Fietsvakantie Langs de Vennbahn - Michel & Friends Hotel Monschau
Fiets- en wandelvakanties

Fietsvakantie Langs de Vennbahn - Michel & Friends Hotel Monschau

Algemeen
Foto's
Verblijf
Activiteiten

“Langs stilgelegde spoorlijnen over Europese grenzen heen” 

De Vennbahn is één van de langste fietspaden langs voormalige spoorlijnen in Europa en doet drie landen aan: Duitsland, België en Luxemburg. Het 125 km lange tracé van Troisvierges naar Aken met een gemiddelde daling van 2% biedt fietsers volop de kans om de natuur, de flair van een grensstreek, verhalen rondom de Vennbahn en de geschiedenis te beleven. In korte tijd kreeg de Vennbahn twee belangrijke onderscheidingen. In 2013 de European Greenways Award en in 2014 werd deze uitgeroepen tot fietsroute van het jaar, een nieuwe internationale onderscheiding. 

Iedere rit kan uitgebreid worden. 

Eigen fiets meebrengen! 


Algemene info fietsreizen

Michel & Friends Hotel Monschau

Activiteiten

Fietsvakantie Langs de Vennbahn - 3 dagen

Programma- en hotelwijzigingen mogelijk • De aangegeven tarieven zijn richtprijzen.

• •

Dag 1 - 34 km Troisvierges – St. Vith

Met de bus naar het station van Troisvierges in Luxemburg. We fietsen richting grens, langs een gesloten tunnel met vleermuizen. Dan volgen de meren van Weiswampach en het idyllische dal van de Our. Na 20 km naar Burg Reuland met een ruïne van een oude burcht en verder naar St. Vith. De fietsen worden in St. Vith gestald en de bus brengt ons naar Monschau.

•

Dag 2 - 45 km St. Vith – Monschau

Met de bus naar St. Vith, bezoekje aan de stad. We fietsen vandaag door de Hoge Venen en het prachtige natuurpark van de Botrange. Het gaat lichtjes bergaf door het dal van de Rur en de Amel langs het stuwmeer van Bütgenbach, de viaducten van Rechenstein en Weywertz. Aankomst terug aan het hotel in Monschau. 

•

Dag 3 - 60 km Monschau – Aken

We fietsen op een oud treinspoor door de prachtige natuur afgewisseld met mooie uitzichten. Via het stuwmeer van Rur langs de historische stadskern naar het potterijmuseum in Raeren en de voormalige abdijstad Kornelimünster. Het tracé loopt door het noordelijke voorland van de Hoge Venen. De fietsen worden in de buurt van Vaals geladen. 

Vervoer

Heen- en terugreis in comfort autocar.

top