met hoogteverschillen. Enige tredzekerheid is vereist. Korte wandelingen tot 3 km tijdens de uitstappen. Langere wandelingen op eigen initiatief zijn mogelijk.

Aangepaste kledij, stevige schoenen of wandelschoenen.

Documenten

Identiteitskaart (voor EU-burgers) en Europese ziekteverzekeringskaart (gratis verkrijgbaar bij je ziekenfonds)

Munten

Euro

Netspanning

220 V – geen speciale stekker nodig

Annulatie- en reisverzekering niet inbegrepen, wel aan te raden.
(Annulatie- en bijstandsverzekering Europa: 7%; Annulatieverzekering Europa: 6,3%)

Alle prijzen zijn onder voorbehoud van eventuele publicatiefouten, beschikbaarheid, aanpassing van het programma of het ontbreken van of wijzigingen in de opties. 

Bekijk hier de Algemene Voorwaarden.

Reservaties zijn pas definitief als je van ons de bestelbon ontvangt met het correcte prijsvoorstel.

Een maand voor vertrek zijn alle kamers onder voorbehoud van beschikbaarheid.

Prijzen

Datum Volwassene HP
1
zondag 19 jul tot zondag 26 jul 8 dagen / 7 nachten € 675
1
Reserveer
  • Toeslag eenpersoonskamer: op aanvraag
  • 2 x dagreis

Extra's

Eenpersoonskamer op aanvraag
Annulatieverzekering op aanvraag
Reisbijstandsverzekering op aanvraag

Activiteiten

Holzgau-Lechtal - 8 dagen

Programma- en hotelwijzigingen mogelijk • De aangegeven tarieven zijn richtprijzen.

Dag 1 - 750 km

Vertrek ’s morgens in Diepenbeek over de Duitse autowegen richting Duits-Oostenrijkse grens om via Reutte het Lechtal binnen te rijden. Aankomst hotel, kamerverdeling en avondmaal. Regelmatig stops onderweg om onze benen te strekken en een hapje te eten.

Dag 2 - 0 km

Onze eerste ontmoeting met Holzgau, bekend om zijn beschilderde muurgevels. Dorpsverkenning met een kort bezoek aan de parochiekerk. Facultatief middagmaal. Wat dacht je van een attractieve namiddag? Een uitdaging? Trek je wandelschoenen aan en maak een unieke ervaring mee. De wandeltocht door de Höhenbachtalschlucht, langs de Simmswasserfall is beslist de moeite. De passage van de hangbrug is een echte belevenis.

Dag 3 - 100 km

Burgenwelt Ehrenberg in Reutte, een plek waar natuur en cultuur samenkomen tussen de overblijfselen van een historische vesting. Een ontmoetingsplaats voor een interactief museumbezoek, een wandeling tussen de ruïnes van een eeuwenlange geschiedenis of voor de durvers de adembenemende tocht over de Highline 179, waarna de kick beloond wordt met een fantastische blik. Honger of dorst gekregen van deze indrukwekkende tijdreis, dan kan je terecht in het restaurant Salzstadl. Liefhebbers kunnen de dag afsluiten met een typische Tiroolse folkloreavond.

Dag 4 - 45 km

Een kort ritje met de autocar en we zijn in Elbigenalp. Benieuwd naar de kunst van het houtsnijwerk en alles wat met hout te maken heeft, kappen en beitelen in open lucht? Dan zijn we hier op de juiste plaats. Ook gaan we even terug in de tijd. Het bezoek aan het museum Wunderkammer begint met een ludieke kennismaking met een rasechte Lechtaler. Verder aanschouwen we hier de geschiedenis van de Lechtaler bevolking aan de hand van een kunst- en curiositeitenverzameling. Facultatief middagmaal. Al wandelend vanuit Holzgau langs de Lech op weg naar Steeg. Onderweg houden we even halt aan een leuke Kneippanlage en staan we aan de voet van de Hägerau waterval. Aangekomen in Steeg kan je genieten van een lekker ijsje bij de plaatselijke kaasmakerij Sojer. Met de autocar terug naar ons hotel voor het avondmaal. 

Dag 5 - 125 km

Vandaag is het een grensoverschrijdende dag met een bezoek aan Füssen in de Duitse deelstaat Beieren. In de voormiddag kuieren we door de romantische Altstadt met zijn muurschilderingen en historische gebouwen. Na de rondleiding vrije tijd met mogelijkheid tot het nuttigen van een facultatief middagmaal. Wil je proeven van de lokale specialiteiten dan is de kleine, overdekte markthal een smakelijk alternatief. Namiddag rustige wandeling langs de Lech naar de Forggensee met aansluitend een boottocht op dit stuwmeer. Terug richting Oostenrijk met de autocar. 

Dag 6 - 0 km

Vrije dag met tal van keuzemogelijkheden zoals: een fietstocht langs de Lech, bezoekje aan Silvio’s Schnitzstube, wandelen in de omgeving van Holzgau, zwemmen in Steeg, op weg met de wandelbus naar o.a. Lech, waar je met de Rüfikopf gondelbaan tot op een hoogte van 2350 m kan stijgen of ontspannen in het wellnesscomplex van het hotel. Facultatief middagmaal. 

Dag 7 - 130 km

Naar Bludenz via een prachtige panoramaroute. De gondelbaan brengt ons tot aan het bergstation Madeisaköpfle op 1402 m hoogte. Korte wandeling en aansluitend mogelijkheid tot facultatief middagmaal in het panoramarestaurant van Alpengasthof Muttersberg. Namiddag bezoek aan Milkawinkel en vrije tijd met shopping in het moderne winkelcentrum Zimba Park.

Dag 8 - 750 km

Na ontbijt, vertrek naar huis met facultatief middagmaal onderweg en regelmatig stops.

top