Imst - Tirol - Hotel Hirschen en Hirschen Residenz
Meerdaagse reizen

Imst - Tirol - Hotel Hirschen en Hirschen Residenz

Algemeen
Foto's
Verblijf
Activiteiten

Ontdek de mooiste dalen van Tirol!

Op de samenvloeiing van het Gurgldal en het Inndal ligt Imst, een authentiek stadje met een prachtig centrum en een rijke geschiedenis. De mooi beschilderde huizen, boetieks en traditionele winkeltjes vormen een trekpleister voor toeristen. We doen mooie uitstappen naar het Ötzdal, de “Silvretta Hochalpenstraat”, het Kaunertal en naar Resia in Italië met het verdronken dorpje Graun.

Hotel Hirschen en Hirschen Residenz

Mooi gelegen hotel aan de rand van Imst met een eigen Tiroleravond in de “Banders boerderij” en dansavond in het hotel. Hotel “Hirschen Residenz", van dezelfde eigenaar, is gelegen tegenover hotel Hirschen en is in 2015 voor een groot deel gerenoveerd. Ze zijn verbonden door een ondergrondse tunnel.

Faciliteiten

Beide hotels beschikken over dezelfde faciliteiten. Het hotel heeft 2 liften, een sauna, dampbad en buitenzwembad die dagelijks geopend zijn. Internet aan receptie. Draadloos internet in hotel. Binnenzwembad van 14 op 5,5 m in het hotel. Open dagelijks van 6.30 uur tot 9.30 uur en van 15.00 uur tot 20.30 uur. Eigen Tiroleravond in de "Banders boerderij". Dansavond in het hotel.

Kamers

Gezellig ingerichte kamers, de meeste met balkon, bad/douche, wc, telefoon, tv.

Eten en drinken

Uitgebreid ontbijtbuffet, driegangenmiddagmaal en avondmaal met soep-, salade- en voorspijzenbuffet. Het hoofdmenu, dat een keuzemenu is, wordt samen met het nagerecht aan tafel geserveerd. We verblijven hier op basis van volpension te beginnen vanaf het avondmaal van de eerste dag tot het ontbijt van de laatste dag. 

Bezoeken

Inkomgelden (prijzen 2017): 

  • tolstraat: € 15
  • Bummelbär: € 3

Kledij

Stevige schoenen of wandelschoenen zijn nodig voor de wandelingen.

Documenten

Identiteitskaart (voor EU-burgers) en Europese ziekteverzekeringspas (gratis verkrijgbaar bij je ziekenfonds).

Munten

Euro

Netspanning

220 V. Geen speciale stekkers nodig.

Activiteiten

Imst - 7 dagen

Programma- en hotelwijzigingen mogelijk • De aangegeven tarieven zijn richtprijzen.


Het programma kan aangepast of gewijzigd worden naargelang de omstandigheden.


Dag 1

Vertrek in de morgen in Diepenbeek en via Duitse autowegen naar Imst. Er wordt regelmatig gestopt om de benen te strekken, een tas koffie te drinken of een sigaretje te roken. Aankomst in het hotel, kamerverdeling, avondeten en een begroetingsdrankje.

Dag 2

Vanaf 07.30 uur wacht er een uitgebreid ontbijt op ons. Koffie, fruitsap of thee met lekkere verse broodjes, verschillende kaas- en vleessoorten, spek en ei, muesli… te veel om op te noemen. Na het eten brengen we, te voet, een bezoek aan de nabijgelegen Maria Hemelvaartkerk waarna we een panoramawandeling door Imst maken. Middageten in het hotel. Na de middag maken we een eerste wandeling in het Gurgeldal of naar de Starkenberger Brouwerij waar de liefhebbers een lekker glaasje bier kunnen drinken. ‘s Avonds wandelen we, of rijden we met de tractor naar de "Banders boerderij" voor onze "Tiroleravond". De muziek- en dansavond tijdens en na het avondeten wordt ons door de "Brauchtumstanzgruppe" aangeboden. (Inbegrepen in prijs van de reis.)

Dag 3

Na het ontbijt vertrekken we voor een daguitstap naar de Silvretta. Via Landeck het Paznaundal in met zijn gekende plaatsen zoals Ischgl en Galtur, komen we via de “Silvretta Hoogalpenstrasse” aan op de “Bielerhöhe”. Na een eerste kennismaking gaan we naar hotel “Piz Buin” waar een heerlijk warm middageten op ons wacht. Na het eten maken we genoeg tijd vrij voor een wandeling rond het meer. We kunnen kennismaken met de berg- en gletsjerwereld op meer dan 2000 m. De wandeling rond het meer duurt ongeveer 2 uren.

Dag 4

Vandaag vertrekken we wat vroeger naar het “Ötzdal”. Deze daguitstap laat ons een van de mooiste dalen van Tirol over zijn hele lengte zien. Vanaf Ötz tot op de “Timmelsjoch” zullen we het mooie 63 km lange, stijgende dal van 820 tot 2150 m kunnen volgen. We zien bekende plaatsen zoals Ötz, Umhausen, Langenfeld en Sölden en houden een stop boven op de “Timmelsjoch”. Daarna rijden we terug een stuk naar beneden om in Obergurgl de lift te nemen naar de Hohe Mut alm (2770 m) waar ook ons middageten is.

Dag 5

Vandaag doen we een daguitstap naar het Kaunertal. Via kronkelende wegen en vele bochten, gaat het bergop tot aan de gletsjer waar we in het mooie restaurant ons middageten hebben. Genieten en goede lucht opdoen tijdens de zoveelste hoogtekuur van deze reis.

Dag 6

Na een vroeg bezoek bij de gemzen en een brunch in het hotel trekken we richting Italië waar we een bezoek brengen aan Graun, het verdronken dorpje. Nu een prachtig stuwmeer dat dient voor stroomvoorziening voor de omgeving. De gasten die het willen kunnen vanaf het kerkje een mooie vlakke wandeling van 8 km maken tot waar de bus ons terug oppikt.

Dag 7

Na het ontbijt vertrekken we terug via Duitsland naar Diepenbeek.

top