Fietsvakantie Marais Poitevin & Île de Ré
Fiets- en wandelvakanties

Fietsvakantie Marais Poitevin & Île de Ré

Algemeen
Foto's
Verblijf
Activiteiten

Voor een heerlijke fietsvakantie is dit een uitgelezen bestemming. In de Marais Poitevin fiets je ongestoord en meestal ver van alle autoverkeer over de vele fietsbruggetjes en langs de talloze kanalen. Het vlakke land van het natte moeras, ook wel de “Venise Verte” groene Venetië genoemd, maakt fietsen in dit gebied zeer toegankelijk voor iedereen. Tussen fietsers en Île de Ré was het altijd al grote liefde... Dit is te merken aan de kilometers gemarkeerde fietspaden door bossen en natuurreservaten, wijngaarden en zoutpannen. 


Algemene info fietsreizen
  • 4 nachten halfpension in hotel Le Rabelais***, Fontenay-le-Comte
  • 3 nachten K+O in Hotel Mercure****, La Rochelle Vieux Port Sud 

Diverse drie- en viersterrenhotels, verblijf op basis van halfpension

Activiteiten

Dag 1 - 840 km

Vanuit Diepenbeek over de Franse autowegen via Parijs, Tours naar ons hotel in Fontenay-le-Comte.
•

Dag 2 - 50 km Fontenay le Compte – Damvix

Door het groene binnenland waar de rivieren Vendée en Sèvre een weg zoeken door de Marais Poitevin. Langs de abdij van Maillezais en via prachtige kanaaltjes naar Damvix, alwaar we een boottochtje maken.
•

Dag 3 - 64 km Damvix – Coulon – Fontenay-le-Comte

Via Arçais en La Garette bereiken we Coulon, de hoofdstad van het groene Venetië. Verder langs Irleau, Saint Sigmundson en Chalais terug naar ons hotel in Fontenay-le-Compte.
•

Dag 4 - 58 km Fontenay-le-Comte – Marsilly

Dwars door het droge moeras via Marans, Esnandes richting Atlantische Oceaan alwaar we onze fietsen stallen. Naar ons hotel in Fontenay-le-Comte.
•

Dag 5 - 48 km Marsilly – Île de Ré

Langs de oceaan over de 3 km lange brug naar Île de Ré. Over perfecte fietspaden, door natuurgebieden, zoutvelden, wijngaarden, langs mooie kustweggetjes, oesterkwekerijen en schilderachtige dorpjes met haventjes en gezellige terrasjes. In Phare de Baleines stallen we onze fietsen. Naar ons hotel in La Rochelle. Het avondmaal in een van de vele restaurantjes aan “Le Vieux Port” (is niet inbegrepen in de prijs).

•

Dag 6 - 55 km Île de Ré – La Rochelle

Door de prachtige natuur en langs vele stranden, richting centrum La Rochelle. Het avondmaal in een van de vele restaurantjes aan “Le Vieux Port” (is niet inbegrepen in de prijs).

•

Dag 7 - 50 km La Rochelle - Rochefort

Vanuit het hotel langs de oceaan, door natuurparken, kuststadjes en de rivier Charente tot in Rochefort, fietsen inladen en terug naar ons hotel in La Rochelle. Avondmaal in één van de vele restaurants (niet inbegrepen).

Dag 8 - 875 km

Na een stevig ontbijt vertrekken wij terug naar Diepenbeek.

Vervoer

Heen- en terugreis in comfort autocar.

top