Fietsvakantie Normandië
Fiets- en wandelvakanties

Fietsvakantie Normandië

Algemeen
Foto's
Verblijf
Toon reisdata & prijzen
Activiteiten

Landingsstranden

Een fietstocht langs de kust van Normandië met prachtige zandstranden, hoge kliffen, leuke badplaatsjes en vissersdorpjes. De prachtige villa's uit de jaren 20 in de buurt van Cabourg en Deauville, houten huizen en historische steden zoals Bayeux en Honfleur. Normandië heeft de fietstoerist veel te bieden. Behalve de mooie, soms ruwe natuur, de voorzieningen, het on-Franse weer, was Normandië ook het toneel voor de troepenlandingen die het einde van de Tweede Wereldoorlog inluidden. Het is nu mogelijk een fietstocht te maken langs alle stranden en andere interessante plaatsen die te maken hebben met deze oorlogstijd.


Eigen fiets meebrengen!

Om uw online reservatie te voltooien, is de betaling van het voorschot vereist. Bij een reservatie in aanvraag dient u ook eerst een voorschot te betalen vooraleer we de kamer in het hotel kunnen aanvragen. Wanneer u geen betaling uitvoert, dan wordt uw reservatie automatisch door het boekingssysteem geannuleerd.


Algemene info fietsreizen
  • 1 nacht kamer en ontbijt in Mercure Caen Centre Port de Plaisance****, Caen
  • 3 nachten kamer en ontbijt hotel Ibis Bayeux***, Port en Bessin

Reserveer deze reis

Mercure Caen Centre Port de Plaisance & Ibis Bayeux

Annulatie- en reisverzekering niet inbegrepen, wel aan te raden.
(Annulatie- en bijstandsverzekering Europa: 7,9%; Annulatieverzekering Europa: 6,5%)

Bekijk hier de Algemene Voorwaarden.

Antwoorden op veelgestelde vragen inzake verzekeringen en COVID-19 vind je hier.

Een maand voor vertrek zijn alle kamers onder voorbehoud van beschikbaarheid.

ALLE PRIJZEN ZIJN ONDER VOORBEHOUD VAN EVENTUELE PUBLICATIEFOUTEN, FOUTEN IN HET BOEKINGSSYSTEEM, BESCHIKBAARHEID, AANPASSING VAN HET PROGRAMMA OF HET ONTBREKEN VAN OF WIJZIGINGEN IN DE OPTIES.

Reisdatums

Datum Prijs
zaterdag 4 mei tot woensdag 8 mei 2024 5 dagen € 715 Reserveer
  • Prijs op basis van verblijf in kamer met ontbijt
  • Toeslag eenpersoonskamer: € 202
  • Eigen fiets meebrengen

Activiteiten

Fietsvakantie Normandië - 5 dagen

Programma- en hotelwijzigingen mogelijk • De aangegeven tarieven zijn richtprijzen.

• •

Dag 1 - 38 km - Honfleur - Cabourg

Fietsen vanuit het mooie havenstadje Honfleur langs de vieux bassin over rustige fietswegen naar Cabourg. Onderweg passeren we vele bezienswaardigheden zoals de batterij van Vasouy, haven van Deauville, Casino de Villers-sur-Mer. Fietsen stallen en naar ons hotel. 

• •

Dag 2 - 70 km - Cabourg - Merville - Bayeux

Met de bus naar onze fietsen, verder van Cabourg via de kustpromenade naar Merville, Benouville over de draaibrug naar Swordbeach, Juno Beach langs de oesterkwekerijen tot in ons hotel aan de haven van Port en Bessin, Bayeux.

• •

Dag 3 - 50 km - Bayeux - Omaha Beach - Carentan

Vandaag fiets je door mooie landschapen van de Bessin regio om bij Omaha Beach, de indrukwekkende Amerikaanse begraafplaats te komen. Vanaf hier fiets je langs de kust richting La Pointe du Hoc, het zwaar bewapende deel van de Atlantikwall. Via een rustige route zuidwaarts langs de Duitse begraafplaats bij La Cambe, fiets je verder naar Carentan. Fietsen stallen en met de bus terug naar ons hotel in Bayeux.

•

Dag 4 - 52 km - Carentan - Utah Beach - Bayeux

Na het ontbijt met de bus naar Carentan. Vermakelijke fietstocht door het moeraslandschap, gebied gewonnen op de zee dat omgezet is in weilanden om Isigny en Carentan de reputatie van topkwaliteit boter en camembertkaas te geven. Het gebied is zeer vlak en heeft veel grachten/riviertjes. Langs Utah Beach bereik je Sainte-Mère-Eglise vanwaar je terug fietst naar Carentan. Fietsen laden en naar ons hotel in Bayeux.

Dag 5 - 600 km - Bayeux - Diepenbeek

Na een lekker en stevig ontbijt terug naar Diepenbeek met de nodige stops. 

Vervoer

Heen- en terugreis in comfortautocar
2 x dagreis

top