Kirchberg Tirol - Hotel Zentral
Meerdaagse reizen

Kirchberg Tirol - Hotel Zentral plus

Algemeen
Foto's
Verblijf
Activiteiten

Wondermooi Tirolerdorp in het Brixendal, omgeven door prachtige groene bergen. Een paradijs voor wandelaars en natuurliefhebbers. Winkelen, wandelen, genieten van een lekkere tas koffie of een ijsje, het kan allemaal in het mooie centrum van Kirchberg. Verder zijn er uitstappen naar Berchtesgaden met de mooie Königssee en de zoutmijn, het Zillerdal, Käser Alm en de Steinplatte.

Inclusief:

  • Wijn, bier en frisdranken gratis van 12.00 uur tot 20.30 uur (enkel in het hotel)


Hotel Zentral plus

Mooi gelegen hotel op 200 m van het centrum dat in 2013 een mooi vernieuwd uiterlijk kreeg. Geldautomaat, dokter en apotheker in de buurt.


Faciliteiten

2 x per week gebruik van wellness. (Sauna, infrarood, dampbad...)

Kamers

Grote kamers, de meeste met balkon, bad/douche, wc, telefoon en tv.

Eten en drinken

We verblijven hier in volpension, te beginnen met het avondeten van de eerste dag tot het ontbijt van de laatste dag. GRATIS DRANK (bier van het vat, huiswijn en frisdranken) van 12.00 u tot 20.30 u. Bij daguitstappen maken we gebruik van een lunchpakket. 

Bezoeken

Bijkomende kosten (prijzen 2018) ongeveer € 48 voor:

  • Boottocht Königsee met bezoek aan zoutmijn in Berchtesgaden
  • Berglift Steinplatte

Indien gewenst kan men de mooie Tiroleravond meemaken in het Cultuurcentrum, de prijs hiervan is € 10,00. 

Kledij

Stevige schoenen of wandelschoenen zijn nodig voor de wandelingen.

Documenten

Identiteitskaart (voor EU-burgers) en Europese ziekteverzekeringspas (gratis verkrijgbaar bij je ziekenfonds).

Munten

Euro

Netspanning

220 v. Geen speciale stekkers noodzakelijk.

Activiteiten

Kirchberg - 7 of 8 dagen

Programma- en hotelwijzigingen mogelijk • De aangegeven tarieven zijn richtprijzen. 

Het programma kan gewijzigd of aangepast worden naargelang de omstandigheden.

Dag 1

Vertrek in Diepenbeek in de vroege morgen en via Duitsland naar Kirchberg. Er zijn de nodige haltes voorzien voor de rokers of om de benen te strekken. Aankomst bij de familie Aschaber met kamerverdeling, avondeten en begroetingsdrank.

Dag 2

Vanaf 07.30 uur wacht er een lekker, uitgebreid ontbijtbuffet op ons. Koffie, thee fruitsap met verse broodjes, verschillende brood- en vleessoorten, kaas, muesli, spek en ei… Te veel om op te noemen. Voormiddag: geleide dorpswandeling waarin we de mooie plekjes van Kirchberg leren kennen. Middageten in het hotel. Namiddag verkennen we de omgeving van Kirchberg buiten het centrum via mooie wandelwegen.

Dag 3

Een mooie daguitstap brengt ons vandaag naar het Berchtesgadener land. Eerst doen we een wondermooie boottocht op de Königsee naar Sankt Bartholomä en in de namiddag bezoeken we de zoutmijn van Berchtesgaden.

Dag 4 (Deze dag vervalt bij de zevendaagse reis)

In de voormiddag bezoeken we de “kaasboer” bij de “Wilder Käser” met middageten. In de namiddag rijden we een stukje bergop om ons de mogelijkheid te geven om de “Kundler Klamm” te bewandelen. Tussen velden en rotsen gaat deze enig mooie wandeling bergafwaarts. We worden begeleid door de mooie bergrivier, die deze klamm gevormd heeft, tot in Kundl waar de autocar op ons wacht.

Dag 5

Vandaag doen we een uitstap in het Zillerdal met een stop onderweg. Na een bezoek aan Mayerhofen, waar we de tijd hebben om ons lunchpakket op te eten, stijgen we via een mooie bergweg die ons over de Gerlos-pas brengt. Er is een stop voorzien op de pashoogte waar we een prachtig zicht hebben op de Krimmler watervallen. Verder gaat het via Pas Thurn naar Kitzbühel en Kirchberg. (Tolstraat)

Dag 6

Een vrije halve dag geeft ons de mogelijkheid om iets persoonlijks te doen. In de namiddag wandelen we naar de Schwarzsee waar we kunnen genieten aan het water met een lekker drankje op een van de terrassen waarna we terugwandelen naar Kirchberg.

Dag 7

Daguitstap naar de “Steinplatte” in Waidring. Met de kabelbaan omhoog komen we terecht in een prachtige bergwereld waar iedereen zijn gading vindt. Een mooi uitkijkplatform, mooie wandelingen naar meren of zelfs tot aan het bergkruis (voor de geoefenden), het Triassicpark of gewoon genieten in het panoramarestaurant. Op de terugweg houden we nog een stop in het Barokke stadje Sint Johann.

Dag 8

Na het ontbijt vertrek naar Diepenbeek.

Septemberreis

Voor de septemberreis wordt dag 2 de Almabtrieb.

Dag 4 & 6 vervallen.

top