Wenen anders - Eventhotel Pyramide
Meerdaagse reizen

Wenen anders - Eventhotel Pyramide

Reserveer deze reis
Algemeen
Foto's
Verblijf
Toon reisdata & prijzen
Activiteiten

WENEN ANDERS BELEVEN. VERRASSEND, AVONTUURLIJK, NIEUW… DAT IS OOK WENEN!

De stad van de Habsburgers anders verkennen.
Wij bezoeken de Seegrotte met een rondleiding en een boottocht. Wij worden verwacht voor een avondconcert met diner in het Kursaal van Wenen. In deze reis is ook een opvoering van de Lipizzaner paarden, een bezoek aan de schatkamer, aan de keizerlijke appartementen van de Habsburgers en aan het Sissimuseum voorzien. We maken een panoramische avondrit door Wenen. Met de autocar bezoeken we de pittoreske oude stad Bratislava. Shoppen en genieten van een terrasje in deze stad kan natuurlijk ook. We keren terug naar Wenen met de splinternieuwe Twin City Liner. Een diner in de Donautoren mag ook niet ontbreken net zoals een rondleiding in de ondergrondse wereld van Wenen. We bezoeken de filmlocatie van The Dritte Man Tour. We sluiten deze reis af met een romantische avondrondvaart met diner op de Donau.

Bij deze reis moet er heel veel gewandeld worden en is het dus belangrijk dat je goed te been bent. 

Reisdata
dinsdag 15 sep tot zondag 20 sep

Bekijk data en prijzen

Eventhotel Pyramide

Het hotel bevindt zich in Vösendorf aan de zuidrand van Wenen, op 15 km van het centrum en aan het grootste shoppingcenter van Oostenrijk (SCS).

Faciliteiten

Het hotel beschikt over wifi, een 5000 m² binnen- en buitenwellnessruimte met zwembad en een fitnessruimte.

Kamers

Alle kamers zijn voorzien van flatscreen-tv, zithoek, airco, gratis wifi, safe, minibar, badkamer met föhn.

Eten en drinken

  • 5 x rijkelijk ontbijtbuffet
  • 2 x avondmaal met een driegangenmenu/buffet in hotel.(1 x IBB Passau en 1 x Eventhotel Pyramide)
  • 3 x diner (1 x Donautoren, 1 x kursaal en 1 x avondrondvaart Donau)

Bezoeken

Seegrotte, concert met diner, Sisi Museum, Kaiserappartementen, Schatkamer, Twin City Liner, diner Donautoren, Lippizzanertraining, avondrondvaart met diner.

Facultatief: Ondergrondse wereld € 20, Der Dritte Man Tour € 10

Kledij

Aangepaste kledij voor het ondergrondse Wenen, dinerkledij, stevige schoenen of wandelschoenen.

Documenten

Identiteitskaart (voor EU-burgers) en Europese ziekteverzekeringskaart (gratis verkrijgbaar bij je ziekenfonds)

Munten

Euro

Netspanning

220 V – geen speciale stekker nodig

Annulatie- en reisverzekering niet inbegrepen, wel aan te raden.
(Annulatie- en bijstandsverzekering Europa: 7%; Annulatieverzekering Europa: 6,3%)

Alle prijzen zijn onder voorbehoud van eventuele publicatiefouten, beschikbaarheid, aanpassing van het programma of het ontbreken van of wijzigingen in de opties. 

Bekijk hier de Algemene Voorwaarden.

Reservaties zijn pas definitief als je van ons de bestelbon ontvangt met het correcte prijsvoorstel.

Een maand voor vertrek zijn alle kamers onder voorbehoud van beschikbaarheid.

Prijzen

Datum Volwassene HP
1
dinsdag 15 sep tot zondag 20 sep 6 dagen / 5 nachten € 895
1
Reserveer
  • Toeslag eenpersoonskamer: op aanvraag
  • 2 x dagreis (met tussenovernachting tijdens heenreis)

Extra's

Eenpersoonskamer op aanvraag
Reisbijstandsverzekering op aanvraag
Annulatieverzekering op aanvraag

Activiteiten

Wenen anders - 6 dagen

Wenen anders beleven.

Verrassend, avontuurlijk, nieuw… is dat ook Wenen?


Programma- en hotelwijzigingen mogelijk • De aangegeven tarieven zijn richtprijzen.

Dag 1 - 750 km

Vertrek ’s morgens vanuit Diepenbeek. Over Duitse autosnelwegen, met de nodige stops, richting Oostenrijk. Aankomst en avondmaal in ons hotel in Zuid-Duitsland.

Dag 2 - 298 km

Na het ontbijt vertrek naar Giesshübl voor ons facultatief middagmaal in de Bären Hütte. Namiddag is er een rondleiding en boottocht voorzien in de Seegrotte van Hinterbühl. Dit is het grootste ondergrondse meer van Europa dat door een natuurlijk fenomeen ontstaan is. Daarna rijden we naar ons hotel voor de incheck en kamerverdeling. Vervolgens begeven we ons we naar een van de bekendste Weense paleizen voor het bijwonen van een typisch Weens opera- en operetteconcert met zangsolisten en orkest. Ons concert wordt vooraf gegaan door het diner in het restaurant van de Sound of Vienna. Dit wordt een onvergetelijke avond! 

Dag 3 - 35 km

Na het ontbijt begeven we ons in de wereld van de Keizerlijke Habsburgers. We bezoeken het Sisimuseum, de kaiserappartementen en de schatkamer. In het Sisimuseum kan men haar trouwkleed, haar trouwjuwelen en de zwarte mantel bekijken en leren we er over haar leven met de vreugdevolle en treurige momenten. De oorspronkelijke woonappartementen van Kaiser Franz Joseph & Kaiserin Elisabeth met zijn waardevolle zilveren bestekken, glas en porselein geven je een indruk over de keizerlijke tafelcultuur. Vrij facultatief middagmaal in Wenen. Namiddag gaan we naar de filmlocatie voor “Der dritte Man” Tour, film met Orson Welles. Deze verfilming gebeurde in het boven- en ondergrondse Wenen. Na ons avondmaal ontdekken we de mooiste bezienswaardigheden van Wenen tijdens een panoramische busrit rond de stad. Bewonder de prachtige gebouwen, schitterend in de nacht, waaronder het Parlement, het stadhuis, het Burgtheater, de Weense Staatsopera en het Belvederepaleis.

Dag 4 - 82 km

Na ons ontbijt verkennen we de 'parel aan de Donau' tijdens een stadswandeling met onze gids. We reizen dan verder per bus van Wenen naar Bratislava. Een reis van slechts een uur. Tijdens deze rondleiding zie je de hoogtepunten van deze charmante hoofdstad en krijg je genoeg vrije tijd om de stad zelfstandig te verkennen. Geniet van heerlijke koffie met taart of lunch of een biertje afhankelijk van jouw interesse. Vrij facultatief middagmaal in Bratislava. We keren terug met de splinternieuwe Twin City Liner. Ervaar de snelste verbinding tussen Wenen en Bratislava via de Donau. Je vaart met een catamaran met hoge snelheid en met veel comfort. Geniet van het spectaculaire uitzicht terwijl je in slechts 75 minuten tussen de 2 steden reist. Daarna per autocar naar het draaiend restaurant in de Donautoren voor het avondmaal met een prachtig uitzicht over de stad.

Dag 5 - 38 km

Na ons ontbijt bezoeken we de beroemde Lipizzanerpaarden. Je zult onder de indruk zijn van de prestaties van de beroemde paarden op een adembenemende locatie, de barokke Winter Riding School. We wonen de training van de Lipizzaners en hun berijders bij. Tijdens de 2-uur durende ochtendtraining kun je zien hoe de grijze veulens en volledig opgeleide hengsten, de zogenaamde 'witte sterren', worden getraind. Vrij facultatief middagmaal in Wenen. Beleef de ondergrondse wereld van Wenen tijdens een spannende wandeltour van 1,5 uur. Ontdek de archeologische opgravingen bij de Michaelerplatz en de crypte van de Sint-Michaëlkerk. We eindigen deze dag met een avondrondvaart door Wenen met diner. Stap aan boord en vaar langs de romantisch verlichte oevers van Wenen. Neem een glaasje bubbels en geniet van een romantisch diner aan je gereserveerde tafel.

Dag 6 - 1027 km

Na een uitgebreid ontbijtbuffet verlaten we ons hotel voor de terugrit over de snelwegen naar Diepenbeek.

top